Jag är tillbaka efter semestern och 3 kg ner hittills. Nu trackar jag kalorier och räknar med att hamna på ca 1950 kcal/dag. Får se hur länge jag fortsätter gå ner eller om jag kommer behöva ändra på något.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
När blodsockret sticker uppåt blir de flesta hungriga även av det.Funderar på varför man blir hungrig av att äta. Jag kan lätt gå ett ganska stort antal timmar utan att bli hungrig. Men så fort jag börjar äta kan jag inte sluta. Jag har alltid varit en allt eller inget personlighet. Skulle man bara behöva sluta så vore det inga problem. Men tja, att sluta äta är inget alternativ.
Var SÅ OTROLIGT sugen på att handla godis när jag var på hemväg idag men gjorde det inte. Var bara tvungen att dela med mig någonstans för just nu känns det så bra
Oftast kokosmjölk (inte ätit animalier på flera år, började igen med det lite smått efter förlossningen). Annars Oatlys matlagnings"grädde".Utöver att jag är en godisråtta osv är det inte heller lustigt att både jag och sambon väger för mycket då jag ständigt använder creme fraiche i matlagningen- var och varannat matrecept innehåller ju just creme fraiche och inte fasen var det något man använde när man var yngre! Milda 4% matlagningsgrädde hade varit bra om det inte vore för den används av dansk mjölk- går bort. Men ICA matlagningsgrädde kanske är ett vettigt alternativ . Hur gör ni andra? Vad använder ni? .
Oftast kokosmjölk (inte ätit animalier på flera år, började igen med det lite smått efter förlossningen). Annars Oatlys matlagnings"grädde".
Utöver att jag är en godisråtta osv är det inte heller lustigt att både jag och sambon väger för mycket då jag ständigt använder creme fraiche i matlagningen- var och varannat matrecept innehåller ju just creme fraiche och inte fasen var det något man använde när man var yngre! Milda 4% matlagningsgrädde hade varit bra om det inte vore för den används av dansk mjölk- går bort. Men ICA matlagningsgrädde kanske är ett vettigt alternativ . Hur gör ni andra? Vad använder ni? .
Är creme fraiche särskilt dåligt ur kalorisynpunkt och varför är lättvarianter av grädde bättre? Även creme fraiche finns ju i varianter som lätt och mini. Det är vad jag använder, men jag kanske har missat något?
Tänker att det är kanske väl mycket kalorier även om jag föredrar fullfeta produkter! Tex äter jag begränsad mängd fullfet yoggi, skulle inte äta mini med aspartam, aldrig. Ah inte tänkt på det! Ska vi ha den naturella har jag alltid köpt den fullfeta. De smaksatta är mindre feta vad jag märkt, de gånger jag använder det
Ja, om du jämförde fullfet fraiche med lättprodukter av grädde så förstår jag att det blir skillnad Jag brukar använda lätt och mini även av den med neutral smak, om jag vill ha en tjockare konsistens än grädde.
Ah tack för tips! Får botanisera mer i hyllan
Kokosmjölk innehåller 230 kcal, creme fraiche lätt innehåller 150 kcal och creme fraiche mini innehåller 80 kcal. Kan tycka att mini är lite tråkig, men lätt fungerar bra.Kokosmjölken låter nog mest spännande tack för inspiration och tips
Kokosmjölk innehåller 230 kcal, creme fraiche lätt innehåller 150 kcal och creme fraiche mini innehåller 80 kcal. Kan tycka att mini är lite tråkig, men lätt fungerar bra.
Aha, intressant. Har du läst ngt om det eller bara märkt ngt?Jag tänker att vikten förändras inte så snabbt på 3 dagar? Jag brukar räkna med att en månads underskott ger utslag 1 månad senare.
Om man gör en pastasås till exempel kan man ha en matsked grädde (eller så som man föredrar) och resten vanlig mjölk, det blir väldigt bra och ett paket grädde håller ju en vecka (blir väl billigare också jämfört med att ha ett helt paket Creme Fraiche i). Det är liksom 60-talssättet antar jag (mormor)Utöver att jag är en godisråtta osv är det inte heller lustigt att både jag och sambon väger för mycket då jag ständigt använder creme fraiche i matlagningen- var och varannat matrecept innehåller ju just creme fraiche och inte fasen var det något man använde när man var yngre! Milda 4% matlagningsgrädde hade varit bra om det inte vore för den används av dansk mjölk- går bort. Men ICA matlagningsgrädde kanske är ett vettigt alternativ . Hur gör ni andra? Vad använder ni? .