Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jodå, en period hade jag både en vete- och en rågsurdeg igång parallellt. Det blev förvånansvärt bra resultat redan från start. När bara Mitt Nya Liv börjar i december och min tillvaro kommer att vara lugnare och mina helger befriade från jourer och beredskap, så är det mycket troligt att jag återupptar surdegandet igen. Känns som ett lagom startprojekt över julhelgen. Och den här gången skulle jag vilja dra igång en grunddeg med hjälp av en klick honung från gårdens egen produktion.
Har du Facebook, så finns där en mycket inspirerande grupp som heter Surdegsbagarna. Där är en trevlig blandning av nybörjarfrågor med trevliga och kunniga svar, och foton på experternas vackraste bröd, som är så utsökt snyggt snittade/jästa att det är som små konstverk.
Har du provat med kefir som surdegsstarter? Är glutenintolerant och skulle vilja prova men....
Visst hade du ett recept för stor form? Minskade du tiden i ugnen?Nu har vi nyss provsmakat .
De blev goda och fina, men kladdiga blev de inte... :/ och det skulle ju vara kladdkaka. So, what did I do wrong? För lång tid i ugnen? För mycket omrörning?
Jag vill baka, helst nu!Visst hade du ett recept för stor form? Minskade du tiden i ugnen?
Detta är den enda veganska kladdkaka som blir sådär lite seg i kanterna och kladdig i mitten, som en kladdkaka ska vara, som jag har provat (och jag har provat många). https://dinvinguide.se/happyfoodbypetra/varldens-basta-kladdkaka/