Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Min typ av middag!!! Det svåraste är att hitta bra glutenfritt bröd för min del men brie, grillad eller ugnsbaka, är så gott!!!!Visa bifogad fil 74596
Ugnsbakad brie i mitten, dör vad gott att doppa bröd i. Sen hade vi en hjärtsallad med burrata, tomatsallad, oliver, mandolinad zucchini med flingsalt och olivolja samt lite rester av en dipp till.
Riesling från Oregon i glaset!
Ja herrejösses så gott!Min typ av middag!!! Det svåraste är att hitta bra glutenfritt bröd för min del men brie, grillad eller ugnsbaka, är så gott!!!!
Halvsåsigt men jag stekte zucchini och grönkål i vitlök, blandade den i pasta kokt med några ärtskidor på slutet och strösslade med rostade solrosfrön. Zucchini blir ju rätt såsigt med, i varje fall den jag har just nu. Annars gillar jag en med rivna morötter, vitlök, lök, kikärtor, cremefraise (kan ju bytas mot vegansk allternativ) och någon matsked tomatpuré. En annan fraisesås var med lök, broccoli, skivade gröna oliver, fraîche och örsalt. Majs är gott med i pastasås/grönsaksröra till pasta, typ rivna morötter, lök, vitlök, zucchini eller annan grönska och majs. Det går ju bra att ha tomat i med om man vill det. Så här års brukar jag mest köra dagens utbud av grönsaker i stekpannan med vitlök och sedan blanda direkt i pasta. Grönsakerna är rätt fuktiga i sig, tycker jag då. Frön/nötter och/eller ost till.Vad är er bästa pastasås som INTE har tomat i sig? Gärna med mycket grönsaker, men ändå mustig i smaken liksom.
Precis sånt här jag är ute efter! Fick alltid "dagens grönsaker" med pasta hos min gammelfaster men hon är inte kvar att fråga om recept. Varje gång jag försöker göra något liknande tycker jag dock att det blir mycket mer surt/skarpt i smaken än hennes, det smakade så runt och krämigt, trots att det var mest grönsaker, och jag förstår inte riktigt var den smaken kom ifrån!Halvsåsigt men jag stekte zucchini och grönkål i vitlök, blandade den i pasta kokt med några ärtskidor på slutet och strösslade med rostade solrosfrön. Zucchini blir ju rätt såsigt med, i varje fall den jag har just nu. Annars gillar jag en med rivna morötter, vitlök, lök, kikärtor, cremefraise (kan ju bytas mot vegansk allternativ) och någon matsked tomatpuré. En annan fraisesås var med lök, broccoli, skivade gröna oliver, fraîche och örsalt. Majs är gott med i pastasås/grönsaksröra till pasta, typ rivna morötter, lök, vitlök, zucchini eller annan grönska och majs. Det går ju bra att ha tomat i med om man vill det. Så här års brukar jag mest köra dagens utbud av grönsaker i stekpannan med vitlök och sedan blanda direkt i pasta. Grönsakerna är rätt fuktiga i sig, tycker jag då. Frön/nötter och/eller ost till.
Just nu har jag snöat in på blomkålssås. Galet bra substitut för ostsås konstigt nog. Det ärverkligen comfort food!Vad är er bästa pastasås som INTE har tomat i sig? Gärna med mycket grönsaker, men ändå mustig i smaken liksom.
Jag tycker det gör stor skillnad för just det att steka tillräckligt länge (och lite i taget/tillsätta utifrån tillagningstid) så det blir stekyta och genomstekt inte kokt i sin egen vätska. Älskar tex en bra stekt zucchini (gärna mandolinad eller skivad med osthyveln) eller aubergine, medan de om de halvkokar blir i bästa fall menlösa.Precis sånt här jag är ute efter! Fick alltid "dagens grönsaker" med pasta hos min gammelfaster men hon är inte kvar att fråga om recept. Varje gång jag försöker göra något liknande tycker jag dock att det blir mycket mer surt/skarpt i smaken än hennes, det smakade så runt och krämigt, trots att det var mest grönsaker, och jag förstår inte riktigt var den smaken kom ifrån!
Tack!! Ska testa nästa tillfälle. Kan vara en sån här grej som jag kan experimentera med hela livet och aldrig riktigt få helt rättJust nu har jag snöat in på blomkålssås. Galet bra substitut för ostsås konstigt nog. Det ärverkligen comfort food!
koka blomkål i buketter (eller hel om en har mer tid än ork), mixa slätt med en slurk av kokvattnet, olivolja, en vitlöksklyfta och ett par kvistar rosmarin.
Jag tycker det gör stor skillnad för just det att steka tillräckligt länge (och lite i taget/tillsätta utifrån tillagningstid) så det blir stekyta och genomstekt inte kokt i sin egen vätska. Älskar tex en bra stekt zucchini (gärna mandolinad eller skivad med osthyveln) eller aubergine, medan de om de halvkokar blir i bästa fall menlösa.
Att lägga i några hela vitlöksklyftor i oljan i början av stekningen ger en fantastisk nötig mjuk och nästan kolaaktig smak till oljan/rätten. Jag tar upp dem när de är gyllene runt om och lägger tillbaka innan servering.
Min standard just nu är zucchini, brytbönor, mangold, nya zeeländsk spenat, grönkål. Ja och vitlök såklart. Obscent mycket färska örter över. Tillräckligt med fett, salt och stektid, sedan är jag i hamn.
Biffar på svarta bönor, lök och spiskummin. Mums!Behöver tips på proteinrik vegansk mat som är god till potatis. Helst inget som kräver timmar av förberedelse. Hit me!