Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare pepp
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 2 009
  • Visningar Visningar 126 636
Visa bifogad fil 38737

Jag har plockat kantareller! Min fantasi sträcker sig till olika typer av mackor med förvällda eller stuvade svampar. Har ni några andra tips? :)

Till nästa gång:
Viltbiffar med potatismos och svampsås? Kanske typ anamma formfärs? Jag har gjort på älg men tänker att det borde att få till bra veg också :d
Jag har kört älgfärsbiffarreceptet från ica med örtsenap. Det går ju rätt bra att byta viltfonden mot kryddor:d
Och så brukar jag göra sås på oatly imat, ha i enbär och soja och lite annat som luktar gott just då. Det brukar bli bra.

Fasiken vad hungrig jag blev 😅
 
Den blev jättegod :) hade dock missat att det skulle vara två saffran i, och sen hittade jag inte umamibuljong...

Kung Markatta har Umamibuljongen. Men ärligt talat så tycker jag inte att den skiljer sig så värst gentemot vanlig grönsaksbuljong.

Jag tycker dock att Knorrs nya veganska fonder är superbra för att tillföra djup och umamismak istället. Använder den mörka jättemycket.
Och brynt schalottenlöks fond - den är god!
 
Kung Markatta har Umamibuljongen. Men ärligt talat så tycker jag inte att den skiljer sig så värst gentemot vanlig grönsaksbuljong.

Jag tycker dock att Knorrs nya veganska fonder är superbra för att tillföra djup och umamismak istället. Använder den mörka jättemycket.
Och brynt schalottenlöks fond - den är god!

Hade i vanlig grönsaksbuljong istället :) då kanske jag inte behöver köpa på mig umami!
Men fonderna måste jag kolla in, inte sett ännu!
 
Hade i vanlig grönsaksbuljong istället :) då kanske jag inte behöver köpa på mig umami!
Men fonderna måste jag kolla in, inte sett ännu!

Gör det! Använder i nästan allt, för att få lite mer djup och sälta typ än vad bara soja kan ge. Ibland blir det lite tunn smak av enbart grönsaksbuljong tycker jag 😊
 
Någon som bakat eget surdegsbröd förresten?

Jodå, en period hade jag både en vete- och en rågsurdeg igång parallellt. Det blev förvånansvärt bra resultat redan från start. När bara Mitt Nya Liv börjar i december och min tillvaro kommer att vara lugnare och mina helger befriade från jourer och beredskap, så är det mycket troligt att jag återupptar surdegandet igen. Känns som ett lagom startprojekt över julhelgen. Och den här gången skulle jag vilja dra igång en grunddeg med hjälp av en klick honung från gårdens egen produktion.

Har du Facebook, så finns där en mycket inspirerande grupp som heter Surdegsbagarna. Där är en trevlig blandning av nybörjarfrågor med trevliga och kunniga svar, och foton på experternas vackraste bröd, som är så utsökt snyggt snittade/jästa att det är som små konstverk.
 
Jodå, en period hade jag både en vete- och en rågsurdeg igång parallellt. Det blev förvånansvärt bra resultat redan från start. När bara Mitt Nya Liv börjar i december och min tillvaro kommer att vara lugnare och mina helger befriade från jourer och beredskap, så är det mycket troligt att jag återupptar surdegandet igen. Känns som ett lagom startprojekt över julhelgen. Och den här gången skulle jag vilja dra igång en grunddeg med hjälp av en klick honung från gårdens egen produktion.

Har du Facebook, så finns där en mycket inspirerande grupp som heter Surdegsbagarna. Där är en trevlig blandning av nybörjarfrågor med trevliga och kunniga svar, och foton på experternas vackraste bröd, som är så utsökt snyggt snittade/jästa att det är som små konstverk.

Kul!

Yes, Facebook har jag, ska kolla in den gruppen, tack!
 
Hur börjar man på enklast möjliga sätt? :) Ska se om böckerna finns på Bibblan :)

Jag följde Martins recept för att starta en rågsurdegsgrund. Jag hittar tyvärr inte det receptet på nätet, men det finns ju många liknande så det är nog bara att prova med något. Rågsurdeg ska vara enklare att börja med än vetesurdeg har jag hört.

Sen när jag hade min surdeg började jag med enkla recept, med bara en eller två mjölsorter i. I konstigheter :)
 
Jag följde Martins recept för att starta en rågsurdegsgrund. Jag hittar tyvärr inte det receptet på nätet, men det finns ju många liknande så det är nog bara att prova med något. Rågsurdeg ska vara enklare att börja med än vetesurdeg har jag hört.

Sen när jag hade min surdeg började jag med enkla recept, med bara en eller två mjölsorter i. I konstigheter :)

Tack för tipsen 😊.

Känner mig taggad på att prova. Jag gillar ju att baka och vill ju gärna att brödet ska bli så gott som möjligt och det surdegsbröd jag smakat har varit mustigt och gott!
 

Bifogade filer

  • 20191113_184341.webp
    20191113_184341.webp
    119,9 KB · Visningar: 22
Tack för tipsen 😊.

Känner mig taggad på att prova. Jag gillar ju att baka och vill ju gärna att brödet ska bli så gott som möjligt och det surdegsbröd jag smakat har varit mustigt och gott!

Kanske inte så bra tips dock :p Får man lägga upp bild på recept från en kokbok här? I så fall kan jag posta receptet på surdegsgrund som jag följde, tyckte det blev bra.
 

Liknande trådar

R
Mat Vi behöver skärpa till oss med matlagningen och dra ner på köpmaten. Vi har också en önskan om att äta mer vegetariskt. De här två... 2 3 4
Svar
67
· Visningar
3 729
Senast: Roheryn
·
Mat MSB tycker att man ska ha mat för en vecka hemma. Och det har jag nog. Om jag letar upp bönor, spagetti och annat som ligger och samlar... 9 10 11
Svar
201
· Visningar
6 070
Senast: Tantan
·
Mat Jag äter ju mycket knäckebröd just nu. Det är väldigt gott, med både det ena och det andra på faktiskt. Har haft en period med... 4 5 6
Svar
108
· Visningar
2 160
Senast: Bulldoozer
·
Mat Jag har under många, många år haft problem med magen och prövat den ena dieten efter den andra. Nu verkar det som att det äntligen är... 2
Svar
35
· Visningar
2 135
Senast: Keb71
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp