Receptet på den där sockerkakan:
> 3 ägg
> 100 g smör
> 200 g mjöl
> 10 g bakpulver
> Fröna från en vaniljstång
> En bit citronskal
> 250 g socker
> 1 dl mjölk
1. Häll smör, mjölk, vaniljfrön samt vanilstången och citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme tills smöret har smält. Låt svalna.
2. Blanda mjöl och bakpulver
3. Vispa ägg och socker luftigt. Ju mer luft desto bättre.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och häll därefter på den svalnade mjölk- och smörblandningen.
5. Vispa ihop smeten och häll upp i en form som du haft smör och ströbröd i.
6. Grädda på 190 grader i cirka 30 minuter. Använd en sticka och känn så att kakan är färdig.
7. Servera kakan snart efter gräddningen, då är den som absolut godast.
Från stilig mat!
> 3 ägg
> 100 g smör
> 200 g mjöl
> 10 g bakpulver
> Fröna från en vaniljstång
> En bit citronskal
> 250 g socker
> 1 dl mjölk
1. Häll smör, mjölk, vaniljfrön samt vanilstången och citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme tills smöret har smält. Låt svalna.
2. Blanda mjöl och bakpulver
3. Vispa ägg och socker luftigt. Ju mer luft desto bättre.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och häll därefter på den svalnade mjölk- och smörblandningen.
5. Vispa ihop smeten och häll upp i en form som du haft smör och ströbröd i.
6. Grädda på 190 grader i cirka 30 minuter. Använd en sticka och känn så att kakan är färdig.
7. Servera kakan snart efter gräddningen, då är den som absolut godast.
Från stilig mat!