Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Påfyllning
Det är så tillfredsställande att ställa fram allting på bordet
@strawberrysylt Ingen expert men jag tar bort det när det gett smak efter att ha råk at äta av det vid ett första tillagningsförsök.
Jag brukar ta bort den.Ni som brukar laga mat med citrongräs - hjälp!
Antagligen en jättedum fråga, men asså ska jag ta bort citrongräset ur grytan när maten är klar? Det känns så, eller? Eller låta den ligga kvar i gotta sig o sen peta bort den när man äter? Småbitar hoppas jag inte förstör maten? ^^
Vilken ost använde du?Förutom 8 portioner thaigryta har jag gjort 2 pizzor idag Men - osten smälte inte? tyckte jag hade pizzan i ugnen tillräckligt länge, ca 20 min på först ca 175° som jag sen ökade till 230°.
Vilken ost använde du?
Hm, har aldrig använt den men mozzarellan från samma märke brukar smälta bra.Den här:
Hm, har aldrig använt den men mozzarellan från samma märke brukar smälta bra.
Är det den som ligger som rivna bitar på bilden? Gissar på för låg temperatur i så fall.Ja, det står på den att den ska smälta så de va konstigt...
Är det den som ligger som rivna bitar på bilden? Gissar på för låg temperatur i så fall.
Tillägg: kanske för lite vätska?
Nej, varmare än 230 ska ju inte behövas. Men tänkte att du skrev att du började på 175 så det kanske blev för kort tid tillräckligt varmt. Jag brukar köra på dryga 200. En del veganost verkar behöva lite vätska för att smälta bra, jag har då blandat riven ost med lite havregrädde. Men din har ju smält rekorddåligt .Ja, precis, ser ut som om jag har riven morot på pizzan .
Hmm, jag bara rev den och strödde på den. Borde jag ha blandat den med vätska?
Min ugn blir inte varmare än 230°, men tycker det borde räckt...
Kände inte så mycket smak heller... :/... åt en bit direkt ur ugnen, men ska nog äta en bit till till middag, får prova om jag tycker den smakar mer kall kanske...
Jag har märkt att den fungerar bättre skivad än riven på pizza och gratäng och så. Tror att den förlorar för mycket fukt när den rivs, och då torkar istället.Ja, precis, ser ut som om jag har riven morot på pizzan .
Hmm, jag bara rev den och strödde på den. Borde jag ha blandat den med vätska?
Min ugn blir inte varmare än 230°, men tycker det borde räckt...
Kände inte så mycket smak heller... :/... åt en bit direkt ur ugnen, men ska nog äta en bit till till middag, får prova om jag tycker den smakar mer kall kanske...
Nej, varmare än 230 ska ju inte behövas. Men tänkte att du skrev att du började på 175 så det kanske blev för kort tid tillräckligt varmt. Jag brukar köra på dryga 200. En del veganost verkar behöva lite vätska för att smälta bra, jag har då blandat riven ost med lite havregrädde. Men din har ju smält rekorddåligt .
Jag har märkt att den fungerar bättre skivad än riven på pizza och gratäng och så. Tror att den förlorar för mycket fukt när den rivs, och då torkar istället.
och jag kan vara skyldig till att lägga på lite extra på pizzabiten efter ugnen ibland, och köra nån minut i mikron för att smälta den... jag gillar ost
Brukar skära den i grova bitar, krossa med sidan av kniven, koka med i grytan och låta ligga kvar, men äter dem inte.Ni som brukar laga mat med citrongräs - hjälp!
Antagligen en jättedum fråga, men asså ska jag ta bort citrongräset ur grytan när maten är klar? Det känns så, eller? Eller låta den ligga kvar i gotta sig o sen peta bort den när man äter? Småbitar hoppas jag inte förstör maten? ^^