Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Sitter på Pinterest och fixar med en ny tavla; "Mat 2019". Tänkte bland annat börja försöka mig lite indiskt under nästa år, ni som är bevandrade inom detta område, vad tror ni skulle passa bäst att tillaga exempelvis en Daal? Traktörpanna, gjutjärnspanna eller kanske en vanlig kastrull?
Har tyvärr inga bilder, men måste bara berätta om vad vi åt till nyårsmiddag!
Karln hade lagat en vegansk förrätt. Jättegod skagentoast som jag kunde ha svurit på innehöll räkor, om jag inte visste bättre. Jag har lagat det ett flertal gånger tidigare och använt mig av tofubitar, men något som faktiskt fungerade 10 x bättre för både konsistens och smak var kokt palsternacka
Till huvudrätt åt vi blomkålstabbouleh med en kall tomat&fraiche-sås och halloumispett. Också helt otroligt gott. Hade aldrig själv kommit på att laga en sån rätt, så jag är verkligen glad över att karln (som äter kött) är så glad i att prova nya vegorecept. Äter verkligen aldrig tråkigt när han står för maten!
Efterrätt blev cognacsflamberade bananer i kolasås, serverat med gammeldags vaniljglass och dumleflarn.
Vad åt ni andra?
Och denna tänkte jag göra tull helgen! (Fast med mer grönsaker till.) Någon som testat?
I januari har vi planerat att handla och äta detta, bland annat:
-Belugabolognese (coops recept)
-Ugnspannkaka med sojabacon och rårörda lingon
-Halloumi Stroganoff (recept från kit mat)
-Smörig Daal (från Elsa Billgrens blogg)
-Vego Kålpudding, troligtvis med sojafärs
-Linsgryta med rotfrukter
-Potatis- och Purjolökssoppa
-Tacogratäng på röda linser
-Spenatsoppa med ägg och vegobacon
Tänkte också baka några bröd att ha till soppa och frukost typ filmjölkslimpa och liknande snabba, lite grövre varianter som är lätta att frysa in i bitar. Så slipper vi köpa köpebröd.
Låter gott!
I frysen har vi Burritos (också recept från Bosh), mängder med purjolök, falafel, Anamma färs (7 påsar, lyckades komma över det så jag köpte så mycket som fick plats i frysen!), diverse vego-bollar osv. Mycket soppbaser och vinbär.
Är det den formbara färsen eller den vanliga? Tycker överlag att anammas färs är godast av alla!
Den vanliga. Den formbara säljs nog slut inom Sverige. Den är godare än typ allt annat man kan köpa i Tyskland!
@pepp din mat ser alltid så jäkla god ut!
Här blir det blomkålsmos med lite parmesan, jordnötsbiff och stekta färska champinjoner.