Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det lät spännande! Recept?Förrätten på nyårsmiddagen passar fint i den här tråden. Detta är panerad squash med ostfyllning.
Tack!@Emiro
Tag en skiva squash, ca 2cm tjock, skär ett snitt nästan igenom skivan. Salta och låt ligga en stund. Peppra. Stoppa ost mellan i snittet och kläm lite på den. Rulla i ägg, mjöl, ägg, ströbröd. Fritera i olja som är ca 175 grader tills den är gyllenbrun.
Krispigt på ytan, mjukt inuti och så osten i mitten
Jag är stolt ikväll! Fick för mig att jag skulle göra bönbiffar ikväll - något jag varken ätit eller smakat någon gång. (Överlag så äter jag/vi pinsamt lite vegetarisk mat)
Resultatet blev rätt awesome (om jag får säga det själv!) och serverades med ugnsbakade rotsaker, broccoli och hemgjord Tzatziki.
Haha nää, jag fick inte in någon bild för allting jävlas. :PDu glömde ju både bild och recept på de awesome biffarna
Den ska jag prova!
Lasagne med halloumi, spenat och pumpafrön
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 paket färska lasagneplattor (à 200-250 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (helst mutti)
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 halloumiost (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär halloumin i tunna skivor.
7. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
8. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med lite rostade pumpakärnor.
Rödbetor och champinjoner i ugn med anammas basilikapuckar, vegansk fetaost och valnötter. Serverades med vegansk limeaioli. Såå gott