Många bra tips här i tråden. Får återkomma när jag saknar inspiration.
Själv äter jag tre måltider per dag (inte nödvändigtvis något som behöver lagas men iaf förberedas i de flesta fall, vilket kan vara flera dagar eller veckor i förvägom det är något frysvänligt). Tycker också om att äta efter säsong, vilket gör att jag sällan hinner bli trött på det jag äter och att jag får de råvaror som är godast just nu.
Försöker att få i mig grönsaker i varje måltid samt en ordentlig proteinkälla (är vegetarian så kött blir det aldrig). Med det sagt, några exempel på mina frukostar:
Sommar
- Grekisk yoghurt med stenfrukter, hemgjord honungs- och nötmusli med kryddig honung
- Tropisk granola parfait (grekisk yoghurt med frysta tropiska frukter och granola varvat i glas)
- Overnight oats baserad på Grekisk youghurt (finns 1 miljon varianter; after eight (mint och choklad), kaffe, jordnötssmör, blåbär etc etc...)
- Smoothie bowls, massor av olika varianter
- Chia pudding, massor av olika varianter
Höst
- Morots- och havrekaka med grekisk yoghurt (bakas i ugn och kan frysas in och bara värmas på morgonen)
- Proteinbarer med blåbär (också lätt att frysa i portioner och ta fram, brukar välja detta när jag vill äta frulle på kontoret)
- Sötpotatisgröt med banan (sååå gott!)
Vinter:
- Ugnsbakad potatis med grönkål och kokt ägg med senapsdressing (låter inge gott men det är såååå gott, sambon tjatar varje höst om att snart borde det väl vara grönkålssäsong så jag kan laga den frukosten )
- Quinoagröt med tahini, citrusfrukter och earl grey
- Pepparkaksgröt med tranbär och pekannötter
Vår:
- Quinoa frukostskål (med färsk spenat, körsbärstomater och ett stekt ägg)
- Frittata med grönsaker
- Citronpannkakor med bär och lemon curd
Flera grejjor kommer från recept jag hittat. Kan länka om någon är intresserad (dock är alla på engelska), men orkade inte länka allt direkt.
Min "reserv"frukost är havregrynsgröt med sylt. Ifall allt är slut eller jag inte orkat/hunnit handla har jag alltid en oöppnad syltburk och ett paket havregryn stående i skafferiet så att jag alltid har en bra frukost om allt annat "sket sig". Händer inte ofta så hinner inte bli trött på gröten heller faktiskt.