RimligtJag laddade upp med ost hemma inför julledigheten. Räknar jag med hamburgeosten har jag 6 ostar hemma XD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
RimligtJag laddade upp med ost hemma inför julledigheten. Räknar jag med hamburgeosten har jag 6 ostar hemma XD
Kan du inte prata ihop dig med syster tex och så delar ni på en förpackning?Det måste finnas fler än jag som firar jul ensamma (tredje jul), men så svårt att hitta saker som är dimensionerade för en person.
Kan du inte prata ihop dig med syster tex och så delar ni på en förpackning?
Ehhmm va?? Då hoppas jag du inte äter mycket med ris. Det är ju kokat med socker och vinäger. Och är väldigt mycket snabba kolhydrater.På nyår blir the sushi som motvikt.
Det började med att jag inte tänkte och malde 200 gram mandel istället för att mäta upp 2 dl, som jag VET att man gör. Jag tänkte bara inte utan gjorde bara. Jag vet, så korkat. Letade upp ett recept på mandelmjöl istället, och försökte följa det, betydligt mer socker och smör dock. Smorde formarna med smält smör och kände mest när jag kikade in i ugnen medan de stod där att det där är för mycket smör. De fastnade i formarna och smulades sönder samtidigt som de inte satt i hop liksom. Kändes mest fett.Vad hände? Vad misslyckades?
Det började med att jag inte tänkte och malde 200 gram mandel istället för att mäta upp 2 dl, som jag VET att man gör. Jag tänkte bara inte utan gjorde bara. Jag vet, så korkat. Letade upp ett recept på mandelmjöl istället, och försökte följa det, betydligt mer socker och smör dock. Smorde formarna med smält smör och kände mest när jag kikade in i ugnen medan de stod där att det där är för mycket smör. De fastnade i formarna och smulades sönder samtidigt som de inte satt i hop liksom. Kändes mest fett.
Hade förstås mandel kvar så gjorde ett nytt försök med mindre smör och mindre socker, smorde formarna igen, men de kändes fortfarande rätt fettiga. Lossnade något bättre. Av 40 musslor har jag kanske 15 nu, resten gick sönder i beståndsdelarna.
Verkligen inte min grej, pilligt och tålamodskrävande och saker som fastnar får mig att fullständigt tappa humöret. Det ska vara enkelt. Typ gå att köpa mandelmusslor-på-ICA-enkelt... men det har jag inte sett ännu och har inte ätit sådana sedan jag var under 10 år. Min mammas förmåga att baka har jag definitivt inte ärvt kan jag säga....
Mina som överlevde äger ingen "grop" i sig heller, det är alltså inte någon mandelmussla utan en mandelkaka... De smakar för övrigt inte som jag minns, mest smöriga och socker. Inte mandelmusslor.
Svårt att säga exakt var det gick fel. Men en sak vi gjorde annorlunda, och som jag tror bidrog till att vi lyckades så bra, är att vi smorde formarna med fast margarin (alltså ej smält). Som man gör med en sockerkaksform när man bakar sockerkaka.Det började med att jag inte tänkte och malde 200 gram mandel istället för att mäta upp 2 dl, som jag VET att man gör. Jag tänkte bara inte utan gjorde bara. Jag vet, så korkat. Letade upp ett recept på mandelmjöl istället, och försökte följa det, betydligt mer socker och smör dock. Smorde formarna med smält smör och kände mest när jag kikade in i ugnen medan de stod där att det där är för mycket smör. De fastnade i formarna och smulades sönder samtidigt som de inte satt i hop liksom. Kändes mest fett.
Hade förstås mandel kvar så gjorde ett nytt försök med mindre smör och mindre socker, smorde formarna igen, men de kändes fortfarande rätt fettiga. Lossnade något bättre. Av 40 musslor har jag kanske 15 nu, resten gick sönder i beståndsdelarna.
Verkligen inte min grej, pilligt och tålamodskrävande och saker som fastnar får mig att fullständigt tappa humöret. Det ska vara enkelt. Typ gå att köpa mandelmusslor-på-ICA-enkelt... men det har jag inte sett ännu och har inte ätit sådana sedan jag var under 10 år. Min mammas förmåga att baka har jag definitivt inte ärvt kan jag säga....
Mina som överlevde äger ingen "grop" i sig heller, det är alltså inte någon mandelmussla utan en mandelkaka... De smakar för övrigt inte som jag minns, mest smöriga och socker. Inte mandelmusslor.
