Inte alls. Mina tjocka välkryddade revben som ligger och gottar sig i crock-potten hela dagen kommer definitivt inte att vara ett "smaklöst gnissel"...Numera är fläskkött bara smaklöst gnissel.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Inte alls. Mina tjocka välkryddade revben som ligger och gottar sig i crock-potten hela dagen kommer definitivt inte att vara ett "smaklöst gnissel"...Numera är fläskkött bara smaklöst gnissel.
Jag är med för mattips och inspiration. Blir så trött på människor som fördummar sig och låtsar inte förstå för att det råkar smyga in sig en särskrivning eller felstavning eller om ordet fläskytterfilé används eller någon som kallar bregott eller lätta för smör när man har det på mackan (vilket är från gammalt när man rent faktiskt hade just smör på mackan till mans) eller när någon berättar hur man ska göra carbonara på SITT sätt. Usch, tappar humöret ibland när det blir sådana diskussioner och så får man skrolla igenom kommentarer för att få något svar på en fråga från den som gjorde maten om tex vad som är i eller så.Jag är med i matgrupper typ 90% bara för allt "drama"
Jag gick också med för inspiration, men det har blivit lite "gick med för inspiration, stannade för diskussionerna". Men jag kan helt hålla med om att det går överstyr, som alla kommentarerna om att det där skulle jag aldrig äta, sådär är inte äkta (bla bla) eller usch vad liten/stor portion...Jag är med för mattips och inspiration. Blir så trött på människor som fördummar sig och låtsar inte förstå för att det råkar smyga in sig en särskrivning eller felstavning eller om ordet fläskytterfilé används eller någon som kallar bregott eller lätta för smör när man har det på mackan (vilket är från gammalt när man rent faktiskt hade just smör på mackan till mans) eller när någon berättar hur man ska göra carbonara på SITT sätt. Usch, tappar humöret ibland när det blir sådana diskussioner och så får man skrolla igenom kommentarer för att få något svar på en fråga från den som gjorde maten om tex vad som är i eller så.
Eller i en bakgrupp där så många skriver "Recept!" eller "Recept tack!". Lite artighet vore väl på sin plats i en grupp där admins går ut med att man inte måste lägga ut sina recept? Hade inte velat dela mitt recept med otrevliga människor på nätet när folk skriver så... Google is your friend liksom, gå till bibblan och låna "7 sorters kakor" eller något.
Ja precis och spysmileysarna! Folk är fan inte kloka som de beter sig. Skulle aldrig våga lägga in något själv eftersom jag inte är så bra på matlagning, det skulle inte vara "godkänt" av folk....Jag gick också med för inspiration, men det har blivit lite "gick med för inspiration, stannade för diskussionerna". Men jag kan helt hålla med om att det går överstyr, som alla kommentarerna om att det där skulle jag aldrig äta, sådär är inte äkta (bla bla) eller usch vad liten/stor portion...
Just när det gäller fläskytterfile så förstår jag dock att folk reagerar. Det finns ju ett vedertaget styckningsschema liksom och när man använder hittepånamn blir det märkligt.Jag är med för mattips och inspiration. Blir så trött på människor som fördummar sig och låtsar inte förstå för att det råkar smyga in sig en särskrivning eller felstavning eller om ordet fläskytterfilé används eller någon som kallar bregott eller lätta för smör när man har det på mackan (vilket är från gammalt när man rent faktiskt hade just smör på mackan till mans) eller när någon berättar hur man ska göra carbonara på SITT sätt. Usch, tappar humöret ibland när det blir sådana diskussioner och så får man skrolla igenom kommentarer för att få något svar på en fråga från den som gjorde maten om tex vad som är i eller så.
Eller i en bakgrupp där så många skriver "Recept!" eller "Recept tack!". Lite artighet vore väl på sin plats i en grupp där admins går ut med att man inte måste lägga ut sina recept? Hade inte velat dela mitt recept med otrevliga människor på nätet när folk skriver så... Google is your friend liksom, gå till bibblan och låna "7 sorters kakor" eller något.
Det är för att köttet sitter nära ben.Inte alls. Mina tjocka välkryddade revben som ligger och gottar sig i crock-potten hela dagen kommer definitivt inte att vara ett "smaklöst gnissel"...
Jo, jag håller med, jag stör mig också på olika saker, tex de som skriver "jag har gjort carbonara" och så har de hällt i grädde, svamp, ärtor, bacon osv, men grejen är att man inte behöver dra upp det till diskussion gång efter gång. Ofta är det samma personer också som ska rätta och dra igång långa diskussioner om rätters Enda Rätta Namn eller vad det nu kan vara. Det blir liksom så tröttsamt och störigt. Som vuxen tänker jag "stör dig och scrolla". Man måste inte kommentera och framför allt måste man inte skapa håninlägg efter håninlägg för att irritera carbonarapoliser osv. Men visst förstår jag störningarna på olika saker, bara inte dessa eviga reaktionerna som vuxna sysslar med.Just när det gäller fläskytterfile så förstår jag dock att folk reagerar. Det finns ju ett vedertaget styckningsschema liksom och när man använder hittepånamn blir det märkligt.
Jag säger sällan något om det, men det stör mig absolut när jag ser det
Ville bara förtydliga eftersom merparten av det inlägget handlade om var mer av typen felaktigheter.Jo, jag förstår att det är normalt för vissa att säga så, annars hade personen inte sagt så. Det är ändå ett störningsmoment. Nu har jag sett avsnittet och stöter förhoppningsvis inte på det något mer...
Håller med! Är dessutom lite fascinerad över hur folk håller koll på sån detaljnivå. Jag måste kolla i vigselringen för att komma ihåg när vi gifte ossStör mig på alla inlägg på instagram med firandet av olika månadsdagar.
Det är bilder på bebisar som ”fyller månad” och det är gifta i 4 månader hit och 5 månader dit och det är hundvalpar som väger och mäter si och så varenda månad.
Det ska stylas och preppas och vara värsta photoshoot-grejen varenda månad. Snark!
Vad var fel? Merparten av mitt inlägg när det var något som stör mig, en åsikt?Ville bara förtydliga eftersom merparten av det inlägget handlade om var mer av typen felaktigheter.
Sen finns även "hitta åt"...
Åh, jag som trodde att det var för att jag var så bra på att laga mat...Det är för att köttet sitter nära ben.
Ben är nödvändigt för smak. Men rent rensat fläskkött från fläskfabrik är sällan specielt gott.
Därav fläskkarre med ben.
Det ena utesluter inte det andraÅh, jag som trodde att det var för att jag var så bra på att laga mat...
Jag har inte sagt att något var fel.Vad var fel? Merparten av mitt inlägg när det var något som stör mig, en åsikt?
Ah, ja för mig var det bara en störning oavsett hur rätt eller fel det kan vara språkligt. Lika mycket störning som när folk säger "i bak" eller "i fram" eller "i bakluckan" (mitt hatobjekt...) eller en massa andra saker som när jag är på det humöret, kan störa mig just då.Jag har inte sagt att något var fel.
Det var därför jag förtydligade att mitt inlägg endast var ett förtydligande. Inte någon åsikt eller värdering, vare sig av språkbruket eller åsikten om språkbruket.
Ville förtydliga att just den biten handlade om språkvariation, inte språkfel (som det eventuellt kunde uppfattas som i sammanhanget med det andra som nämndes i inlägget)
Jag fattar inte ditt hatobjekt.. Om man har en grej i bakluckan har man väl en grej i bakluckan? Vad skulle det annars heta?Eller har jag helt missat sammanhanget?Ah, ja för mig var det bara en störning oavsett hur rätt eller fel det kan vara språkligt. Lika mycket störning som när folk säger "i bak" eller "i fram" eller "i bakluckan" (mitt hatobjekt...) eller en massa andra saker som när jag är på det humöret, kan störa mig just då.
För att bakluckan är själva luckan. Sakerna ligger i skuffen eller bagageutrymmet antar jag.Jag fattar inte ditt hatobjekt.. Om man har en grej i bakluckan har man väl en grej i bakluckan? Vad skulle det annars heta?Eller har jag helt missat sammanhanget?