Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Har ju hört att man "ska" ha tomat i..
Jag gör min slät med avocado, purjo, vitlök, salt, peppar och citron.
Jag tycker att det är gott! Funkar även med salsa.

Jag vill helst ha lite avocadobitar kvar i också :) undantaget om avocadon inte är perfekt mogen, då gör jag den slät.
 
Jag vet aldrig vad jag ska kalla sån här mat. Nån form av tacos? Veganskt i alla fall. Chilimajo gjord på kikärtsspad, rostad potatis, salsa med chili och ananas, guacamole...

IMG_1312.webp
 
Det blev ingen matlagning igår, men nu har jag tagit fram sojabönor som jag ska tina till kvällens middag iaf! Tänkte göra biffar eller bollar av dem och majs och ev kokosflingor, tror ni det kan bli gott att ha i? :)
 
Jag tycker att majs och kokos låter som en lite konstig kombo :angel: men testa, ibland blir man ju förvånad över vad som funkar med vad!

Jamen precis, jag känner lite samma själv ^^. Men är sugen på både kokos och sojaböns/majsbiffar så tänkte tja, varför inte prova en kombo.

Jag har inga ägg dock, som jag hade sist jag gjorde biffarna, men de borde hålla ihop ändå?
 
Jamen precis, jag känner lite samma själv ^^. Men är sugen på både kokos och sojaböns/majsbiffar så tänkte tja, varför inte prova en kombo.

Jag har inga ägg dock, som jag hade sist jag gjorde biffarna, men de borde hålla ihop ändå?
Tänker att det kanske kan vara gott med någon typ av kokossås till annars? Om du gör biffarna med lite sting och så blir såsen lite svalkande och söt.

Jag tycker det är supersvårt att få bönbiffar att hålla ihop utan ägg när man steker dem. Men jag har hört att det ska gå betydligt bättre att tillaga dem i ugnen! Har aldrig provat själv dock, har helt övergått till biffar på Anammas formbara färs sista tiden och de håller ju ihop av sig själv.
 
Tänker att det kanske kan vara gott med någon typ av kokossås till annars? Om du gör biffarna med lite sting och så blir såsen lite svalkande och söt.

Jag tycker det är supersvårt att få bönbiffar att hålla ihop utan ägg när man steker dem. Men jag har hört att det ska gå betydligt bättre att tillaga dem i ugnen! Har aldrig provat själv dock, har helt övergått till biffar på Anammas formbara färs sista tiden och de håller ju ihop av sig själv.


Jo, jag funderade på det också! Får se hur jag gör! Hmm, jo det vet jag att jag gjort förut, tillagat i ugnen alltså och det har gått bra vad jag kan minnas... Men även att steka.. Men det är kanske olika med olika sorters bönor...? Minns inte. Men får väl prova och se helt enkelt!
 
Jo, jag funderade på det också! Får se hur jag gör! Hmm, jo det vet jag att jag gjort förut, tillagat i ugnen alltså och det har gått bra vad jag kan minnas... Men även att steka.. Men det är kanske olika med olika sorters bönor...? Minns inte. Men får väl prova och se helt enkelt!

Jag gör alltid biffar i ugnen, orkar inte hålla på att tjorva med att dom ska hålla ihop i panna...
 
Pasta! Med typ allt som fanns hemma.... aubergine, champinjoner, quornbitar, vitlök, purjolök, röd lök, körsbärstomater, grädde, creme fraiche, lite riven mozzarella och parmesan, pinjenötter, rivet citronskal och färska örter (persilja, oregano, basilika) på toppen. :d SÅ mätt.
 
Pasta! Med typ allt som fanns hemma.... aubergine, champinjoner, quornbitar, vitlök, purjolök, röd lök, körsbärstomater, grädde, creme fraiche, lite riven mozzarella och parmesan, pinjenötter, rivet citronskal och färska örter (persilja, oregano, basilika) på toppen. :d SÅ mätt.

Åh, fick mig att tänka på en av mina favvo-filmer...."everything-but-the-kitchensink-sundae" :love::p

@Niyama Nä, tyvärr.
@pepp Okej!

Biffar in the making nu, de håller ihop! :laugh:
 

Bifogade filer

  • 15491260543347565405240946924304.webp
    15491260543347565405240946924304.webp
    105,8 KB · Visningar: 25
Gjorde Paulüns sötpotatispasta med vegofärssås med bönor, krossade tomater med basilika, vitlök, lök, paprika och chili. Nästa gång ska jag krydda på mer med saker för både pastan och färsen är väldigt milda i smaken men konsistensen va himla schysst!
 
Någon som provat moringapulver?

Jag har druckit matcha latte och gillat det, men moringapulver har jag aldrig smakat. Såg det på Willys igår och det var mycket billigare än matchapulver, men är kanske inte lika gott?

Ska smaka lite som spenat står det... och det tkr jag matcha gör också... värt o prova?
 

Bifogade filer

  • Screenshot_20190204-091937_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20190204-091937_Samsung Internet.webp
    40,5 KB · Visningar: 19

Liknande trådar

Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
226
Senast: Mia_R
·
Skola & Jobb Det kan vara så att jag har jobb på gång som allt-i-allo/vaktmästare. Idag var jag där för andra gången och träffade killen som ska...
Svar
10
· Visningar
867
Senast: Cambrie
·
Kultur Här kommer ett rykande färskt bokbingo att påbörjas 1 november så ni kan börja leta efter lämpliga böcker! Boken måste alltså vara...
2 3 4
Svar
64
· Visningar
1 537
Senast: doppler
·
Relationer Min son (26 år) är sambo med en jämnårig tjej, de har fått två underbara barn (3,5 år och 2 år). Nu till problemet, tjejen har inget...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 869
Senast: Oh_really
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Atletix
  • Sabotage?
  • Dressyrsnack 17

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp