Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Vilket är erat favoritrecept på daal? Vill gärna testa nåt nytt.
Brukar göra ett från Ica med yoghurt och körsbärstomater. Gillar att det blir krämigt.
Smörig daal är det bästa jag testat. Lagat många gånger. Viktigt att faktiskt följa receptet och steka/koka så länge det står. Blir så underbart mustigt då.
Äter alltid med mango, avokado och yoghurt till samt toppar med kokosflakes och frön.

https://elsa.elle.se/recept-aleksanders-smoriga-daal/
 
20200314_193624.webp
 
Smörig daal är det bästa jag testat. Lagat många gånger. Viktigt att faktiskt följa receptet och steka/koka så länge det står. Blir så underbart mustigt då.
Äter alltid med mango, avokado och yoghurt till samt toppar med kokosflakes och frön.

https://elsa.elle.se/recept-aleksanders-smoriga-daal/
Jag har lagat och provsmakat. Den blev väldigt god! Jag mixade dock innan jag la i linserna. Eftersom jag alltid måste krångla till allt ska jag nog hälla i en burk kokosmjölk nästa gång.
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Pokébowl som man bygger ihop själv med massa olika tillbehör, och ugnsstekt knaprig tofu? Vi brukar koka rött eller svart ris, och tillbehör som går att förbereda innan, exempelvis rivna morötter i ingefärs-lag, citronmarinerade gröna sojabönor, hyvlad gurka, picklad rödlök, mango, något krispigt som friterade jordärtskockschips, kimchimayo, någon trevlig sojabaserad sås med lite sesamolja i, tunt skivad salladslök, rostade sesamfrön.. avokado kanske. Tofun: välj en som är fast, pressa ut vätska. Skiva i tärningar, marinera i soja, vitlök, olja, lite hoisin. Sprid ut på bakplåtspapper, stek i ugnen tills knapriga och vänd runt dem några gånger. Räkna med ganska lång tid men lite lägre värme (ca 175 grader, 30 min beroende på hur stora tärningar och hur ofta du vänder dem). Allt går att förbereda utom riset och tofun! Det blir väldigt färgglatt och festligt.
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Bönlasagnen jag tipsade om! Servera med en krispig sallad :)
 
Pokébowl som man bygger ihop själv med massa olika tillbehör, och ugnsstekt knaprig tofu? Vi brukar koka rött eller svart ris, och tillbehör som går att förbereda innan, exempelvis rivna morötter i ingefärs-lag, citronmarinerade gröna sojabönor, hyvlad gurka, picklad rödlök, mango, något krispigt som friterade jordärtskockschips, kimchimayo, någon trevlig sojabaserad sås med lite sesamolja i, tunt skivad salladslök, rostade sesamfrön.. avokado kanske. Tofun: välj en som är fast, pressa ut vätska. Skiva i tärningar, marinera i soja, vitlök, olja, lite hoisin. Sprid ut på bakplåtspapper, stek i ugnen tills knapriga och vänd runt dem några gånger. Räkna med ganska lång tid men lite lägre värme (ca 175 grader, 30 min beroende på hur stora tärningar och hur ofta du vänder dem). Allt går att förbereda utom riset och tofun! Det blir väldigt färgglatt och festligt.

Lät ju supergott, tusen tack för tipset!
 
Hoppas det är ok att låna tråden för lite tips!

Jag ska bjuda 7 pers på middag på lördag, något vegetariskt och lättlagat (!). Vore kul med något lite festligt, men gissar att det blir mindre lättlagat med ökad festlighetsfaktor. Någon som har något förslag? :)
Daalen som @Malibu_Stacy tipsade om här ovan? Servera med mango, avokado, rostad kokos, jasminris, koriander och yoghurt.
 
Har precis lagt lite Tofu i marinad. Har aldrig tillagat det hemma så det blir spännande. Gjorde en på rapsolja, vitlök, chili flakes, sötsur sås, lite soya och en touch sirap. Ska bli spännande att se om det är ätbart i morgon ^^
Tänkte steka tofun och sen servera med glasnudlar och riven morot (och kanske något mer om jag hittar något spännande i gömmorna).
Oj! Jag äter tofu typ varje dag..
 

Liknande trådar

Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
201
Senast: Mia_R
·
Relationer Min son (26 år) är sambo med en jämnårig tjej, de har fått två underbara barn (3,5 år och 2 år). Nu till problemet, tjejen har inget...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 745
Senast: Oh_really
·
Skola & Jobb Jag har varit anställd på mitt jobb i snart 4 år och har trivts varenda dag. Men nu har jag hamnat i ett läge där trivseln är borta. Det...
2
Svar
37
· Visningar
3 480
Senast: Badger
·
F
  • Låst
Trädgård & Växter Med bara fyra dagar kvar av odlingsåret 2023 tar jag mig friheten att skapa nästa för 2024! :) Jag gissar att planerandet redan är igång...
98 99 100
Svar
1 997
· Visningar
72 086

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp