Solros eller pumpafrön. Beror lite på vad för funktion valnöten ska fyll tänker jag.Ersätta valnötter? Nötfri och vego ersättning då.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Solros eller pumpafrön. Beror lite på vad för funktion valnöten ska fyll tänker jag.Ersätta valnötter? Nötfri och vego ersättning då.
Både smak och konsistens. Så solros etc kan fungera bra om man kan få med något som liknar valnöt i smaken.Solros eller pumpafrön. Beror lite på vad för funktion valnöten ska fyll tänker jag.
Rostade solrosfrön fungerar bra tycker jag! Har ersatt valnötter med det flera gångerBåde smak och konsistens. Så solros etc kan fungera bra om man kan få med något som liknar valnöt i smaken.
Det är enklast, de är ju så små, bränner lätt i ugnen.Får testa! Torrostade i panna?
Krossade tomater kan man göra en supergod mexikansk rätt. Stek vitlök och lök, råkar du ha någon mer grönsak stek med den också. I med chilisås och tomaterna. Låt koka någon minut med lite mer kryddor efter smak. Gör en eller två hålor, knäck i två ägg. På med lock låt vitan stanna. Servera som det är eller med kryddat ris eller refried beans.Hade en halv tetra krossade tomater över som kändes tråkig (eftersom resten av grejerna till pizza va slut ), men ville ju inte kasta! Så kryddade med lite vitvinsvinäger och oregano och hade i nudlar och det blev ju gott!
Till det 2 rostmackor med kokta ägg tyvärr kokade jag äggen för länge, ingen krämig äggula :/ men bättre lycka nästa gång
Krossade tomater kan man göra en supergod mexikansk rätt. Stek vitlök och lök, råkar du ha någon mer grönsak stek med den också. I med chilisås och tomaterna. Låt koka någon minut med lite mer kryddor efter smak. Gör en eller två hålor, knäck i två ägg. På med lock låt vitan stanna. Servera som det är eller med kryddat ris eller refried beans.
Böna/linser, en skvätt olivolja, något syrligt (citron/vinäger), vitlök, salt och peppar. Det är min standard...Behöver lite inspo på tartex/ lins/ bön-röra. Vad är ert bas/ standard recept?
Jag använder endast kokosgrädde, tycker den är mindre söt. Plus jag använder det i kryddstarka såser (inte hetta utan mycket smak) där kryddorna tar bort sötman... Som alternativ har jag även provat mixade vita bönor. Viktigt är dock att man verkligen får bort alla skal så inte såsen ser ut som den skärt sig....När jag gör grytor gillar jag att använda kokosmjölk som kompensation för ex grädde. Däremot tycker jag att det lätt blir en väldigt söt smak, har ni några tips som inte är typ att dumpa ned en halv förpackning salt i maten?