Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare pepp
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 2 009
  • Visningar Visningar 126 629
Har ju hört att man "ska" ha tomat i..
Jag gör min slät med avocado, purjo, vitlök, salt, peppar och citron.
Jag tycker att det är gott! Funkar även med salsa.

Jag vill helst ha lite avocadobitar kvar i också :) undantaget om avocadon inte är perfekt mogen, då gör jag den slät.
 
Jag vet aldrig vad jag ska kalla sån här mat. Nån form av tacos? Veganskt i alla fall. Chilimajo gjord på kikärtsspad, rostad potatis, salsa med chili och ananas, guacamole...

IMG_1312.webp
 
Det blev ingen matlagning igår, men nu har jag tagit fram sojabönor som jag ska tina till kvällens middag iaf! Tänkte göra biffar eller bollar av dem och majs och ev kokosflingor, tror ni det kan bli gott att ha i? :)
 
Jag tycker att majs och kokos låter som en lite konstig kombo :angel: men testa, ibland blir man ju förvånad över vad som funkar med vad!

Jamen precis, jag känner lite samma själv ^^. Men är sugen på både kokos och sojaböns/majsbiffar så tänkte tja, varför inte prova en kombo.

Jag har inga ägg dock, som jag hade sist jag gjorde biffarna, men de borde hålla ihop ändå?
 
Jamen precis, jag känner lite samma själv ^^. Men är sugen på både kokos och sojaböns/majsbiffar så tänkte tja, varför inte prova en kombo.

Jag har inga ägg dock, som jag hade sist jag gjorde biffarna, men de borde hålla ihop ändå?
Tänker att det kanske kan vara gott med någon typ av kokossås till annars? Om du gör biffarna med lite sting och så blir såsen lite svalkande och söt.

Jag tycker det är supersvårt att få bönbiffar att hålla ihop utan ägg när man steker dem. Men jag har hört att det ska gå betydligt bättre att tillaga dem i ugnen! Har aldrig provat själv dock, har helt övergått till biffar på Anammas formbara färs sista tiden och de håller ju ihop av sig själv.
 
Tänker att det kanske kan vara gott med någon typ av kokossås till annars? Om du gör biffarna med lite sting och så blir såsen lite svalkande och söt.

Jag tycker det är supersvårt att få bönbiffar att hålla ihop utan ägg när man steker dem. Men jag har hört att det ska gå betydligt bättre att tillaga dem i ugnen! Har aldrig provat själv dock, har helt övergått till biffar på Anammas formbara färs sista tiden och de håller ju ihop av sig själv.


Jo, jag funderade på det också! Får se hur jag gör! Hmm, jo det vet jag att jag gjort förut, tillagat i ugnen alltså och det har gått bra vad jag kan minnas... Men även att steka.. Men det är kanske olika med olika sorters bönor...? Minns inte. Men får väl prova och se helt enkelt!
 
Jo, jag funderade på det också! Får se hur jag gör! Hmm, jo det vet jag att jag gjort förut, tillagat i ugnen alltså och det har gått bra vad jag kan minnas... Men även att steka.. Men det är kanske olika med olika sorters bönor...? Minns inte. Men får väl prova och se helt enkelt!

Jag gör alltid biffar i ugnen, orkar inte hålla på att tjorva med att dom ska hålla ihop i panna...
 
Pasta! Med typ allt som fanns hemma.... aubergine, champinjoner, quornbitar, vitlök, purjolök, röd lök, körsbärstomater, grädde, creme fraiche, lite riven mozzarella och parmesan, pinjenötter, rivet citronskal och färska örter (persilja, oregano, basilika) på toppen. :d SÅ mätt.
 
Pasta! Med typ allt som fanns hemma.... aubergine, champinjoner, quornbitar, vitlök, purjolök, röd lök, körsbärstomater, grädde, creme fraiche, lite riven mozzarella och parmesan, pinjenötter, rivet citronskal och färska örter (persilja, oregano, basilika) på toppen. :d SÅ mätt.

Åh, fick mig att tänka på en av mina favvo-filmer...."everything-but-the-kitchensink-sundae" :love::p

@Niyama Nä, tyvärr.
@pepp Okej!

Biffar in the making nu, de håller ihop! :laugh:
 

Bifogade filer

  • 15491260543347565405240946924304.webp
    15491260543347565405240946924304.webp
    105,8 KB · Visningar: 25
Gjorde Paulüns sötpotatispasta med vegofärssås med bönor, krossade tomater med basilika, vitlök, lök, paprika och chili. Nästa gång ska jag krydda på mer med saker för både pastan och färsen är väldigt milda i smaken men konsistensen va himla schysst!
 
Någon som provat moringapulver?

Jag har druckit matcha latte och gillat det, men moringapulver har jag aldrig smakat. Såg det på Willys igår och det var mycket billigare än matchapulver, men är kanske inte lika gott?

Ska smaka lite som spenat står det... och det tkr jag matcha gör också... värt o prova?
 

Bifogade filer

  • Screenshot_20190204-091937_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20190204-091937_Samsung Internet.webp
    40,5 KB · Visningar: 19

Liknande trådar

R
Mat Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två... 2 3 4
Svar
67
· Visningar
3 727
Senast: Roheryn
·
Mat MSB tycker att man ska ha mat för en vecka hemma. Och det har jag nog. Om jag letar upp bönor, spagetti och annat som ligger och samlar... 9 10 11
Svar
201
· Visningar
6 005
Senast: Tantan
·
Mat Jag äter ju mycket knäckebröd just nu. Det är väldigt gott, med både det ena och det andra på faktiskt. Har haft en period med... 4 5 6
Svar
108
· Visningar
2 077
Senast: Bulldoozer
·
Mat Jag har under många, många år haft problem med magen och prövat den ena dieten efter den andra. Nu verkar det som att det äntligen är... 2
Svar
35
· Visningar
2 131
Senast: Keb71
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈
  • Valp 2025
  • Tandutdragning komplikationer

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp