Här kan du ofta köpa det irländska fårköttet för 45 kr/kg och det svenska för 199. Är du fattig på riktigt är det en no brainer - det blir små bitar och maträtter typ får i kål, men på irländskt kött. Här har frysta kycklingdelar kostat betydligt mindre per kg än färsk svensk kyckling. Vi talar en bråkdel av priset. Frysta höns kostar ofta runt 20 kr per kilo på "invandrarbutikerna" här omkring.Det finns ju en del etiska problem med att äta billigt kött (priset avspeglar ofta djurhållningen). En annan variant är att skära köttet i småbitar istället för att äta helt kött, då blir det drygare. Dvs, en köttgryta känns som att man äter kött, men det går åt kanske en fjärdedel per portion jämfört med om man äter helt kött. Plus att man kan köpa billigare styckningsdetaljer. Hel färsk kyckling är ofta prisvärt, om man orkar stycka själv och laga olika rätter på den. Skrovet blir en bra soppa.
Nu äter jag sällan kött och skulle inte vilja köpa "kyckling" oavsett ursprungsland.