Ja jag saknade mandelsmaken lite grann, smörsmaken tog över och väldigt sött.Silikonformar. Jag tyckte ju att mina också kändes som de smakade lite väl mycket smör när jag gräddade första plåten. Så jag malde lite mer mandel och smackade på det och mjöl och ställde in den i kylen över natten igen. Fungerade jättebra sedan. Man kan också köpa musslor i en del konditorier nu runt jul.
Visa bifogad fil 159303
Det går ju att äta patent imorgon. Mvh hon som ätit 2 st sillar imorse.Just paté kan man inte frysa utan då får den en vattnig, kornig konsistens. Korvar håller sig ju länge i kyle (ystadkorv och liknande) men jag försöker ju äta sunt när det inte är jul/nyår. Man kan ju inte heller köpa några skivor vörtbröd eller julost. Får väl frysa in korvarna till nästa jul!
Ja, jag läste något oom det någonstans, att smält smör inte fungerar lika bra som fast, men det vet jag inte var och hade inte en tanke på när jag gjorde dem. Också att vissa inte ens smörjer formarna...Svårt att säga exakt var det gick fel. Men en sak vi gjorde annorlunda, och som jag tror bidrog till att vi lyckades så bra, är att vi smorde formarna med fast margarin (alltså ej smält). Som man gör med en sockerkaksform när man bakar sockerkaka.
I morgon ska jag prova med silikonformar
Ja jag saknade mandelsmaken lite grann, smörsmaken tog över och väldigt sött.
Det kanske man kan göra, har inte tänkt på det, är aldrig på ett konditori faktiskt, säkert asdyrt numera? Men någon stycken till jul vore det ju värt!
'I morgon ska jag prova med silikonformar
Jag hade både i bittermandel samt skållade, skalade och malde mandeln. I en gammal hederlig kvarn. Så den biten må vara korrekt åtminstone, dock lite lite bittermandel tippar jag, även om jag tog lite mer dock, svårt att mala så få dock.Bittermandel förstärker mandelsmaken. Sedan tycker jag de blir torra och inte smakar mandel om man använder mandelmjöl och inte skållar, skalar och mal mandeln. Köpte ju faktiskt en mandelkvarn i år så jag slapp mala dem i min blender vilket var riktigt meckigt.
Jag hade både i bittermandel samt skållade, skalade och malde mandeln. I en gammal hederlig kvarn. Så den biten må vara korrekt åtminstone, dock lite lite bittermandel tippar jag, även om jag tog lite mer dock, svårt att mala så få dock.
Ska jag göra om dem ska jag ta fram ett gammalt recept ur en av mina kokböcker och göra rätt från början.
Smart, tänkte inte på det! Men det går nog åt några i ostkaka när sådana ska göras, såg att de också innehåller bittermandel. Om jag minns rätt nu. Kan minnas fel och ber i så fall om ursäkt.Jag använder arom istället. Den håller bra från år till år.
Du minns rättSmart, tänkte inte på det! Men det går nog åt några i ostkaka när sådana ska göras, såg att de också innehåller bittermandel. Om jag minns rätt nu. Kan minnas fel och ber i så fall om ursäkt.
Jag är imponerad att du försökt. Älskar mandelmusslor men skulle inte ge mig på att försöka fixa några på egen hand.Det började med att jag inte tänkte och malde 200 gram mandel istället för att mäta upp 2 dl, som jag VET att man gör. Jag tänkte bara inte utan gjorde bara. Jag vet, så korkat. Letade upp ett recept på mandelmjöl istället, och försökte följa det, betydligt mer socker och smör dock. Smorde formarna med smält smör och kände mest när jag kikade in i ugnen medan de stod där att det där är för mycket smör. De fastnade i formarna och smulades sönder samtidigt som de inte satt i hop liksom. Kändes mest fett.
Hade förstås mandel kvar så gjorde ett nytt försök med mindre smör och mindre socker, smorde formarna igen, men de kändes fortfarande rätt fettiga. Lossnade något bättre. Av 40 musslor har jag kanske 15 nu, resten gick sönder i beståndsdelarna.
Verkligen inte min grej, pilligt och tålamodskrävande och saker som fastnar får mig att fullständigt tappa humöret. Det ska vara enkelt. Typ gå att köpa mandelmusslor-på-ICA-enkelt... men det har jag inte sett ännu och har inte ätit sådana sedan jag var under 10 år. Min mammas förmåga att baka har jag definitivt inte ärvt kan jag säga....
Mina som överlevde äger ingen "grop" i sig heller, det är alltså inte någon mandelmussla utan en mandelkaka... De smakar för övrigt inte som jag minns, mest smöriga och socker. Inte mandelmusslor.