Alla ni som pratar om att kvinnan ska vara hemma första tiden för att amma. Vad är första tiden? Hur lång är den?
Rekommendationen är helamning (eller ersättning) i 6 månader, så det är väl ett riktmärke om man vill/kan amma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Alla ni som pratar om att kvinnan ska vara hemma första tiden för att amma. Vad är första tiden? Hur lång är den?
Rekommendationen är helamning (eller ersättning) i 6 månader, så det är väl ett riktmärke om man vill/kan amma.
Då ser inte jag riktigt varför amning är ett argument för att mamman ska vara hemma längre än pappan (inte direkt svar till dig utan mer allmänt). Då hinner ju båda få lika mycket hemmatid med barnet även om mamman helammar första 6 månaderna.
Frågan var ju varför mammor väljer att stanna hemma hela första året. Du svarade ”pga amningen”. Ingen har frågat varför mammor är hemma det första halvåret.Vi tycker olika.
Det skrev jag inte heller att det gällde. Jag skrev första tiden.
Livsmedelsverket rekommenderar helamning till 6 månader, om man kan/vill. Det innebär mammans bröstmjölk och ev mediciner. Inget annat.
Eller så håller jag inte med dig, vilket är troligareMin poäng går dig fullständigt förbi
Man bör diskutera det utifrån en annan synvinkel än att ekonomi och amning är skitsnack och ondgöra sig över medmänniskor som väljer utifrån detta.Fast om vi ska få till en förändring på samhällsnivå måste vi diskutera strukturer och normer. Och inse att det ”fria valet” kanske inte är så himla fritt.
För mig var trådstarten en barnslig världsfrånvänd känga till alla som inte tycker som TS.Apropå trycka till: ”Vad ger ER rättighet att lägga er i hur vi löser föräldraledigheten i vår familj?” Det är lätt att få intrycket att du vill döda vidare diskussion genom att påstå dig vara personligen kritiserad.
För min del var trådstarten klockren.
Ja. Och därför tycker jag att det ska ses övrer. Tex att föräldrapenning vore mer som sjukpenning. Att man inte får sprida ut de ersatta dagarna över lång tid.Ja! Om man delar dagarna rakt av med samma system vi har i dag ger det 240 dagar var med ersättning. Då finns rätten att vara hemma 12 mån utan ersättning med skyddad SGI. Samt rätten att vara ledig från arbetet 18 mån utan krav på ersättning. Så kvinnan kan då vara hemma 126 veckor innan arbetsgivaren kallar. Ja mannen skulle också kunna vara hemma 126 veckor, men jag ser inte det hända. Detta trots att man delat 50/50, så jämställt och bra.
Män och kvinnor är olika rent biologiskt och det är mycket hormonerna som skiljer. Sen skiljer det mycket individuellt också. Och jo det är mycket hormoner som "kommer" i och med graviditet och förlossning, däremot så varierar det mycket individuellt hur mycket och säkert också hur man påverkas.Jag tycker det är intressant att försöka analysera varför vi nu är olika. Vi vet nu att även män kan få förlossningsdepression (även om jag tror att det kallas något annat för män). Även män har hormoner, men jag har ännu inte hört någon man uttrycka att han inte står ut med att lämna sitt barn för att arbeta några timmar. Jag tycker att det är bra att försöka få syn på vad det där pratet om hormonerna står för. Det kan uppenbarligen inte vara något som automatiskt kommer med amning och/eller barnafödande, eftersom inte alla kvinnor upplever det, utan det måste vara något annat. Jag pratar inte om individer här utan om mönstret i samhället.
Eller så diskuterar du nåt helt annat.Eller så håller jag inte med dig, vilket är troligare
Eller så kan du inte acceptera att jag inte håller med dig. Det verkar så i vart fall. Du är inte lite fördömande i dina inlägg.Eller så diskuterar du nåt helt annat.
Män och kvinnor är olika rent biologiskt och det är mycket hormonerna som skiljer. Sen skiljer det mycket individuellt också. Och jo det är mycket hormoner som "kommer" i och med graviditet och förlossning, däremot så varierar det mycket individuellt hur mycket och säkert också hur man påverkas.
Jaha? Nej jag fattat att du inte håller med. Det är väldigt tydligt. Men du går in med att argumentera mot något jag inte diskuterar.Eller så kan du inte acceptera att jag inte håller med dig. Det verkar så i vart fall. Du är inte lite fördömande i dina inlägg.
Du jag lägger ner den här pseudodiskussionen om du inte vill diskutera det jag reagerar på i ditt inlägg så står det dig fritt att inte svara, men att bara säga fel fel fel som du gör och inte tala om vad som är fel ger mig ingenting.Jaha? Nej jag fattat att du inte håller med. Det är väldigt tydligt. Men du går in med att argumentera mot något jag inte diskuterar.
Vad är det som du inte förstår, jag håller inte med dig om "Jag tycker att det är bra att försöka få syn på vad det där pratet om hormonerna står för. Det kan uppenbarligen inte vara något som automatiskt kommer med amning och/eller barnafödande, eftersom inte alla kvinnor upplever det, utan det måste vara något annat. "Jag förstår inte hur det är ett svar på det jag skrev.
Det är väldigt många dagar man kan sprida ut under flera år, det känns som en mycket större kvinnofälla eller åtminstone lika stor som den ojämna fördelningen av föräldradagar.Ja. Och därför tycker jag att det ska ses övrer. Tex att föräldrapenning vore mer som sjukpenning. Att man inte får sprida ut de ersatta dagarna över lång tid.
Vad är det som du inte förstår, jag håller inte med dig om "Jag tycker att det är bra att försöka få syn på vad det där pratet om hormonerna står för. Det kan uppenbarligen inte vara något som automatiskt kommer med amning och/eller barnafödande, eftersom inte alla kvinnor upplever det, utan det måste vara något annat. "
Vad jag vet så fullkomligt flödar det av hormoner vid graviditet och förlossning, men att det givetvis varierar från person till person och folk reagerar lite olika på hormonerna skulle jag tro.
Är det klarare?