Rolig historia bakom?
Haha nä kanske man kunnat tro, men nä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Rolig historia bakom?
NawHaha nä kanske man kunnat tro, men nä.
Kål i alla former är typ min favoritmat. Vitkål, rödkål, blomkål, surkål, brysselkål, spetskål, salladskål, kålrabbi, AAAH KÅL Så himla fascinerande växt rent botaniskt också, att den är så mångsidig och formbar. Synd bara att den inte trivs alls i min trädgård.Lyckades med en riktigt god gryta, en chansning.
Stekte upp ett halvt vitkålshuvud som legat i kylen lite för länge, hackade ned och stekte tills kålen mjuknade. Tillsatte sedan 2 gula lökar, lite hackad vitlök och ingefära. Det hela fick gona ihop sig. Sedan i med en burk kokosmjölk, och en burk krossad tomat samt en generös sked sambal oelek. I med ett par dl kokta röda linser och fyll ut med vatten till lagom grytkänsla. Koka upp.
Hårdrostade två tärnade auberginer i ugnen med salt samtidigt som grytan kokade ihop sig. Kokade ris bredvid grytan.
Häll i de rostade auberginerna i linsgrytan och servera med ris. Det blev så himla gott! Även den misstänksamme särbon blev nöjd och glad, och portionen räckte till två lunchlådor. Kål är en bortglömd liten pärla verkligen.
Måste testa det där. Stekt kål är underskattad mat. Jag brukar göra den nästan-mjuk och blanda med havreris eller bulgur och komplettera den basen med tillbehör/fler grönsaker. Men blev sugen på kryddad sås nu.Stekte upp ett halvt vitkålshuvud som legat i kylen lite för länge, hackade ned och stekte tills kålen mjuknade. Tillsatte sedan 2 gula lökar, lite hackad vitlök och ingefära. Det hela fick gona ihop sig. Sedan i med en burk kokosmjölk, och en burk krossad tomat samt en generös sked sambal oelek. I med ett par dl kokta röda linser och fyll ut med vatten till lagom grytkänsla. Koka upp.
Jag brukar göra kålgryta med bovete och kål som bas, sedan har jag i quornbitar eller tofu och diverse grönsaker, ibland lite bönor också för att dryga ut. Kryddar med lantbuljong och örter, men det är mer för att jag gillar de smakerna, går lika bra med curry eller starkt eller vad en nu gillar.Måste testa det där. Stekt kål är underskattad mat. Jag brukar göra den nästan-mjuk och blanda med havreris eller bulgur och komplettera den basen med tillbehör/fler grönsaker. Men blev sugen på kryddad sås nu.
Någon som har förslag på alternativ till linserna (eller del av dem) för att det ska kännas mer som "kålgryta" än "linsgryta"?
Tycker det ser supergott ut! Men jag kanske är hungrig...Inte den mest visuellt tillfredsställande maträtten, men den var ätbar
Currygryta med bulgur
Visa bifogad fil 56653
Åt något så spännande som vegokorv med bröd och ketchup till lunch.
Ska laga wok ikväll tänkte jag.
Vilken vegokorv? Jag skulle behöva hitta nån riktigt bra vegokorv, så har du tips på sån tar jag gärna emot