Kallröken var igång idag så blir rökt viltkött på julbordet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tycker att nästan allt på julbordet är trist, även innan när jag åt kött. Det är inte min tepåse, bara. Men förra året var jag på julbord med jobbet och fick smaka på gräddstuvad grönkål och det var fantastiskt. Har någon recept på något sånt?
Det är inte långkål ni har ätit? Jag efterlyser också recept på detta, tyckte det blev lite för sött förra året.Jag känner samma i år, lite "meh" över julmat faktiskt, konstigt nog. Men precis som du åt jag gräddstuvad grönkål för första gången förra året och det var jättegott, som en slags motpol mot allt det där andra liksom. Fräscht och gott!
Ser fram emot någons recept!
Nja, snarare detta i så fall, mer likt.Det är inte långkål ni har ätit? Jag efterlyser också recept på detta, tyckte det blev lite för sött förra året.
För den som vågar testa; https://alltommat.expressen.se/recept/sill-i-gin-och-blabarslag/När jag var på viltjulbord åt jag en sill som smakade helt fantastiskt, den var inlagd i gin och blåbär. Kommer nog inte våga mig på att göra en sån dock. Själv köper jag sill från saluhallen, två sorter minst, deras hemgravade lax och sen blir det skinka, köttbullar och prinskorv. Rödkål och eventuell janssons frestelse. Är bara jag som äter sill och lax så det blir små kvantiteter därför är det enklast med att köpa.
Jag brukar göra det receptet till jul och tycker det blir gott!Nja, snarare detta i så fall, mer likt.
https://www.ica.se/recept/graddstuvad-gronkal-med-vasterbottensost-721403/
Testade själv men är ju inte så bra på matlagning så det finns ju förbättringspotential, men det var gott, dock inte lika gott som det jag åt. Såg dock likadant ut och beskrevs likvärdigt. Blir riktigt sugen nu!!
Då ska jag kanske ge det ett försök igen.Jag brukar göra det receptet till jul och tycker det blir gott!
Jag tycker faktiskt det, nått år vet jag att jag inte fick till den och det kändes "meh", men efter det tycker jag att jag lyckats igen.Då ska jag kanske ge det ett försök igen.
Det var serverat som gräddstuvat grönkål i vart fallDet är inte långkål ni har ätit? Jag efterlyser också recept på detta, tyckte det blev lite för sött förra året.
Minns att jag gjorde denna ifjol efter att du tipsat om det här, men varken jag eller någon jag bjöd det på tyckte om det. Det smakade mest bara surt och jag tänker att det kanske var vinets fel, brukar du använda något specifikt vin?Det stod saffransbakad fänkål och den är ruskigt god, är ett stående inslag på vårt julbord.
https://www.coop.se/recept/saffransbakad-fankal/
Jag har aldrig fått eller gjort gräddstuvad grönkål som julmat men gör ofta liknande som receptet ovan som vardagsmat (äts då ofta med pasta). Det som skiljer mot receptet är att jag har ganska mycket vitlök och lite chili i, vet inte hur juligt det är men kan kanske funka om man vill ha lite mer sting i?Nja, snarare detta i så fall, mer likt.
https://www.ica.se/recept/graddstuvad-gronkal-med-vasterbottensost-721403/
Testade själv men är ju inte så bra på matlagning så det finns ju förbättringspotential, men det var gott, dock inte lika gott som det jag åt. Såg dock likadant ut och beskrevs likvärdigt. Blir riktigt sugen nu!!
Jag kör nog på receptet utan extra vitlök och chili, gillar inte sting, men bra tips för den som vill testa!Jag har aldrig fått eller gjort gräddstuvad grönkål som julmat men gör ofta liknande som receptet ovan som vardagsmat (äts då ofta med pasta). Det som skiljer mot receptet är att jag har ganska mycket vitlök och lite chili i, vet inte hur juligt det är men kan kanske funka om man vill ha lite mer sting i?
Nä, använder något halvbilligt. Men jag gillar iofs surt.Minns att jag gjorde denna ifjol efter att du tipsat om det här, men varken jag eller någon jag bjöd det på tyckte om det. Det smakade mest bara surt och jag tänker att det kanske var vinets fel, brukar du använda något specifikt vin?
Är det bökigt att göra? Fem minuter sill är ju klart direkt.Helt otroligt. Hemköps delikatessen har inte sill alls. ICA hade inte löksill. Vad händer?