InteMen om man inte har vare sig Tipo 00 eller durummjöl - hur gör man då pasta?
(Eftersom jag verkar vara enda röstare som knackat in dessa.)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
InteMen om man inte har vare sig Tipo 00 eller durummjöl - hur gör man då pasta?
(Eftersom jag verkar vara enda röstare som knackat in dessa.)
Ja exakt. Det saknas i omröstningen -udda mjöl för experiment. Jag har just nu stenmalet purpurvete för detLite slumpmässiga sorter från närmaste lokala kvarn. (Inklusive ibland lokala sorter från platser jag råkat besöka eller passera.)
Ofta något lite udda mjöl för experiment. Jag har nog en hel del rester av just sådana mjölsorter...
Jag har kornmjöl, men har inte riktigt räknat ut vad jag ska baka på det. Tar gärna emot tips, helst mjukt brödKornmjöl (må vara grunden i varje nordiskt hushållskök...)
Grovt (obs!) rågmjöl
'Vanligt' vetemjöl
är det som alltid ska finnas i mitt kök.
I mitt skafferi idag finns även
Grahamsmjöl (ska ha någon enstaka gång och sedan finns påsen kvar)
Rågsikt (brukar inte ha men köpte nyligen för specifik anledning)
Dinkelmjöl, finmalet fullkorn (för att koka gröt, en rätt gammal påse)
Bakar surdegsbröd och har i lite av varje i det. Rågmjöl i surdegen och så Manitoba för att det ska resa sig och så lite av varje som verkar kul.För någon som inte kan något: Vad gör ni med de mjölsorterna ni skriver om? Vad bakar ni/lagar ni?
Eller ljust emmer...Pannkakor gör sig också väldigt bra med tex stenmalet vetemjöl och kanske ngt lite grövre, ngn dl bara.
Mmmm! onekligen! det brukar jag faktiskt ha hemma, men inte just nu.Eller ljust emmer...![]()
![]()
![]()
Åh vad gör du med kastanjemjöl?Just nu har Jag "vanligt" "all purpose" vetemjol, bread flour (som jag tror ar typ vetemjol special?, vetemjol 00, ragmjol, majsmjol (corn meal) Manitoba cream, whole wheat, spelt, mandelmjol, chestnut mjol, havre mjol, och buckwheat. Det finns nagon pase rismjol ocksa men jag ar mycket osaker vad jag tankt ha den till
Jag har ocksa majs, potatis, tapioca, och arrowroot "starches", starkelse, med andra ord.
Da jag behover halla koll pa vad jag ater efter min hjartattack sa bakar jag nu allt brod sjalv, gor nastan alla "condiments," soppor, och i stort sett allt vi ater fran grunden.
Kakor kan man ha lite grövre mjöl i ibland för att det är kul. Om det är tex pound cake typ. Dvs sockerkaka kan man vispa socker och ägg först, men om man gör en tyngre sockerkaka kanske man vispar socker och smör först, då tycker jag att ett stenmalt mjöl kan vara kul ibland. Och kanske i vissa bondkakor och så kan havremjöl vara en grej, eller rågmjöl i ngn pepparkaka.
Var får du tag i kastanjemjöl? Eller du är kanske inte i Sverige när jag tänker efter. Letat efter det längeJust nu har Jag "vanligt" "all purpose" vetemjol, bread flour (som jag tror ar typ vetemjol special?, vetemjol 00, ragmjol, majsmjol (corn meal) Manitoba cream, whole wheat, spelt, mandelmjol, chestnut mjol, havre mjol, och buckwheat. Det finns nagon pase rismjol ocksa men jag ar mycket osaker vad jag tankt ha den till
Jag har ocksa majs, potatis, tapioca, och arrowroot "starches", starkelse, med andra ord.
Da jag behover halla koll pa vad jag ater efter min hjartattack sa bakar jag nu allt brod sjalv, gor nastan alla "condiments," soppor, och i stort sett allt vi ater fran grunden.
Säkert! Jag hade inte tänkt tanken innan jag kollade receptet för Memma (herrejisses så jobbigt, försökte inte ens) och Labans kvarn på Gotland har också gjort reklam för fler mjölsorter i kakor. (jag har inga som helst finska gener, tror jag, men ibland är saker för konstiga för att kunna låta blir att kika lite på. Har testat göra den där påskefterrätten med creme fraische istället).Jag gillar också att slänga i tex lite rågmjöl även i söta bakverk. Tänker att det kanske är mina finska gener som spökar.![]()
Det är svårt att baka mjukt bröd på korn eftersom det inte kan jäsa till fluff på det sätt som vete och råg med mer gluten gör. Tror alternativen är att göra tunnbröd eller att blanda i bara en del med annat mjöl.Jag har kornmjöl, men har inte riktigt räknat ut vad jag ska baka på det. Tar gärna emot tips, helst mjukt bröd![]()
Åh vad gör du med kastanjemjöl?
Låter så gott!kastanje-mjol anvander jag helst till sota bakverk, pankakor, vafflor eller annat som forvantas vara sott da mjolet ar lite sott i sig. Det finns en hel del recept fran Tuscany, Italien dar det anvands till det mesta.
Jag har ocksa en pase hasselnot mjol hemma som lanar sig bra till bade sott och savory
Spelt/Dinkel är definitivt stapelvara hos mig. Ett allt vanligare ofta ekologiskt alternativ, eftersom spannmålet i sig, är "duktigt" på att avkasta trots ogräs.Är det nån som tänker att trådstartarstollen självklart har glömt ett av de allra viktigaste mjölen så kan jag addera det till röstningen om ni anför minsta antydan till argument!