Dagens middag som typ var omöjlig att ta ett kort på där det såg aptitligt ut (särskilt utan någon grönsak på tallriken, lat idag...), men intygar att det är gott ändå
Spenat- och fetaostfyllda cannelloni
250 gram färska lasagneplattor ( 6 st )
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 gram passerade tomater
1 dl creme fraiche
150 gram fetaost
5-6 st soltorkade tomater
200 gram tinad fryst hackad spenat
100 gram riven ost (gärna mozzarella)
1 tsk basilika
1 dl vatten
2 msk tomatpure
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk honung
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Hetta upp en kastrull med ½ msk olja och fräs löken utan att den tar färg.
3. Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek, 1 tsk honung, 1 dl vatten, 1-1½ tsk salt, ½ tsk svartpeppar och basilika i kastrullen. Låt såsen stå och puttra på svag värme.
4. Blanda 200 gram tinad spenat, fetaost, hackade soltorkade tomater och creme fraiche. Krydda med 1 krm svartpeppar och ½ tsk salt och en pressad vitlök.
5. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt.
6. Häll tomatsåsen över cannellonin och strö över ca 100 gram ost. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.