@Strindlund Mitt största tips när det gäller vegetariska hamburgare är att bara rätt och slätt byta ut köttet mot haloumi-ost, mums!
Så brukar jag också göra
Och @Strindlund heja dig!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
@Strindlund Mitt största tips när det gäller vegetariska hamburgare är att bara rätt och slätt byta ut köttet mot haloumi-ost, mums!
Kl
Var på asiatisk restaurang idag med jobbet och jag tog vegetariskt alternativ till för- och huvudrätt. Båda var med tofu i och det var ingen direkt höjdare i mitt tycke, men det gick ned och rätterna i sig var goda! Vi pratade vegetarisk kost och jag blev motiverad. Tror jag ska försöka titta på några recept för egna vegetariska burgare i morgon.
Några tips?
Jag brukar göra kidneybönsburgare
♥ 2 paket kidneybönor (skölj alltid av dom innan)
♥ 2 ägg
♥ 1 rödlök
♥ Ca 2 msk glutenfritt mjöl (jag använde durramjöl, vilket som går nog bra)
♥ 1 msk pofiber
♥ Kryddor (ta det ni tycker om, jag tog vitlök, örtagård, örtsalt, peppar och massa chiliflingor)
Mixar bara ihop allt, formar och steker!
Byt ut mjölerna mot vanligt mjöl om du vill!
Håll i er! Den godaste soppan i världshistorien:
Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter. Rör i kryddorna.
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk stött spiskummin
- 1 tsk kanel
- 1,5 tsk cayennepeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 1/2 dl röda linser
- 1 l grönsaksbuljong (2 tärningar + en liter vatten)
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 morot
- 2 paprikor
- 2 selleristjälkar
- hackad persilja
- salt och peppar
Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter.
Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika och selleri i tärningar. Lägg grönsakerna i soppan och låt puttra ytterligare ca 15 minuter, tills linserna och grönsakerna är mjuka. Tillsätt ev mer buljong. Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före servering. Servera med creme fraiche!
Med den här kryddningen blir soppan ganska stark vilket är supergott, men är man lite klen () så kan man halvera mängden cayennepeppar.
Bild och recept från ICA!
Jag gillar inte heller selleri, men jag tycker det är jättegott i soppan när den är mjuk och sugit åt sig av kryddorna! Men det går fint att skippa om man vill, ta en extra morot iställetSer god ut! Men selleri, usch! Vet att det ska vara ganska nyttigt, men vad är den bra till? Urk! (hehe). Bidrar den med mkt smak och helhet i soppan?
+ @Emale: Ska kolla in denna!
Min sambo har svårt för konsistensen på bönor, linser och liknande och är inte väldigt glad i typ broccoli och blomkål. Han får äta det som serveras eller låta bli. Blir ofta smååååå portioner för sakens skull ett tips för att få ihop det är att mixa det "äckliga". Jag anser att bönor gör det matigare om det är det som saknas med kött. Att dippa grönsaker i böndip är supergott. Mixa bönor och gräddfil och krydda med valfria kryddor. Kidneybönor är en personlig favorit.Ja men det är ju en supertråkig inställning! Och du har helt klart rätt, finns mkt maträtter utan kött. Får göra matig soppa eller paj vegetarisk, och sedan får min man äta det som serveras. Han äter ju det som serveras, men det knorras en hel del.
Nyfiken fråga: Hur gör ni med julbordet?
Vi har en fast julrätt, en speciell potatissallad (tradition från ett annat land) som är matig och god nog att duga som huvudrätt i sig själv. Till den har vi julbord med 5-6 framgooglade rätter som vi tycker låter spännande och goda, ungefär hälften helt nya och hälften sådana vi har ätit tidigare år. I år blir det bland annat valnötsrisotto (helt fantastiskt god!), långkål, en bönsallad som såg spännande ut, ostbollar och inbakade champinjoner av något slag.Nyfiken fråga: Hur gör ni med julbordet?
Vad roligt, det var så lite! Jag åt den själv senast i förrgår@Idas Gjorde soppan i mellandagarna och den var så god! Helt i min smak som jag misstänkte, alla kryddor i den är nog de jag använder mest i matlagning. Gott! Tack för receptet!