Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Snusmumrikens meditationssoppa (recept från Muminmammans kokbok):
1 stor gul lök
6 morötter
8 dl varmt vatten
1 buljongtärning (i receptet står det vegetarisk, jag använde grönsak, men det kanske är samma sak?)
0.5 dl ris (jag använde 1.5 för jag ville ha en matigare soppa)
2 dl grädde (kan minskas ned, jag kommer göra det nästa gång. kan säkert ersättas av någonting annat än animalisk så att den blir vegansk soppan)
salt (står ej med i orginalreceptet men jag tyckte att det saknades).
Fräs löken och morötterna. Undertiden kokar du vatten i en vattenkokare som du sedan häller i burk/kastrull och smular ned buljongtärningen i. Häll över vattnet över grönsakerna och tillsätt riset. Låt koka tills riset är klart. Smaka av med grädde och salt.
Tog mig kanske 15-20 minuter inklusive förberedelser att svänga ihop. Helt klart godkänt för en tjej som helst inte äter soppa
Idag prövade vi ett recept från kokboken "Mero veggo". Det var gott men vi hivade i ganska mycket mer kryddor också Ber om ursäkt för mina dåliga bilder, kameran på mobilen börjar ge upp...
Trebönsmasala
Ris eller bulgur (gärna fullkorn) för 4 pers
4 morötter (400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk ingefära (kan uteslutas)
rapsolja att fräsa i
2–3 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
500 g krossad tomat
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
6–7 dl blandade bönor (två burkar)
färsk koriander efter smak
125 g mozzarellaost, i tärningar
1–2 dl hackade cashewnötter
1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala någon minut.
3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.
4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.
Vi gjorde ett halvt recept (d.v.s på ett paket bönor) och det räckte till tre portioner för oss, så receptet är generöst angivet tycker jag
Idag bjöd jag på vegetarisk mini-buffé hemma hos en kursare.
- Champinjoner med vitlök, persilja, olivolja & salt.
- Hummus
- Panerad zucchini
- Rödbetstzatsiki
- Couscous med honungsstekt lök
- Bröd
Guuuud vad gott det lät! Panerad zucchini, direkt i ströbröd eller något annat? Antar att det fäster utan ägg? Friterade grönsaker är något av det godaste jag vet men har inte gjort/tänker inte göra själv och panering lät som ett alternativ!
Gjorde även denna cannelonirätt nyligen och det var det godaste vi ätit på länge.
http://www.arla.se/recept/canneloni-med-zucchini-och-valnotter/
Gjorde sen om ungefär samma recept fast som en pastasås till vanlig kokt pasta, då hade jag dock i lite kalkon också men det behövs inte!
Currygryta
1 förpackning kikärtor.
3/4 till 1 hel zucchini
1 lök
5-6 champinjoner
ca 250 g majs
1 burk kokosmjölk
Curry
Paprikakrydda
Svartpeppar
Salt
Hacka löken och skär zucchini och champinioner i ganska stora bitar. Fräs dem ett tag tillsammans med kikärtorna i en kastrull. Gå ner till mellanhög värme efter ett tag så de inte bränner fast. Rör om då och då så alla grönsaker och kikärtorna får lite färg. Krydda med curry, peppar och paprikakrydda. Häll sedan i kokosmjölken. och låt den koka upp. Lägg därefter i majsen. Smaka av och tillsätt mer curry och lite salt i såsen. Låt grytan puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Servera med ris.