Nu så:
Tag en löpmeter formfranska och lägg ut lagom antal skivor på en bricka ( gärna i form av något kul, kanske en giljotin?)
- Bred samtliga skivor med rikligt med margarin, här ska klistras röror!
- Tag 3 byttor leverpastej, en burk bostongurka och en näve kräftstjärtar och häll i en mixer.
- Vispa 3 dl grädde och rör ner i din kräftlevermousse, tillsätt en dl majonnäs för extra mjuk smak. Krydda med koriander och kryddpeppar.
- Nytt lager formfranska, margarin på bägge sidor!
- Mixa vispad grädde, en liten burk mjukost med skinka, en liten ansjuvisburk (ta hälften av spadet) och några oliver med paprikabitar. Bred detta lager på formfranskan. Glöm inte att följa giljotinformen!
- Nytt lager, mer bröd och margarin! Nu närmar vi oss finalen, så håll tungan rätt i munnen!
- Blanda leverpastej, en tub kaviar, vispgrädde och majonnäs till lagom konsistens. Bred över hela tårtan och glöm inte sidorna. Snåla inte!
- Skär gurkstavar, rulla ostrullar (använd tandpetare om du behöver) och gör skinkrosor. Skär vackra båtar av cocktailtomater och häll av en burk oliver. Skär en carambole, drottningen av smörgåstårta, i tunna gracila skivor.
- Dekorera utifrån och in, en rad av varje sort blir vackrast, eller varva ost- och skinkrosor. Det är dekorativt att skapa figurer av osten, använd gärna ett pepparkaksmått och var inte rädd för att ta ut svängarna.
- Avsluta med att göra ett lager av gelatin (se recept på frukttårta) så tårtan håller, då kan den förvaras upp till en vecka i kylskåp (går även utmärkt att frysa in!)
- Sätt gärna ner några tomtebloss till serveringen och du är garanterat kvarterets drottning!
Åh
@Hyacinth
Men jag tycker att det är synd om inte LCHF:arna får en variant också.
1. Gör en ugnsomelett på 24 ägg och 2 dl grädde, skär den till fyra bottnar när den svalnat.
2. Ta första bottnen och bred på generöst med smör.
3. Öppna sex burkar makrill i tomatsås och fördela innehållet över bottnen.
4. Bred på generöst med smör.
5. Täck med nästa botten.
6. Bred på generöst med smör.
7.Täck bottnen med aubergineskivor som du lagt i en hink olivolja kvällen innan så att de dragit åt sig ordentligt.
8. Bred på generöst med smör.
9. Lägg på tredje bottnen.
10. Bred på generöst med smör.
11. Ta fram ett par ordentligt marmorerade entrecoter, hyvla av några skivor så tunt du kan (tänk carpaccio) och lägg undan dem till garneringen. Stek sedan köttet, ta upp det ur pannan och gör en riktigt gräddig sås på skyn.
12. Bred såsen över bottnen. (Entrecoterna spar du till frukost dagen därpå).
13. Stek bacon (OBS knaperstek inte, då förlorar du för mycket fett) och bred över såsen.
14. Lägg på sista bottnen. Täck den med en röra av en liter vispgrädde och två burkar majonnäs. Ordentligt, på sidorna också.
15. Garnera med ett blomkålshuvud i mitten (eller en upprätt zucchini om det är på en möhippa tårtan ska serveras, höhö) och fina rosor som du snurrat ihop av carpaccion.
16. Verkar det torrt? Ringla över en fin kokosolja. Generöst.