Julmat 2024

Idag har jag gjort Bigos. En polsk rätt vi har på julbordet. Den innehåller bl.a. surkål, vitkål, polsk korv, kött, kryddpeppar, lagerblad och enbär. Den ska göras några dagar innan så den får chans att mogna. Imorgon ska den ytterligare ett uppkok. Jättegott! :heart

Imorgon är det dags att fixa julskinkan, sillen, Rocky road och wienernougaten. Mumsigt!
Brorsans tjej gör kanongod vegetarisk bigos med svamp. En höjdpunkt på julbordet!
 
Gjorde wasabisillen och den verkar lovande! Fläskade på med lite extra wasabi, gillar när det bränner till lite. Kollade också vad den innehåller (pulver) och den har senap som andra ingrediens :laugh: . Men med lime och ingefära, och inget socker får den ju en helt annan smakmiljö.

Har också fixat senapssill och lingon- och äpplesill (nytt recept). Och sen fick jag lite feeling och köpte 3 kg grönkål. Det blir väldigt, väldigt mycket kål. För mycket. Tur att jag känner mig själv och har gjort plats i frysen.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp