Ingefäran var dock färsk, blev inlagd ihop med rödkålen. Men SALLADEN! Den var ännu godare idag! Ska göra en burk till
Skiva valfri mängd rödkål (jag tog ca 250 g). Varva den med salt i en stor burk (jag använda ca 0,75 dl salt). Låt stå i kyl över natten. Nästa dag, skölj rödkålen i durkslag med mycket vatten. Tillbaka i burken, varva med chiliflakes.
Gör en 1-2-3-lag: 1 del ättiksprit 12%, 2 delar socker och 3 delar vatten blandas i kastrull (jag gjorde på 1,5 dl vatten, blev lagom till min burk). Lägg i ett par lagerblad, nymald svartpeppar och ca 2 cm ingefära i tunna skivor. Sjud tills sockret löst sig. Häll i burken. Låt allt dra i kylen över natten, vänd på burken nån gång om inte allt är täckt. MUMS!