Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Helt otroligt. Hemköps delikatessen har inte sill alls. ICA hade inte löksill. Vad händer?
Slutsålt? Min ICA hade slut på ansjovis idag.
Brorsans tjej gör kanongod vegetarisk bigos med svamp. En höjdpunkt på julbordet!Idag har jag gjort Bigos. En polsk rätt vi har på julbordet. Den innehåller bl.a. surkål, vitkål, polsk korv, kött, kryddpeppar, lagerblad och enbär. Den ska göras några dagar innan så den får chans att mogna. Imorgon ska den ytterligare ett uppkok. Jättegott!
Imorgon är det dags att fixa julskinkan, sillen, Rocky road och wienernougaten. Mumsigt!
Jag gillar syrligt men kanske inte surt. Tycker fortfarande det låter så gott så får kanske ge det en chans tillNä, använder något halvbilligt. Men jag gillar iofs surt.
Brorsans tjej gör kanongod vegetarisk bigos med svamp. En höjdpunkt på julbordet!
Lite avundsjuk på fläskestegen, helst med brune kartofler. Har nog inte ätit sen mamma dogSka nog ha dansk fläskstek, med sås, potatis och rödkål på julafton, och risgrynsgröt. Övriga dagar blir det lite julmat, har köpt rökt skinka i alla fall, hittade äntligen det, så den ser jag fram emot. gav bort alla mina sillburkar utom en, någon slags mayosill så den ska jag ha. Blir väl rödbetssallad, ost och ägg också. Men väldigt lite ändå. Grönkålsstuvning vill jag göra förstås.
Förstår det!Lite avundsjuk på fläskestegen, helst med brune kartofler. Har nog inte ätit sen mamma dog
Det är verkligen en konst att få svålen så där krispig och godFörstår det!
Sonen har med sig den, svårt att få tag i en här (kanske om man beställer en, men det ska bli rätt och folk verkar inte fatta grejen här... bättre skåningarna fixar som fattar vad som menas), och jag har inte ätit stek på evigheter, flera år, utöver den jag försökte mig på för en månad sedan och rökte in ugnen och misslyckades med svålen helt. Då är steken ett enda stort misslyckande! Oroar mig för att misslyckas, och insåg i går att jag glömt köpa lagerblad dessutom.
Här blir det vanliga potatis till, sonen äter inte de andra, men sås på skyn förstås och dansk rödkål. Vet inte skillnaden på rödkål och dansk rödkål eftersom vi alltid ätit dansk rödkål. jag har aldrig ätit det som säljs som klassisk rödkål Jag minns när jag var liten och jag längtade i evigheter, hela året, efter julsteken. Inte samma sak de andra gångerna (få) vi åt det, det är julmat för mig och så underbart gott!
Verkligen! Jag brukar lyckas hyfsat, men köttet blir för torrt å andra sidan, nu följde jag ett recept och köttet blev saftigt och gott men svålen mjuk.... ska nog göra som mamma brukar göra fortsättningsvis ändå Hon sätter in steken på gallret, har lite vatten i braspannan att ösa den med och gör det ofta, 200 grader ca 1 timme per kg stek, om svålen börjar få färg lägger hon på aluminiumfolie över så steken blir klar, behöver svålen mer färg höjer hon upp den mot ugnens tak. Funkar för henne, misslyckas aldrig.Det är verkligen en konst att få svålen så där krispig och god
Tror mamma brukade öppna ugnsluckan sista 5-10 minuterna, sätta på grillen så svålen blev knaprig.Verkligen! Jag brukar lyckas hyfsat, men köttet blir för torrt å andra sidan, nu följde jag ett recept och köttet blev saftigt och gott men svålen mjuk.... ska nog göra som mamma brukar göra fortsättningsvis ändå Hon sätter in steken på gallret, har lite vatten i braspannan att ösa den med och gör det ofta, 200 grader ca 1 timme per kg stek, om svålen börjar få färg lägger hon på aluminiumfolie över så steken blir klar, behöver svålen mer färg höjer hon upp den mot ugnens tak. Funkar för henne, misslyckas aldrig.