Sv: Snacktråd för AR-frälsta!
En tanke - det är nyttigt att öva på större volter och mindre böjning. Inte bara i volterna heller.
Jag tror det lätt blir så när man själv också tycker det är hyfsat "nytt" att man vill göra det tydligt för att veta att det blir rätt. Men för hästens skull borde den eg. vara lite lägre böjningsgrad, särskilt på volten i skritt och i öppnorna, så inte baken slinker iväg eller halsen viks och det blir lite höga krav (halsen ska ju eg. gå rakt fram i bakre delen, bara främre som ska vara "böjd" och då ffa i nacken). Om man har svårt att vänja sig vid tanken eller att få till det kan man ju iaf ge sig sjutton på att
variera böjningen flera gånger under passet i samma övningar!
Det är kul att se att han ser mjukare och ledigare ut i kroppen.
Vill man öka energin är återigen korta - länga övningen i skritt jättebra!
Korta skritten - pumpa upp energi - släppa iväg energin framåt.
Eller att man tänker *bam, bam, bam, bam* power i bakfötterna och att de marscherar på framåt i varje steg, tokbra innan man t ex går in i en öppna eller samlar för att ha något att omvandla.
*kl*
Själv tänkte jag också att vi skulle få upp energin, för en gångs skull?
om vi ska komma längre i samlingen så känns det som ett måste att backa tillbaka och hitta framåtanda igen. Har blivit väldig mycket jobbigt på sistone, vilket jag inte tänker sluta med (
) men lägga lite mer fokus på att ha krut kvar till att gå framåt efteråt.
Vi har övat mycket övergångar med samla skritten - trav, och försökt få övergången genom taktförändring i skritten snarare än att gå på framåt. Det har blivit en riktig energidödare för Tabben eftersom han tycker det blir jättejobbigt!
Nog för att man kan ha energi i själva rörelsen men det blir för tungt för att orka gå fram efteråt, för tungt för att ens ha energi nog till trav ibland.
Så idag gick vi tillbaka några snäpp och övade korta- länga som vanligt i skritten, efter att ha trappat upp några gånger och kommit till skolskritt gjorde vi ett par uppgångar till trav. Efter att ha "hittat traven" (brukar bli bäst om man gör några övergångar, lättare utgångsläge) så övade vi lite korta - gå fram i traven istället, och t o m smacka på vid behov med risk för att rinna iväg lite för mycket, för att få igång energin.
Det var så tydligt i traven att han behövde gå på friskt framåt emellan kortandet för att ha något att omvandla nästa gång.
Pållen var jätteduktig!