Måste du läsa in det även när @Petruska skriver om smörgåstårtor, inte människor?Saken är väl att du är något av en expert på att stoppa in människor i bättre och sämre fack. Typ.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Måste du läsa in det även när @Petruska skriver om smörgåstårtor, inte människor?Saken är väl att du är något av en expert på att stoppa in människor i bättre och sämre fack. Typ.
Ja. Och sen kom efterrätten. On the house. En bit halvas i storlek för två, jag åt ensam, och detta var den blötare varianten av mannagrynskaka som jag om möjligt ogillar ännu mer än den torra.Bilden är verkligen fruktansvärd. Ljuset får det att se ut som att det är något du kräktes upp på en nattklubb.
Jag får erkänna att jag kände mig en smula orolig när jag i sammanhanget bläckfiskstifado, skrev något om att slippa äta kött. Där ger jag ju tydligt uttryck för mitt akademiska, urbana förakt för snart sagt varje folkligt kulinariskt värde och dessutom mitt förakt för jordbruket!Måste du läsa in det även när @Petruska skriver om smörgåstårtor, inte människor?
Nej. Det var BONDEHAT.Jag får erkänna att jag kände mig en smula orolig när jag i sammanhanget bläckfiskstifado, skrev något om att slippa äta kött. Där ger jag ju tydligt uttryck för mitt akademiska, urbana förakt för snart sagt varje folkligt kulinariskt värde och dessutom mitt förakt för jordbruket!
Jag skrev iofs om människor, nämligen utländska släktingar.Måste du läsa in det även när @Petruska skriver om smörgåstårtor, inte människor?
Vi urbana akademiker uttrycker oss inte så, kära du.Nej. Det var BONDEHAT.
Men jag menade att ämnet i stort är smörgåstårtor, inte människor som äter smörgåstårtor. Det du beskrev var ju varken mer eller mindre än en matkulturkrock - som med mig och bläckfiskstifadon.Jag skrev iofs om människor, nämligen utländska släktingar.
Få måltider bereder dem sådan glädje som deras årliga lilla smörgåstårta. Stämningen är mycket hög under förtäringen.
Shit. Som vi med arbetarklassanor säger.Vi urbana akademiker uttrycker oss inte så, kära du.
Det förstod jag att du menade. Jag tar inte heller kommentarer om vegetarisk mat som kaninmat personligt, utan ser det som ett (inte hellyckat) sätt att hantera en kulturkrock inom landet.Men jag menade att ämnet i stort är smörgåstårtor, inte människor som äter smörgåstårtor. Det du beskrev var ju varken mer eller mindre än en matkulturkrock - som med mig och bläckfiskstifadon.
Jag var fortfarande skakad dagen efter så jag frågade en av de öbor jag känner bäst: Har du ätit bläckfiskstifadon hos N? Yes, blev svaret, I love it.
Den skulle alltså vara sådär. En klar kulturkrock.
Pfffft, skit snarare - det är inget annat än akademikerfasoner att använda sig av annat än äkta svenska ord.Shit. Som vi med arbetarklassanor säger.
Nä nä, shit är för oss WT! Folk gör sig till och med omaket att påpeka min svengelska så det måste vara WT, annars skulle dom nog inte störa sig .Pfffft, skit snarare - det är inget annat än akademikerfasoner att använda sig av annat än äkta svenska ord.
Du och jag. SISTAHNä nä, shit är för oss WT! Folk gör sig till och med omaket att påpeka min svengelska så det måste vara WT, annars skulle dom nog inte störa sig .
Fast få kan ju göra landgång!
Den ska ätas från ena änden till den andra och ska vara som en måltid med kött/fisk i mitten och ost som efterrätt på slutet. Och osten ska vara med eventuella vindruvor. Inte köttet
Fast dessa räknas typ inte, deras smaker passar ihop och gifter sig väl med varandra.
Jag tänker mer på de klassiska sorterna som t.ex. den här
Lyxig (jaaaa!!!) krämig smörgåstårta
Lager 1
500 gram formfranska
100 gram Bredbar Leverpastej
2 dl Creme fraiche
1 dl majonäs
350 gram Mimosasallad
180 gram herrgårdsost
Lager 2
500 gram formfranska
2 dl Creme fraiche
1 dl majonäs
4 st ägg
40 gram röd stenbitsrom
100 gram crabsticks
100 gram räkor, skalade
Enligt mig vore det en lyx att slippa äta den
Min mamma köpte smörgåstårta under hela min uppväxt och ända tills hon hamnade på hemmet (vilket hon gjorde för något år sedan). Inte för att hennes hemlagade inte dög - utan jag tror att det var dåtidens (hemma)fruars smarta lösning för att, för en gångs skull, slippa laga mat. Eftersom mamma och alla andra lagade mat alla andra dagar i veckan var det ren lyx att slippa till de bjudningar där smörgåstårta passade.Jag måste säga att jag faktiskt blir lite ledsen av smörgåstårtenarret, fast att jag vet att det inte är allvar. Jag tänker på mina gamla släktingar, arbetarklass i generationer, som köper smörgåstårta att bjuda på när det ska vara riktigt fint. Hemlagat är inte tillräckligt bra till gäster som har studerat.
Det är verkligen förståeligt! Efter bara jul och nyår med gäster att serva, har jag besökt pizzerian flera gånger...Min mamma köpte smörgåstårta under hela min uppväxt och ända tills hon hamnade på hemmet (vilket hon gjorde för något år sedan). Inte för att hennes hemlagade inte dög - utan jag tror att det var dåtidens (hemma)fruars smarta lösning för att, för en gångs skull, slippa laga mat. Eftersom mamma och alla andra lagade mat alla andra dagar i veckan var det ren lyx att slippa till de bjudningar där smörgåstårta passade.
Ja, som bonde tog jag väldigt illa vid mig. Det var nästan nedsättande faktiskt (@tanten )Nej. Det var BONDEHAT.