Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Vilket är erat favoritrecept på daal? Vill gärna testa nåt nytt.
Brukar göra ett från Ica med yoghurt och körsbärstomater. Gillar att det blir krämigt.
Smörig daal är det bästa jag testat. Lagat många gånger. Viktigt att faktiskt följa receptet och steka/koka så länge det står. Blir så underbart mustigt då.
Äter alltid med mango, avokado och yoghurt till samt toppar med kokosflakes och frön.

https://elsa.elle.se/recept-aleksanders-smoriga-daal/
 
20200314_193624.webp
 
Smörig daal är det bästa jag testat. Lagat många gånger. Viktigt att faktiskt följa receptet och steka/koka så länge det står. Blir så underbart mustigt då.
Äter alltid med mango, avokado och yoghurt till samt toppar med kokosflakes och frön.

https://elsa.elle.se/recept-aleksanders-smoriga-daal/
Jag har lagat och provsmakat. Den blev väldigt god! Jag mixade dock innan jag la i linserna. Eftersom jag alltid måste krångla till allt ska jag nog hälla i en burk kokosmjölk nästa gång.
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Pokébowl som man bygger ihop själv med massa olika tillbehör, och ugnsstekt knaprig tofu? Vi brukar koka rött eller svart ris, och tillbehör som går att förbereda innan, exempelvis rivna morötter i ingefärs-lag, citronmarinerade gröna sojabönor, hyvlad gurka, picklad rödlök, mango, något krispigt som friterade jordärtskockschips, kimchimayo, någon trevlig sojabaserad sås med lite sesamolja i, tunt skivad salladslök, rostade sesamfrön.. avokado kanske. Tofun: välj en som är fast, pressa ut vätska. Skiva i tärningar, marinera i soja, vitlök, olja, lite hoisin. Sprid ut på bakplåtspapper, stek i ugnen tills knapriga och vänd runt dem några gånger. Räkna med ganska lång tid men lite lägre värme (ca 175 grader, 30 min beroende på hur stora tärningar och hur ofta du vänder dem). Allt går att förbereda utom riset och tofun! Det blir väldigt färgglatt och festligt.
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Bönlasagnen jag tipsade om! Servera med en krispig sallad :)
 
Pokébowl som man bygger ihop själv med massa olika tillbehör, och ugnsstekt knaprig tofu? Vi brukar koka rött eller svart ris, och tillbehör som går att förbereda innan, exempelvis rivna morötter i ingefärs-lag, citronmarinerade gröna sojabönor, hyvlad gurka, picklad rödlök, mango, något krispigt som friterade jordärtskockschips, kimchimayo, någon trevlig sojabaserad sås med lite sesamolja i, tunt skivad salladslök, rostade sesamfrön.. avokado kanske. Tofun: välj en som är fast, pressa ut vätska. Skiva i tärningar, marinera i soja, vitlök, olja, lite hoisin. Sprid ut på bakplåtspapper, stek i ugnen tills knapriga och vänd runt dem några gånger. Räkna med ganska lång tid men lite lägre värme (ca 175 grader, 30 min beroende på hur stora tärningar och hur ofta du vänder dem). Allt går att förbereda utom riset och tofun! Det blir väldigt färgglatt och festligt.

Lät ju supergott, tusen tack för tipset!
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Daalen som @Malibu_Stacy tipsade om här ovan? Servera med mango, avokado, rostad kokos, jasminris, koriander och yoghurt.
 
Har precis lagt lite Tofu i marinad. Har aldrig tillagat det hemma så det blir spännande. Gjorde en på rapsolja, vitlök, chili flakes, sötsur sås, lite soya och en touch sirap. Ska bli spännande att se om det är ätbart i morgon ^^
Tänkte steka tofun och sen servera med glasnudlar och riven morot (och kanske något mer om jag hittar något spännande i gömmorna).
Oj! Jag äter tofu typ varje dag..
 

Liknande trådar

Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
226
Senast: Mia_R
·
Skola & Jobb Det kan vara så att jag har jobb på gång som allt-i-allo/vaktmästare. Idag var jag där för andra gången och träffade killen som ska...
Svar
10
· Visningar
869
Senast: Cambrie
·
Kultur Här kommer ett rykande färskt bokbingo att påbörjas 1 november så ni kan börja leta efter lämpliga böcker! Boken måste alltså vara...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
1 605
Senast: Mineur
·
Trädgård & Växter Runt hela huset ligger stenläggning, ca 150 kvm... Mycket vackert men... Inte längre. Jag hade på känn att det skulle bli såhär men...
Svar
11
· Visningar
206
Senast: Unafraid
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp