Trodde inte jag heller men barnet kom hem med en stor påse späda nässlor...Du kan inte bo i min del av landet, här finns det inte ens antydan till nässlor ännu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Trodde inte jag heller men barnet kom hem med en stor påse späda nässlor...Du kan inte bo i min del av landet, här finns det inte ens antydan till nässlor ännu
Här har nässlorna tittat upp precis intill husväggen i söderläge (zon 4).Du kan inte bo i min del av landet, här finns det inte ens antydan till nässlor ännu
Det där frysta kåltricket ska jag testa!Grönkålspastan från under 10an. Med svartkål istället samt blandade solros och hampafrön. La dem i blöt 6h och sedan stekte dem torra och rostade dem. Älskar blandningen.
Jag är lat också så jag tar svartkålen från frysen som jag fryst in hel, slår lite på påsen så den blir finfördelad och tar ut stammarna.
Efter jag rostat fröna, och kokat uppastavattnet och i med pastan, så i med frysta svartkålen direkt i pannan, i med vitlöken (många klyftor) pressar rätt i! Steker ihop, i med kokosgrädde rätt i pannan. Mixar fröna och ner med det i stekpannan. Salt peppar och ev lite pastavattnen. Häller av pastan, tippar i parmesan i kålen och mat på typ 15 min max!
Ser ut som att någon där nere är sugen på din hamburgare.
Ser ut som att någon där nere är sugen på din hamburgare.
Kommer skylla på dig för att jag gör hamburgare för andra dagen i radMycket
Aqua faba, kikärtsspad, är ett grymt bra bindningsmedel till typ allt veganskt.Jag har just satt i mig en black bean burger med blandade rot- och grönsaker i ugn (potatis, morot, zucchini) och hemgjord guacamole. Det blev jättegott, men jag borde ha gjort tre burgare istället för två av "färsen" för nu är jag stoppmätt!
Fråga till er som är mer hemma i vegansk matlagning än undertecknad: vad använder ni för bindemedel i bönburgare? Jag vill undvika ägg eftersom jag dels äter (för?) mycket ägg, dels gärna vill ha ett veganskt alternativ till sommarens kommande grillningar. Mina burgare blir alltid goda, men det är en balansgång för att de inte ska bli refried beans in a bun istället för burgare. Nu har jag använt ketchup och majsmjöl. Men det funkar sådär. Skulle säkert kunna ta mer mjöl, men jag tar gärna tips på att få burgarna att hålla ihop.
Tack!Aqua faba, kikärtsspad, är ett grymt bra bindningsmedel till typ allt veganskt.
Brukar använda det här receptet, håller ihop bra!
https://www.javligtgott.se/bonburgare-och-sotpotatisfries-med-chili-och-koriander/
Finns att köpa i pulverform, inte testat det dock, men hört att det ska vara bra.Tack!
Problemet (lite för starkt ord i sammanhanget kanske ) blir då att jag får diverse kikärtor som ska ätas upp. De går väl åt förr eller senare, men jag är ingen storkonsument.
TILLÄGG: en tanke vore dock att samköra storkok av burgare och falafel. Men finns det någon annan produkt tar jag gärna fler tips.
Det finns vegansk äggersättning ("äggersättare") från KhoiSan Tea, den fungerar jättebra tycker jag. Gjord på lupinmjöl.Jag har just satt i mig en black bean burger med blandade rot- och grönsaker i ugn (potatis, morot, zucchini) och hemgjord guacamole. Det blev jättegott, men jag borde ha gjort tre burgare istället för två av "färsen" för nu är jag stoppmätt!
Fråga till er som är mer hemma i vegansk matlagning än undertecknad: vad använder ni för bindemedel i bönburgare? Jag vill undvika ägg eftersom jag dels äter (för?) mycket ägg, dels gärna vill ha ett veganskt alternativ till sommarens kommande grillningar. Mina burgare blir alltid goda, men det är en balansgång för att de inte ska bli refried beans in a bun istället för burgare. Nu har jag använt ketchup och majsmjöl. Men det funkar sådär. Skulle säkert kunna ta mer mjöl, men jag tar gärna tips på att få burgarna att hålla ihop.