Hur mkt äter ni på en dag?

Var ligger motsägningen
Det är inte så att jag ständigt "funderar" på mat
Jag bestämmer mig för att äta på ett visst sätt och sen gör jag det
Gör inte alla det?


Nej.

Ska jag vara helt ärlig äter jag oftast bara.
Det blev bättre när vi fick BARN, men innan dess är jag oftast popcorn till middag.
Att äta på ett visst sätt? Nja, bortsett från när jag kört påsdiet för att minska i vikt så NEJ.
Jag äter set dom antingen funkar för alla i familjen eller just nu det som jag kan äta. På ett visst sätt?
Hur menar du då?
Det enda jag vet är att jag försöker att undvika helfabrikat eftersom jag gillar att laga mat. Men visst finns perioder av köttbullar och pasta med ketchup.
Det kanske inte är det jag skulle vilja ha, men snabbheten vinner.
Dieter generellt håller jag i Max fyra dagar innan jag börjar äta mer varierat igen. Jag orkar inte utesluta.
 
Nej.

Ska jag vara helt ärlig äter jag oftast bara.
Det blev bättre när vi fick BARN, men innan dess är jag oftast popcorn till middag.
Att äta på ett visst sätt? Nja, bortsett från när jag kört påsdiet för att minska i vikt så NEJ.
Jag äter set dom antingen funkar för alla i familjen eller just nu det som jag kan äta. På ett visst sätt?
Hur menar du då?
Det enda jag vet är att jag försöker att undvika helfabrikat eftersom jag gillar att laga mat. Men visst finns perioder av köttbullar och pasta med ketchup.
Det kanske inte är det jag skulle vilja ha, men snabbheten vinner.
Dieter generellt håller jag i Max fyra dagar innan jag börjar äta mer varierat igen. Jag orkar inte utesluta.
Vad jag menar är att det finns många som väljer att äta tex vegetariskt, veganskt, ekologiskt, endast svenskt kött, närproducerat, ekologiskt, lchf, utan vetemjöl, laktos/gluten fritt, utan socker, inga Nestle produkter, kravmärkt, nyckelhålsmärkta, etc etc
Utan att ha en ätstörning
Jag tror inte hellet dom som äter popcorn till lunch nödvändigtvis behöver ha en ätstörning, dom kanske bara är lata eller ointresserade
Att ställa diagnos ätstörning görs lite för lätt, kan jag tycka.
Det är det jag vänder mig emot
Det är inte så att jag reagerar "kraftigt" för att jag känner mig "träffad" på något vis :grin:
 
Oj, jag håller inte alls med. Man ska ABSOLUT inte äta "halvfabrikat", man ska absolut tycka om att laga mat, man ska absolut ha koll på vad som är nyttigt och bra och ekologiskt odlat och tycka att sånt är viktigt.

Nu är trenden att man ska vara medveten. Mina okreddiga pannkakor kan inte stå sig mot folks finfina linssoppor.

Fast jag hade nöjet att vistas en vecka på en helt annan arbetsplats än min vanliga för ett tag sedan. Där såg mina lunchlådor uppenbarligen mycket konstiga ut och jag fick förvirrade frågor om vad jag åt. Pannkakor hade nog kunnat passera obemärkta, men mina lunchlådor som väl är sådär pretto och som inte innehåller kött, sås och potatis stack verkligen av.
Vad jag menar är att det finns många som väljer att äta tex vegetariskt, veganskt, ekologiskt, endast svenskt kött, närproducerat, ekologiskt, lchf, utan vetemjöl, laktos/gluten fritt, utan socker, inga Nestle produkter, kravmärkt, nyckelhålsmärkta, etc etc
Utan att ha en ätstörning
Jag tror inte hellet dom som äter popcorn till lunch nödvändigtvis behöver ha en ätstörning, dom kanske bara är lata eller ointresserade
Att ställa diagnos ätstörning görs lite för lätt, kan jag tycka.
Det är det jag vänder mig emot
Det är inte så att jag reagerar "kraftigt" för att jag känner mig "träffad" på något vis :grin:
Ingen ställde någon diagnos.

Beteenden omnämndes som halvt ätstörda. Tar du det som att ställa diagnos, överdriver du uttryckets betydelse ganska mycket, tycker jag.

Att bestämma hur man ska äta och sen utan vidare funderingar hålla sig till det - nej, det liknar inte alls mina erfarenheter av att äta vegetariskt och/eller hjälpligt hållbart med avseende på klimat, biologisk mångfald, global rättvisa och liknande och dessutom gott och så att barn blir nöjda med mera. Tvärtom, jag äter enligt varierade sådana hänsyn sedan ca 35 år tillbaka och tänker på mat lite så där i bakhuvudet säkert ett par timmar om dagen. Och jag tänker på det aktivt några timmar i veckan. I perioder även som en del av mitt yrke.

Och javisst, lite ätstört matfixerad är jag. Tacka för det, så komplicerat som mat är för mig enligt ovan!
 
Fast jag hade nöjet att vistas en vecka på en helt annan arbetsplats än min vanliga för ett tag sedan. Där såg mina lunchlådor uppenbarligen mycket konstiga ut och jag fick förvirrade frågor om vad jag åt. Pannkakor hade nog kunnat passera obemärkta, men mina lunchlådor som väl är sådär pretto och som inte innehåller kött, sås och potatis stack verkligen av.

Ingen ställde någon diagnos.

Beteenden omnämndes som halvt ätstörda. Tar du det som att ställa diagnos, överdriver du uttryckets betydelse ganska mycket, tycker jag.

Att bestämma hur man ska äta och sen utan vidare funderingar hålla sig till det - nej, det liknar inte alls mina erfarenheter av att äta vegetariskt och/eller hjälpligt hållbart med avseende på klimat, biologisk mångfald, global rättvisa och liknande och dessutom gott och så att barn blir nöjda med mera. Tvärtom, jag äter enligt varierade sådana hänsyn sedan ca 35 år tillbaka och tänker på mat lite så där i bakhuvudet säkert ett par timmar om dagen. Och jag tänker på det aktivt några timmar i veckan. I perioder även som en del av mitt yrke.

Och javisst, lite ätstört matfixerad är jag. Tacka för det, så komplicerat som mat är för mig enligt ovan!
Nåt skumt hände med mitt svar!
 
Äter 2 rostade mackor med smör på till frukost, sen middag oftast kyckling med varierande tillbehör. Dricker en del del Coca Cola dessvärre, är 161 cm och behöver definitivt tappa i vikt..
 
Idag en skiva surdegsbröd med smör och ost, en skiva finskt bröd (tänk barkbit) med ost smör skinka och tomat , en halv bagel med ost och skinka. Några koppar te.

Får se om Greta är nöjd eller vill ha fler mackor idag, själv är jag sugen på cheeseburgare från McDonalds men det är i huvudsak BARNET som bestämmer vad vi äter.

Jag har kanske inte ett okomplicerat förhållande till mat men jag känner mig inte så bekymrad (längre).
 
Idag en skiva surdegsbröd med smör och ost, en skiva finskt bröd (tänk barkbit) med ost smör skinka och tomat , en halv bagel med ost och skinka. Några koppar te.

Får se om Greta är nöjd eller vill ha fler mackor idag, själv är jag sugen på cheeseburgare från McDonalds men det är i huvudsak BARNET som bestämmer vad vi äter.

Jag har kanske inte ett okomplicerat förhållande till mat men jag känner mig inte så bekymrad (längre).

Vet ni att det är en GRETA?


Hittat en tårta i kylen på jobbet. Fan.
 
Har inte den blekaste aning om hur många kalorier jag äter och det ser olika ut beroende på livssituationen. I dagsläget är jag gravid men kräks en del. Väger ungefär 62kilo i v 25.

Frukost: 1 grov smörgås med skinka och tomat + en banan.

Lunch: lagad mat när sonen är hemma, jobbar jag kan det bli allt från halvfabrikat till rester. Men som idag blir det spagetti och köttfärssås.

Mellanmål: frukt med sonen.

Kvällsmat: allt från hemlagat med sonen till en pizza om jag är lat. Äter dock aldrig mer än en halv pizza utan sparar och har som matlåda.

I dagsläget går jag upp i vikt oavsett, gick upp lite mindre mellan v 4-21 d jag spydde dagligen men lägger på mig det nu istället.

Vanligtvis väger jag 55 och har ett sundare förhållande till mat sen jag fick barn. Innan vägde jag 48 och levde på smörgås eller luft.
 
Idag har jag hunnit sätta i mig två lingongrova med ägg och kaviar. Jag är gravid så just nu är mina cravings äggsmörgåsar.

Blev pasta med ostsås till lunch och just nu i skrivande stund står det en grönsakssoppa på spisen som blir dagens middag med en ostsmörgås till.

Antagligen kommer det slinka ner ett kvällsmål innan läggdags också.
jag är 160 cm, väger just nu 59 kg.
 
Jag har tillfälligt ätit så lite som du gör, pga sjukdom, och då går jag ner 1-2 kg per vecka. Så du måste på något sätt klara dig på väldigt mycket färre kalorier, om du kan äta så lite och ändå inte bli direkt underviktig.

På dubbla den mängd mat som du äter, så ligger min vikt stabilt på knappa 55 kg ungefär, så det är ju uppenbart rätt stor skillnad.

Tja, jag har ju inte räknat kalorier men skulle sannolikt bli underviktig om jag åt så lite och lagade lunchen själv.. Får nog i mig en hel del av både socker och fett i färdig/restaurangmat.
Dessutom överskattar nog många hur mkt man gör av med genom att träna. Jag har under september sprungit 8,5 mil (2-3/vecka + en sjukvecka) och med det enligt min löparapp gjort av med dryga 5000 kalorier. Jag skulle chansa på att jag får i mig någonstans runt 1500 kcal/dag, vissa dagar säkert runt 3000 och de sämsta dagarna runt 1000. Det krävs alltså eg bara 2 dagar med rejäl fest (och det har jag haft i september..), alkohol, mycket mat och snacks + en rejäl dagenefterfrukost för att radera den eventulla effekten på vikten..
 
Idag har jag hunnit sätta i mig två lingongrova med ägg och kaviar. Jag är gravid så just nu är mina cravings äggsmörgåsar.

Blev pasta med ostsås till lunch och just nu i skrivande stund står det en grönsakssoppa på spisen som blir dagens middag med en ostsmörgås till.

Antagligen kommer det slinka ner ett kvällsmål innan läggdags också.
jag är 160 cm, väger just nu 59 kg.

Åh om jag skulle klara mig på det skulle jag vara nöjd men Greta är en krävande typ!
 
Oj, jag håller inte alls med. Man ska ABSOLUT inte äta "halvfabrikat", man ska absolut tycka om att laga mat, man ska absolut ha koll på vad som är nyttigt och bra och ekologiskt odlat och tycka att sånt är viktigt.

Nu är trenden att man ska vara medveten. Mina okreddiga pannkakor kan inte stå sig mot folks finfina linssoppor.

Upplever det tvärtom. Just pannkakor är rätt vanligt och okej men min linssoppa måste kommenteras och rynkas på näsan åt. Då vet folk visserligen att jag är vegan och bara att veta att maten är vegansk gör ju att många bara måste kommentera. Som att den måste innehålla jättekonstiga saker då.
 
Vad jag menar är att det finns många som väljer att äta tex vegetariskt, veganskt, ekologiskt, endast svenskt kött, närproducerat, ekologiskt, lchf, utan vetemjöl, laktos/gluten fritt, utan socker, inga Nestle produkter, kravmärkt, nyckelhålsmärkta, etc etc
Utan att ha en ätstörning
Jag tror inte hellet dom som äter popcorn till lunch nödvändigtvis behöver ha en ätstörning, dom kanske bara är lata eller ointresserade
Att ställa diagnos ätstörning görs lite för lätt, kan jag tycka.
Det är det jag vänder mig emot
Det är inte så att jag reagerar "kraftigt" för att jag känner mig "träffad" på något vis :grin:

Veganism är ingen diet. Blanda inte ihop det med lchf och saker folk får för sig är farligt att äta (t.ex. gluten utan att ha celiaki). Precis som att det är en helt annan sak att välja ekologiskt för miljön (nu är ju inte det alltid det bästa alternativet, men det är en annan diskussion) jämfört med att välja det för att man får för sig att annan mat är giftig.
 

Liknande trådar

Juridik & Ekonomi Jag vet inte vad jag vill med tråden men,, jag behöver lämna. Jag har koll på alla bostadsköer, privata hyresvärdar och blocket bostad...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
7 936
Senast: Enya
·
Skola & Jobb 15 år i vården blev det men nu säger kroppen tvärstopp, ALLT gör ont, hela tiden. 3 omgångar av vad jag förstått i efterhand var...
2 3
Svar
47
· Visningar
7 734
Senast: fejko
·
Fordon För närvarande är det som skrivs nedan verkligen bara på spåna- och kolla-stadiet, men jag tänkte göra en tråd på Buke för att se om här...
2 3
Svar
44
· Visningar
5 932
Senast: Otherside
·
Småbarn Vi har sökt vård både på jourcentral, akuten och kommer sannolikt behöva söka oss till VC nästa vecka om symtomen inte släpper - men är...
2 3
Svar
49
· Visningar
5 288
Senast: Blyger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp