Gjorde en jätteenkel & supergod rätt i går men glömde ta kort.
Quesadillas.
Fyllning: Sweet & soursås, ost, koriander.
Hade chilibea som kondiment.
Quesadillas.
Fyllning: Sweet & soursås, ost, koriander.
Hade chilibea som kondiment.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nån som har sett programmet vegorätt på svt? Vad tyckte ni?
Jag råkade se ett avsnitt i veckan och satt mest och fnissade, haha. Tycker denna krönika var klockren:
http://www.kuriren.nu/noje/jenny-nilsson-vegoratt-blir-sa-javla-vegofel-8728532.aspx
Det måste vi prova! Annars har vi börjat köra på Anammas vegofärs, riktigt bra substitut om man gillar kött och vill ha en så "vanlig" tacorätt som möjligt.
Jag har ätit där, supergott! Men tyvärr har jag inga tips så här på rak arm, kolla efter lite kokböcker kanske?Är det någon här inne som ätit på hello monkey? Där har de ofta spännande och fräsha ratter, åt en salad som hade grapefrukt bitar I som fullkomligt exploderade ihop med resten I munnen. Någon som har tips på liknande recept?
!
Jag har ätit där, supergott! Men tyvärr har jag inga tips så här på rak arm, kolla efter lite kokböcker kanske?
Själv ska jag ställa mig och göra morotssoppa strax, mycket pepp eftersom den ska innehålla vin förra veckan gjorde jag ugnsbakade coctailtomater med pesto, superenkelt! Gör pesto eller köp en burk, smeta in med 25-30 tomater och kör i ugnen på 130 grader i 3 timmar. Servera med pasta
Hmm.. Vi käkade sashimi där, så jag tänker att det är asiatiskt överlag, men det är några år sen jag var där så de kan ha bytt inriktning.Vad för slags kokböcker bör man börja i? Är det vietnamesiskt eller vad klassas det som?
Hade tänkt bjuda på den goda sötpotatissoppan med lime som det har skrivits om på denna sidan, ikväll.. problemet är att arlas hemsida ligger nere, så jag kommer inte åt receptet
Är det någon som möjlighen har skrivit ner receptet och kan skriva upp det här åt mig??
@pepp @Human @MiniLi @Rialavargen
Tack snälla!Du behöver:
Gör såhär:
- - 400 g sötpotatis
- - 2 gula lökar
- - 3 vitlöksklyftor
- - 2 röda chili
- - 3 msk konc grönsaksfond
- - 7 dl vatten
- - 2½ dl havregrädde
- - 1 tetra vita bönor
- - Rivet skal och saft av 1 lime
- - 1-2 avocado
Skala potatis, lök och vitlök. Skär i bitar. Kärna ur och skiva chilin.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt potatis, chili, fond, vatten och grädde.
Låt soppan koka ca 15 min. Mixa den grovt/slätt beroende på hur du vill ha den, våran blev slät.
Spola bönorna i kallt vatten. Rör ner bönor, limeskal och saft.
Servera med hackad avocado och nachochips!
...och undrar hur många gånger man kan mixa cashewnötter och kalla det för olika saker.. Det har ju varit majonnäs, det har varit gräddfil, det har varit parmesan..