Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Puttar upp denna tråden och hoppas på fler recept från grunden med kanske annat än bönor som bas.
Tycker mycket vegetariskt handlar om färdigmat från frysdisken och jag vill komma ur det, tyvärr är jag glutenintolerant dessutom. :-(
Toppa med skalade räkor.
Igår stekte vi zucchini och champinjoner och lag dem i tortillabröd. Snabbt och enkelt.
Min dotter älskar när jag gör en potatisgratäng med kokta röda linser i.
Sen har jag en favorit soppa på sötpotatis och lime:-).
Det finns ju spännande nudlar gjorda på sjögräs, har du testat dem? Säljs i vattenfyllda påsar. Jag har inte vågat ännu.
Bönpasta? Då kan man ju göra en relativt "vanlig" pastarätt och bönorna märks inte av på samma sätt som när man har hela bönor i maten. Alternativt använd morot eller zucchini som "pasta".
Jag tröttnade på vegetarisk currygryta med linser och bönor tills jag gjorde en riktigt kryddstark med mycket kokosmjölk. Märkte att mitt fel var att göra grytan för stabbig och torr. Nu är den återupptäckt, gött eftersom det är en enkel vardagsrätt!
Sen är en av mina absoluta favoriter vanlig ärtsoppa (hemlagad!). Älskar det med pannkakor till. Och pannkakor kan man väl göra glutenfria? Likaså tacos, då äter vi helt enkelt ett berg med grönsaker tillsammans med salsa, guacamole och creme fraiche eller motsvarande. Köttet varierar mellan quorn, blandfärs eller kycklingfärs. Tycker quorn är otroligt tråkigt i konsistensen men med massor av tacokrydda och hårt stekt är det ganska funkis!
Ohh my god... Skämskudde...som inte är vegetariskt!
Googla på sötpotatis och lime soppa så kommer den upp. Jag kan inte lägga in länk via mobilen:-(sötpotatis och lime soppa - recept? Låter superspännande!
Och låt oss få veta om du gillade den:-)sötpotatis och lime soppa - recept? Låter superspännande!
Jag har gjort likadant, tror det var i denna trådenOhh my god... Skämskudde
Googla på sötpotatis och lime soppa så kommer den upp. Jag kan inte lägga in länk via mobilen:-(
Igår blev det tzay-spett med svamprisotto. Ångad broccoli och en inlagd ingefärs-rödkålssallad till (och en sked sås, CF-baserad).
inlagd ingefärs-rödkålssallad - hur görs denna? Har egen inlagd ingefära som jag gärna skulle kunna göra mer med!
JappDenna?
http://www.arla.se/recept/sotpotatissoppa-med-lime/
Och självklart får ni recension! Kan tipsa om 3bönsmasalan som finns tidigare i denna tråd, har gjort den flera gånger nu och sist blev den utan bönor men med ärtor av olika slag - fantastisk!
Sjögräsnudlarna är riktigt goda! Jag har bara ätit dem kalla i sallad då är de väldigt krispiga i konsistensen. Enligt en kompis blir de som vanliga nudlar om de värms. Smaken är väldigt neutral så jag brukar göra en dressing med sesamolja, japansk soja, chili, vitlök, honung och citron.Det finns ju spännande nudlar gjorda på sjögräs, har du testat dem? Säljs i vattenfyllda påsar. Jag har inte vågat ännu.
Bönpasta? Då kan man ju göra en relativt "vanlig" pastarätt och bönorna märks inte av på samma sätt som när man har hela bönor i maten. Alternativt använd morot eller zucchini som "pasta".
Jag tröttnade på vegetarisk currygryta med linser och bönor tills jag gjorde en riktigt kryddstark med mycket kokosmjölk. Märkte att mitt fel var att göra grytan för stabbig och torr. Nu är den återupptäckt, gött eftersom det är en enkel vardagsrätt!
Sen är en av mina absoluta favoriter vanlig ärtsoppa (hemlagad!). Älskar det med pannkakor till. Och pannkakor kan man väl göra glutenfria? Likaså tacos, då äter vi helt enkelt ett berg med grönsaker tillsammans med salsa, guacamole och creme fraiche eller motsvarande. Köttet varierar mellan quorn, blandfärs eller kycklingfärs. Tycker quorn är otroligt tråkigt i konsistensen men med massor av tacokrydda och hårt stekt är det ganska funkis!
Sjögräsnudlarna är riktigt goda! Jag har bara ätit dem kalla i sallad då är de väldigt krispiga i konsistensen. Enligt en kompis blir de som vanliga nudlar om de värms. Smaken är väldigt neutral så jag brukar göra en dressing med sesamolja, japansk soja, chili, vitlök, honung och citron.