Då har jag testat att göra "mox" - gravad morot!
(Ja, jag har försökt efterlikna en traditionell fiskrätt medelst en grönsak.) Hittade ett recept på bloggen The Veggie Butcher (svensk) som innehöll noriark, och det testade jag. Gjorde däremot inte lagen som fanns i det receptet utan en annan på ättika (eller ja, jag inspirerades av den lag som The Veggie Butcher hade, t ex hade jag bitar av nori i lagen). Noriarken luktade verkligen fisk, och när jag ugnsbakade morötterna inlindade i noriarken och på salt så luktade det fisk i hela huset! Därför blev jag ganska snopen när det faktiskt inte smakar nåt av det. Morötterna smakar - picklade morötter. Men det är gott! Och jag hade ju inte förväntat mig att det skulle smaka lax, däremot LITE mer fiskigt tack vare norin. Kan absolut tänka mig att testa att göra det igen och göra med en annan lag. Kanske fick det ligga för kort tid, ett och ett halvt dygn.
Visa bifogad fil 22632