Milosari
Trådstartare
Definitivt! Det kommer jag göraDu kan svänga förbi och lämna matlådor här annars efter firandet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Definitivt! Det kommer jag göraDu kan svänga förbi och lämna matlådor här annars efter firandet
Här är det jakt på tid i köket ju längre tid ju bättre. Och julmat kan ätas många dagar. Julafton det mesta och dagar omkring äter man lite olika saker. Sill kan iaf jag äta en veckas tid.Det känner jag igen från tidigare jular. Vi är också intresserade av matlagning, och har ofta haft överdrivet många sillinläggningar, flera sorters lax, olika köttbullar o. s. v. Precis som du skriver, ingen orkar ju äta upp allt och efter någon dag börjar man tröttna på julmat och vill knappt titta åt den längre. Kombinerat med att jag är en överdriven perfektionist när det kommer till egen prestation (om än bara för julmat för de närmsta) så känns det himla skönt att bara släppa allt i år
Ooh kan jag få receptet på saffransbakad grönkål? Låter som att det kan bli en hit med svärisarna.De andra äter diverse kött och grejs på julbordet, men inte jag såklart.
Så i år ska jag göra Janssons med kapris, vegoprinskorv, vegobollar, rödbetssallad, rödkålssallad med apelsin, saffransbakad fänkål, dillpicklad pressgurka och grönkålspaj.
Det stod saffransbakad fänkål och den är ruskigt god, är ett stående inslag på vårt julbord.Ooh kan jag få receptet på saffransbakad grönkål? Låter som att det kan bli en hit med svärisarna.
Men det visste jag ju egentligen att det stod och lät orimligt gott alldeles oavsett. Och tack!Det stod saffransbakad fänkål och den är ruskigt god, är ett stående inslag på vårt julbord.
https://www.coop.se/recept/saffransbakad-fankal/
Vi har gjort något liknande denna några gånger - dock utan ingefära. God, fräsch, och väldigt julig!
https://www.santamariaworld.com/se/recept/gronkalssallad-med-apelsin-och-granatapple/
Wasabisill låter ju gott, är det tillräckligt stor skillnad från senapssill för att man ska vilja ha båda?I år ska vi stå för sillen och vi har förberett oss sedan i somras och provat ut olika recept!
Det blir min mormors klassiska inlagda sill (alltid godast), senapssill, brantevikssill, thaisill, wasabisill, ginsill, basilikasill och säkert någon mer sort också!
Nu har jag inte ätit den sedan i somras men den smakar inte alls som senapssill utan ganska mycket pepparrot (eftersom "wasabi" här är pepparrot). Precis som wasabikluttarna man får tull sushi tenderar den ju att gå "rätt upp i näsan" vid första tuggan men det är ju ingen ihållande hetta alls. Gott tyckte vi iafWasabisill låter ju gott, är det tillräckligt stor skillnad från senapssill för att man ska vilja ha båda?
Ja såklart, jag tycker dock att stark senap och pepparrot blir lite likt i att de "rensar bihålorna". Det är lite klös i min senapssill . Har du något bra recept?Nu har jag inte ätit den sedan i somras men den smakar inte alls som senapssill utan ganska mycket pepparrot (eftersom "wasabi" här är pepparrot). Precis som wasabikluttarna man får tull sushi tenderar den ju att gå "rätt upp i näsan" vid första tuggan men det är ju ingen ihållande hetta alls. Gott tyckte vi iaf
Jag är rätt säker på att det var det här receptet vi använde och det blev gottJa såklart, jag tycker dock att stark senap och pepparrot blir lite likt i att de "rensar bihålorna". Det är lite klös i min senapssill . Har du något bra recept?
Jag känner samma i år, lite "meh" över julmat faktiskt, konstigt nog. Men precis som du åt jag gräddstuvad grönkål för första gången förra året och det var jättegott, som en slags motpol mot allt det där andra liksom. Fräscht och gott!Jag tycker att nästan allt på julbordet är trist, även innan när jag åt kött. Det är inte min tepåse, bara. Men förra året var jag på julbord med jobbet och fick smaka på gräddstuvad grönkål och det var fantastiskt. Har någon recept på något sånt?
Rödkålssallad med kaneldressing!Jag skulle vilja ha tips på någon sallad med lite julkänsla. Tycker alltid att det saknas på julbordet.