Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja den är en stapelvara här! Så godFörresten, Felix veggie krögarpytt är toppengod också!
Har nyss köpt Felix växtbaserade nuggets på couscous, men inte hunnit testa ännu, vet inte riktigt vad jag ska äta till
Det mesta med Oumph är bra tycker jag. Bra konsistens och smak.Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två sakerna tillsammans, gör att vegetariska helfabrikat kan vara intressanta för oss. Inte så att vi enbart vill äta sådant, men i bland är det just det snabba och enkla som lockar mest.
I dagsläget köper vi i bland korv från Peas Of Heaven, och vegobullar från Anamma. Jag tycker att de är helt okej, men jag är ju inte så van med alla olika vego-produkter som finns och kan därför inte riktigt uttala mig om hur bra de är. Finns det bättre korv och vegobullar att testa? Det bör ha en "snäll" smak, d. v. s. inte för kryddig korv eller så.
Utöver korv och vegobullar, har ni några favoriter som är snabba att bara slänga i stekpannan eller ugnen för att ha middagen klar snabbt? Finns det bra vegofärs? "Skinka" eller liknande, som pålägg, på pizza, i sallader o. s. v.? "Bacon"? Nuggets?
Givetvis finns det mycket bra mat som är vegetarisk redan från början också. Just nu är det dock inte sådant jag funderar på, utan just sådant där "kött-substitut".
Finns VegMe igen? De hade färdigrätter förut men ”tappade” fabriken och hittade ingen ny så alla produkter försvann från handeln. Deras vegobullar med potatismos var jättegoda. Tror de hade vegostroganoff med ris också. Även den jättegod.VegMe's vegobullar tycker jag är de allra godaste vegobullarna om man inte orkar göra dem själv.
Japp, jag får ont i magen av quorn, tyvärr.Det mesta med Oumph är bra tycker jag. Bra konsistens och smak.
Annars Hälsans kök eller Anamma.
Personligen undviker jag Quorn då det består av ett svampprotein som man kan vara känslig mot.
Åh, nej det gör de nog inte. Det var länge sen jag såg dem i butik, tänkte inte på det. Så synd! </3Finns VegMe igen? De hade färdigrätter förut men ”tappade” fabriken och hittade ingen ny så alla produkter försvann från handeln. Deras vegobullar med potatismos var jättegoda. Tror de hade vegostroganoff med ris också. Även den jättegod.
Apropå känslighet - vet du vad Oumph är gjort av? Både dottern och jag tyckte att första halva portionen ungefär var jättegott - och sen infann sig akut illamående som fanns kvar i flera timmar. Och jag har provat någon ytterligare gång med samma resultat så nu undviker jag det. Synd, eftersom jag gillade smak o konsistens (till en början)!Det mesta med Oumph är bra tycker jag. Bra konsistens och smak.
Annars Hälsans kök eller Anamma.
Personligen undviker jag Quorn då det består av ett svampprotein som man kan vara känslig mot.
Sojaprotein och kryddor.Apropå känslighet - vet du vad Oumph är gjort av? Både dottern och jag tyckte att första halva portionen ungefär var jättegott - och sen infann sig akut illamående som fanns kvar i flera timmar. Och jag har provat någon ytterligare gång med samma resultat så nu undviker jag det. Synd, eftersom jag gillade smak o konsistens (till en början)!
Vad märkligt! Det är gjort av samma protein som tex Hälsans kök mm. Kanske någon krydda ni är känsliga mot?Apropå känslighet - vet du vad Oumph är gjort av? Både dottern och jag tyckte att första halva portionen ungefär var jättegott - och sen infann sig akut illamående som fanns kvar i flera timmar. Och jag har provat någon ytterligare gång med samma resultat så nu undviker jag det. Synd, eftersom jag gillade smak o konsistens (till en början)!
Många reagerar på sojaprodukter. Jag får samma symtom som jag (som laktosintolerant) får av laktos.Vad märkligt! Det är gjort av samma protein som tex Hälsans kök mm. Kanske någon
krydda ni är känsliga mot?
Dottern och jag hade ett litet "vego-ryck" för några år sedan då vi försökte äta lite mer vegetariskt. Schnitzel och nuggets från hälsans kök var absoluta favoriter och lika bra i smak som motsvarande produkter med animaliskt protein. Falafel var också stapelvara under den här perioden, liksom en del grönsaksbiffar och grönsaksbollar från frysdisken. Supersmidigt att snabbt få en helt okej middag av, men jag kände att hela grejen med vego-mat gjorde att vi åt mycket, mycket mer hel- och halvfabrikat än med en mer blandad/köttbaserad kost, så vi slutade faktiskt. Det jag/vi i dagsläget äter av vegetarisk mat är istället sånt som är "naturligt vegetariskt" - pasta med tomatsås och antingen parmesan på eller en blandning av rostade solrosfrön och flingsalt (eller båda såklart!), potatis- och purjolökssoppa, tomatsoppa med gnocci osv osv. Men vi äter kött/fisk också!
Blir tokig på folk som yrar om att de minsann aldrig skulle äta halvfabrikat, medan de äter spagetti från affären med butiksmald köttfärs och burk tomatsås i köttfärssåsen... Gärna gröt till frukost ocksåJag tänkte ta mig lite tid att svara kring hur jag/vi ser på hel/halvfabrikat o. s. v.
För det första så har jag inga problem med att äta helfabrikat. Mitt utgångsläge är att mat är mat, oavsett om det är färdiga köttbullar som värms i micron eller grannens ekologiskt uppfödda ko, slaktad på lokalt slakteri, handmalen köttfärs som jag själv rullat till köttbullar. Även om jag personligen kanske tycker att det ena är godare, och kanske innehåller mindre salt och annat sådant som många lätt får i sig lite onödigt mycket av, så är all mat just "bara" mat i vårt hus, varken "bra" eller "dåligt".
Både jag och mannen har väl ett visst intresse för att laga mat, men det har lite grann fallit bort under de senaste åren när mycket hänt omkring oss. Vi har dessutom inte haft barnet boende hos oss, vilket har gjort det än lättare att bli bekväm och köpa mat mycket mer ofta än vad vi egentligen vill göra.
När vi nu vill få till bättre rutiner kring mat igen, ser jag det därför inte alls som ett problem om det blir en del helfabrikat emellanåt. Tvärt om, nästan, det är just helfabrikaten jag gärna testar att byta ut till vegetariska alternativ, i första hand När vi vill, orkar och hinner laga mat från grunden spelar det ingen större roll om det är vegetariskt eller animaliskt, det blir vad det blir och vad vi är sugna på, helt enkelt.