Någon som bakat eget surdegsbröd förresten?
Jag gör det! Inte lika regelbundet nu men förra året bakade jag väl en gång i veckan. Använder mest Martin Johanssons bok Bröd bröd bröd, alt hans blogg Pain de Martin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Någon som bakat eget surdegsbröd förresten?
Jag gör det! Inte lika regelbundet nu men förra året bakade jag väl en gång i veckan. Använder mest Martin Johanssons bok Bröd bröd bröd, alt hans blogg Pain de Martin
Visa bifogad fil 38737
Jag har plockat kantareller! Min fantasi sträcker sig till olika typer av mackor med förvällda eller stuvade svampar. Har ni några andra tips?
Ingen aning får återkomma!
Den blev jättegod hade dock missat att det skulle vara två saffran i, och sen hittade jag inte umamibuljong...
Den blev jättegod hade dock missat att det skulle vara två saffran i, och sen hittade jag inte umamibuljong...
Kung Markatta har Umamibuljongen. Men ärligt talat så tycker jag inte att den skiljer sig så värst gentemot vanlig grönsaksbuljong.
Jag tycker dock att Knorrs nya veganska fonder är superbra för att tillföra djup och umamismak istället. Använder den mörka jättemycket.
Och brynt schalottenlöks fond - den är god!
Hade i vanlig grönsaksbuljong istället då kanske jag inte behöver köpa på mig umami!
Men fonderna måste jag kolla in, inte sett ännu!
Någon som bakat eget surdegsbröd förresten?
Jodå, en period hade jag både en vete- och en rågsurdeg igång parallellt. Det blev förvånansvärt bra resultat redan från start. När bara Mitt Nya Liv börjar i december och min tillvaro kommer att vara lugnare och mina helger befriade från jourer och beredskap, så är det mycket troligt att jag återupptar surdegandet igen. Känns som ett lagom startprojekt över julhelgen. Och den här gången skulle jag vilja dra igång en grunddeg med hjälp av en klick honung från gårdens egen produktion.
Har du Facebook, så finns där en mycket inspirerande grupp som heter Surdegsbagarna. Där är en trevlig blandning av nybörjarfrågor med trevliga och kunniga svar, och foton på experternas vackraste bröd, som är så utsökt snyggt snittade/jästa att det är som små konstverk.
Hur börjar man på enklast möjliga sätt? Ska se om böckerna finns på Bibblan
Jag följde Martins recept för att starta en rågsurdegsgrund. Jag hittar tyvärr inte det receptet på nätet, men det finns ju många liknande så det är nog bara att prova med något. Rågsurdeg ska vara enklare att börja med än vetesurdeg har jag hört.
Sen när jag hade min surdeg började jag med enkla recept, med bara en eller två mjölsorter i. I konstigheter
Det är ju tydligen smörgåstårtan dag idag, då får man äta macka till middag va om man inte gillar smörgåstårta?
Tack för tipsen .
Känner mig taggad på att prova. Jag gillar ju att baka och vill ju gärna att brödet ska bli så gott som möjligt och det surdegsbröd jag smakat har varit mustigt och gott!