Jag är mycket stolt över mig själv som lagade middag till mig och sambon idag (har hänt typ fyra gånger under hela vårt förhållande). Det blev jordärtskockssoppa med västerbottenostsflarn (serverades med rustik surdegsbaguette med pålägg) (alltså dör typ godhetsdöden bara av att skriva det???).
Recept på soppan:
500 gram jordärtskockor
1,5 dl (torrt) vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
4,5 dl vatten
1 gul lök
2 grönsaksbuljongtärningar
lite smör
Fräs löken. Skala knölarna och hacka dem i bitar, ha i dem tillsammans med resten, låt koka i typ 10 - 15 minuter (till knölbitarna är mjuka). Mixa soppan slät. Häll upp i en soppskål, släng på en liten klick gräddfil, lägg i två västerbottenostsflarn och kringla på lite gräslök (därför att a) gräslök är awesome b) något grönt på soppan förstärker restaurangkänslan). Ät tillsammans med gott bröd och resten av vinet.
Flarnen gjorde jag genom att köpa färdigriven västerbottenost, ta ur osten ur förpackningen. Lägg osten på en plåt, in i ugnen. Efter du har druckit ett (relativt stort) glas vin (istället för att diska) är flarnen färdiga.
Recept på soppan:
500 gram jordärtskockor
1,5 dl (torrt) vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
4,5 dl vatten
1 gul lök
2 grönsaksbuljongtärningar
lite smör
Fräs löken. Skala knölarna och hacka dem i bitar, ha i dem tillsammans med resten, låt koka i typ 10 - 15 minuter (till knölbitarna är mjuka). Mixa soppan slät. Häll upp i en soppskål, släng på en liten klick gräddfil, lägg i två västerbottenostsflarn och kringla på lite gräslök (därför att a) gräslök är awesome b) något grönt på soppan förstärker restaurangkänslan). Ät tillsammans med gott bröd och resten av vinet.
Flarnen gjorde jag genom att köpa färdigriven västerbottenost, ta ur osten ur förpackningen. Lägg osten på en plåt, in i ugnen. Efter du har druckit ett (relativt stort) glas vin (istället för att diska) är flarnen färdiga.