Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Inte ens om du steker tofun så den blir krispig och sedan låter den gå med i såsen?Och jag är väldigt sugen på flygande Jakob. Men jag vet inte vad jag ska göra den på.
Gjorde på quorn en gång, men det blev inte gott. Min man ratar tofu. Och det finns verkligen inte så mycket ersättningsprodukter här. Kanske bara dunka i rejält med champinjoner och cashewnötter?
Lasagne! Med ricotta/hackad spenat som vit sås, linsfärs med chili som kött, risentas bönlasangeplattor... massor med ost också på varje lager färs...
Gott! Spenat är gott alltså! Har inte ätit det särskilt mycket faktiskt, men nu har jag haft fryst bladspenat i mina grytor på sistone och det är gott!
Jag har just inhandlat en brieost. Jag fick tre stycken fänkålar av mormor, så tänkte prova att ugsbaka fänkål med brieost och hjortronsylt på till middag, tror det kan bli smarrigt!
Vad har ni för matplaner till veckan?
Jag ska göra något med min havregrädde iaf... och den färska koriandern som skulle varit i daalen jag och dejt skulle lagat igår... Vi fick visst annat för oss... vi åt gröt istället kvart i tio på kvällen ^^.
Så kanske blir daal i veckan och så som sagt kebabgryta! Och så blev jag sugen på ugnsrostade rotfrukter också!
Marinera fänkålen i lite limejuice, blanda i salt, peppar, honung. Värm brie med ett kryss ovanpå i ugnen så den smälter inuti. Servera med lite rostat bröd... Så gott! Fänkålen ska vara tunt skuren så den hinner mjukna av limesaften.
Glöm inte ett glas vin till!
Nu har ju veckan redan hunnit börja lite men vi har handlat för veckan och den kommer innehålla följande:
- Kikärtsgryta med curry och tomat
- Flygande tofu
- Halloumistroganoff med röda linser
- Gnoccigratäng med mozarella, tomat och cannellinibönor
-Pastasallad med bland annat sojabönor och Castello white tryffel-ost
- Egen pizza
- Burgare på svarta bönor och svamp
En i mitt tycke ypperligt bra vecka
Inte ens om du steker tofun så den blir krispig och sedan låter den gå med i såsen?
Torra soja bitar sådana som man lägger lite i blöt innan (old school) borde ju gå att beställa på nätet typ sådan här https://andreasmeijer.wordpress.com/2016/08/08/sojabitar-med-dragonas/. Jag tycker det är helt ok och fungerar mycket bra när man gör grytor .Nej tyvärr. Sitter nog mer i huvudet än i smaken.
Stroganoff till middag
Visa bifogad fil 25345
Till lunch bönchili och nachochips som resten av veckan!
Ungspannkaka med rårörda, osötade lingon
Visa bifogad fil 25350
Såhär blev min kebabgryta att se ut:
Det blev gott och starkt sådär så läpparna brann, nam nam. Fast känns inte som det fulländade receptet ändå faktiskt, får fila på det! Färsk ananas i är en tanke jag har...?!
Jag gillade för jag håller med helt. Sen kom jag på att tomat är en fruktIngen frukt i mat