Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del III

Påfyllning 😊
 

Bifogade filer

  • 20210122_203632.webp
    20210122_203632.webp
    185,5 KB · Visningar: 93
Ni som brukar laga mat med citrongräs - hjälp!
Antagligen en jättedum fråga, men asså ska jag ta bort citrongräset ur grytan när maten är klar? Det känns så, eller? Eller låta den ligga kvar i gotta sig o sen peta bort den när man äter? Småbitar hoppas jag inte förstör maten? ^^
 

Bifogade filer

  • 20210123_100209.webp
    20210123_100209.webp
    63,5 KB · Visningar: 64
@strawberrysylt Ingen expert men jag tar bort det när det gett smak efter att ha råk :d at äta av det vid ett första tillagningsförsök. 🥴

Okej! Haha, ja först trodde jag man skulle äta det, men det såg lite konstigt ut tyckte jag...
Nu är maten klar iaf! Citrongräset i än så länge, tar bort det sen. Det blev gott!
Lite tråkig färg, dock... kanske skulle haft i mer gurkmeja?
 

Bifogade filer

  • 20210123_112821.webp
    20210123_112821.webp
    82,6 KB · Visningar: 70
Förutom 8 portioner thaigryta har jag gjort 2 pizzor idag :) Men - osten smälte inte? 🤔 tyckte jag hade pizzan i ugnen tillräckligt länge, ca 20 min på först ca 175° som jag sen ökade till 230°.
 

Bifogade filer

  • 20210123_135502.webp
    20210123_135502.webp
    159,4 KB · Visningar: 59
Är det den som ligger som rivna bitar på bilden? Gissar på för låg temperatur i så fall.

Tillägg: kanske för lite vätska?

Ja, precis, ser ut som om jag har riven morot på pizzan :p.
Hmm, jag bara rev den och strödde på den. Borde jag ha blandat den med vätska?
Min ugn blir inte varmare än 230°, men tycker det borde räckt...
Kände inte så mycket smak heller... :/... åt en bit direkt ur ugnen, men ska nog äta en bit till till middag, får prova om jag tycker den smakar mer kall kanske...
 
Ja, precis, ser ut som om jag har riven morot på pizzan :p.
Hmm, jag bara rev den och strödde på den. Borde jag ha blandat den med vätska?
Min ugn blir inte varmare än 230°, men tycker det borde räckt...
Kände inte så mycket smak heller... :/... åt en bit direkt ur ugnen, men ska nog äta en bit till till middag, får prova om jag tycker den smakar mer kall kanske...
Nej, varmare än 230 ska ju inte behövas. Men tänkte att du skrev att du började på 175 så det kanske blev för kort tid tillräckligt varmt. Jag brukar köra på dryga 200. En del veganost verkar behöva lite vätska för att smälta bra, jag har då blandat riven ost med lite havregrädde. Men din har ju smält rekorddåligt 😅.
 
Ja, precis, ser ut som om jag har riven morot på pizzan :p.
Hmm, jag bara rev den och strödde på den. Borde jag ha blandat den med vätska?
Min ugn blir inte varmare än 230°, men tycker det borde räckt...
Kände inte så mycket smak heller... :/... åt en bit direkt ur ugnen, men ska nog äta en bit till till middag, får prova om jag tycker den smakar mer kall kanske...
Jag har märkt att den fungerar bättre skivad än riven på pizza och gratäng och så. Tror att den förlorar för mycket fukt när den rivs, och då torkar istället.

och jag kan vara skyldig till att lägga på lite extra på pizzabiten efter ugnen ibland, och köra nån minut i mikron för att smälta den... jag gillar ost:p
 
Nej, varmare än 230 ska ju inte behövas. Men tänkte att du skrev att du började på 175 så det kanske blev för kort tid tillräckligt varmt. Jag brukar köra på dryga 200. En del veganost verkar behöva lite vätska för att smälta bra, jag har då blandat riven ost med lite havregrädde. Men din har ju smält rekorddåligt 😅.

Okej! Ska prova blanda med lite vätska nästa gång!

Jag har märkt att den fungerar bättre skivad än riven på pizza och gratäng och så. Tror att den förlorar för mycket fukt när den rivs, och då torkar istället.

och jag kan vara skyldig till att lägga på lite extra på pizzabiten efter ugnen ibland, och köra nån minut i mikron för att smälta den... jag gillar ost:p

Okej, ja jag tänkte på det faktiskt... Jag brukar faktiskt skiva, men idag rev jag... får prova mig fram. Överlag tycker jag nog faktiskt att ost smakar mest rumstempererad otillagad...
 
Ni som brukar laga mat med citrongräs - hjälp!
Antagligen en jättedum fråga, men asså ska jag ta bort citrongräset ur grytan när maten är klar? Det känns så, eller? Eller låta den ligga kvar i gotta sig o sen peta bort den när man äter? Småbitar hoppas jag inte förstör maten? ^^
Brukar skära den i grova bitar, krossa med sidan av kniven, koka med i grytan och låta ligga kvar, men äter dem inte.
 
Nån som vet vad det är för vegoskinka Anamma använder på sina pizzor? Är den tillverkad enbart för deras pizzor? De har ju ingen vegoskinka i sortimentet?
 

Liknande trådar

Mat Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två...
2 3 4
Svar
67
· Visningar
3 585
Senast: Roheryn
·
Mat Jag kunde inte hitta någon tråd om vad vi ska laga för julmat? Så dags att starta en tänker jag. För kallt, varmt, efterrätt och godis...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
1 824
Senast: Halcyon
·
Relationer Visste inte vad jag skulle döpa tråden till... Men normen är väl i stora drag att man har en relation oftast med en person. Kanske...
2 3
Svar
57
· Visningar
5 181
Senast: gullviva
·
Samhälle I tråden om religion togs det upp att det var fel att vården erbjöd samtalsstöd till patienter hos en präst när kurator hade semester...
11 12 13
Svar
258
· Visningar
12 746
Senast: Enya
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp