Vad blir det för (vegetarisk) mat?

Idag blev det ”linsotto” på tallriken, så gott och snabblagat till lunch. (Hör tyvärr inte till vanligheterna att jag lagar vegetariskt men idag blev det så)

1port

1dl torkade röda linser
1/2 charlottenlök
5 färska champinjoner
1,5dl hackad grönkål
2msk grönsaksfond
1klick smör
2msk matlagningsgrädde
Riven Parmesan efter smak
Salt och peppar.

Fräs allt tillsammans först tills dess att löken mjuknar häll på fond/buljong späd med vatten under omrörning tills linserna mjuknat tillsätt grädde och parmesan och låt det puttra ihop.
 
Här åt vi cous-cous med paprika, morot, ärtor och squash. Jordnötter för crunch. Den ömma modern rörde även ihop en dressing, flickebarnet tog ketchup 🙈 och gossarna körde utan sås.
 
@sthu
Jag gör den enligt Jävligt gotts recept:

"Vegansk skagenröra, ca 4 dl

1 dl Oatly iFraiche
1 dl vegansk majonnäs (till exempel astrid och apornas, eller vanlig lättmajonäs utan ägg)
3 msk tångcaviarca
1-2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad färsk dill
100 g fast naturell tofu
1/2 rödlök
1 mogen avocado
salt och svartpeppar
olivolja

Tärna tofun och avocadon i ca 7×7 mm stora tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan, citronjuicen och avocadon. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd, blanda försiktigt ner avocadon så att den inte mosas och avsluta med att toppa röran med lite olivolja. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering." (Från JG:s hemsida)
 
@sthu
Jag gör den enligt Jävligt gotts recept:

"Vegansk skagenröra, ca 4 dl

1 dl Oatly iFraiche
1 dl vegansk majonnäs (till exempel astrid och apornas, eller vanlig lättmajonäs utan ägg)
3 msk tångcaviarca
1-2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad färsk dill
100 g fast naturell tofu
1/2 rödlök
1 mogen avocado
salt och svartpeppar
olivolja

Tärna tofun och avocadon i ca 7×7 mm stora tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan, citronjuicen och avocadon. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd, blanda försiktigt ner avocadon så att den inte mosas och avsluta med att toppa röran med lite olivolja. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering." (Från JG:s hemsida)
Åh vad gott det lät och jag har aldrig ens gillat skagenröra.
 
@sthu
Jag gör den enligt Jävligt gotts recept:

"Vegansk skagenröra, ca 4 dl

1 dl Oatly iFraiche
1 dl vegansk majonnäs (till exempel astrid och apornas, eller vanlig lättmajonäs utan ägg)
3 msk tångcaviarca
1-2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad färsk dill
100 g fast naturell tofu
1/2 rödlök
1 mogen avocado
salt och svartpeppar
olivolja

Tärna tofun och avocadon i ca 7×7 mm stora tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan, citronjuicen och avocadon. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd, blanda försiktigt ner avocadon så att den inte mosas och avsluta med att toppa röran med lite olivolja. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering." (Från JG:s hemsida)
Den där brukar jag också göra! SÅ god verkligen :)
 
Ikväll blir det glutenfri pasta med blandade gröna grönsaker (fryst påse från ica tror jag) zucchini, svamp, hackad vitlök och schalottenlök, lite matlagningsgrädde och en svampbuljontärning. Enkelt men gott, precis lagom en slö fredag :) Grönsakspasta är verkligen min go to mat när jag inte orkar tänka och det är så bra att man bara tar vad man har hemma!
 
Idag blev det ”linsotto” på tallriken, så gott och snabblagat till lunch. (Hör tyvärr inte till vanligheterna att jag lagar vegetariskt men idag blev det så)

1port

1dl torkade röda linser
1/2 charlottenlök
5 färska champinjoner
1,5dl hackad grönkål
2msk grönsaksfond
1klick smör
2msk matlagningsgrädde
Riven Parmesan efter smak
Salt och peppar.

Fräs allt tillsammans först tills dess att löken mjuknar häll på fond/buljong späd med vatten under omrörning tills linserna mjuknat tillsätt grädde och parmesan och låt det puttra ihop.
Åh, detta ska jag prova!
 
Har knappt ätit linser någonsin, men tänkte försöka äta mer av det i år!
Det som är så gott! Kanon i soppor, grytor och sallader. Brukar göra en vegatarisk indisk curry med linser, blomkål och kikärter och den är bara så god med kryddat ris till:d
Föredrar torkade framför färdigkokta, vill bestämma själv hur dom ska vara.
 
Det som är så gott! Kanon i soppor, grytor och sallader. Brukar göra en vegatarisk indisk curry med linser, blomkål och kikärter och den är bara så god med kryddat ris till:d
Föredrar torkade framför färdigkokta, vill bestämma själv hur dom ska vara.
När jag var yngre åt jag typ bara kikärtor och bondbönor, men eftersom jag utökat bönor och ärtor jag gillar så tänker jag att min smakpalett kanske börjat acceptera linser också ^^
 
@sthu
Jag gör den enligt Jävligt gotts recept:

"Vegansk skagenröra, ca 4 dl

1 dl Oatly iFraiche
1 dl vegansk majonnäs (till exempel astrid och apornas, eller vanlig lättmajonäs utan ägg)
3 msk tångcaviarca
1-2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad färsk dill
100 g fast naturell tofu
1/2 rödlök
1 mogen avocado
salt och svartpeppar
olivolja

Tärna tofun och avocadon i ca 7×7 mm stora tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan, citronjuicen och avocadon. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd, blanda försiktigt ner avocadon så att den inte mosas och avsluta med att toppa röran med lite olivolja. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering." (Från JG:s hemsida)

Var hittar du tångcaviar? Du bor väl också i Tyskland? Eller var det Österrike? Brukar smuggla med hem från Sverige men nu är mina burkar slut. :down:
 
Ovanlig mellis idag...
 

Bifogade filer

  • 20190105_172951.webp
    20190105_172951.webp
    110,6 KB · Visningar: 27

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har varit väldigt illamående ett bra tag och jag vet inte varför. Jag har alltid varit petig med maten och saker jag älskat kan jag...
4 5 6
Svar
107
· Visningar
8 282
Senast: Inte_Ung
·
Mat Har emellanåt svårt för att äta kött och vill äta mer vegetariskt. Har varit vegetarian periodvis sedan jag var barn. Jag har rätt bra...
2
Svar
34
· Visningar
2 438
Relationer Träffade min nuvarande sambo för ca 4 år sedan och vi har ett barn tillsammans som nu är ca 2 år. Förhållandet är inte alls bra och de...
4 5 6
Svar
101
· Visningar
7 794
Senast: Palermo
·
Hundhälsa Min yngsta hund (2 år) vill efter ett tag inte äta den maten hon tidigare ätit. Till en början fick hon torrfoder, och det kunde gå...
Svar
15
· Visningar
624
Senast: YlvaG
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp