Ok! Kul! ska absolut testa i pajdeg och pannkakor. Har ändå ofta lite av varje i pannkakssmet.Det är svårt att baka mjukt bröd på korn eftersom det inte kan jäsa till fluff på det sätt som vete och råg med mer gluten gör. Tror alternativen är att göra tunnbröd eller att blanda i bara en del med annat mjöl.
Jag har det till nästan allt där det står vetemjöl i recept som inte ska jäsa. Bara att testa att byta del eller hela mjölet. Kan ev. behövas en mindre justering av mängden om man byter helt. Det blir, enligt mig, mycket intressantare och godare med lite smak i mjölet. Och lite allmänt nyttigare än högförädlat vitt vete.
Matpajsdeg, sötpajssmuldeg, matmuffins, pannkakor etc. Går också att koka gröt. Har gjort småkakor någon gång (tror det var kolasnittar?) men aldrig testat mjuk kaka.
För korn i 'vanligt mjukt bröd' hade jag testat att tillsätta blötlagda (eller kokta?) korngryn. Eller kanske något grötbrödsrecept eller ett med råg/havrekross som kan bytas? Har dock ingen erfarenhet då jag mest bakat matbröd på råg. Däremot äter jag mycket korngryn i maten, det är något jag kan rekommendera.
När jag satt och googlade nu så hittade jag det här som verkar intressant. Du får gärna testa och rapportera hur det är.https://cookinapot.nu/2018/01/mjukt-kornbrod/
Och ska kika på receptet!