Följer det här receptet typYum! Hur gör man?
http://www.ica.se/recept/morots-och-halloumibiffar-720975/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Följer det här receptet typYum! Hur gör man?
Det såg gott ut
Krämig broccolisoppa med ugnsbakad torskrygg och smul av knaperstekt bacon
Det är väldigt gott också Tycker jag i alla fallDet såg gott ut
Jag vet att det är lite sent att komma med det nu, men om du vill piffa till dina mackor rekommenderar jag skinkrosor. @Hyacinth kan berätta mer om hur du går tillväga.Jag förutspår lite halvmisär här ikväll, då sambon och jag kommer att gå om varandra och ingen av oss har tid att laga mat. Inte finns det något att hurra för i frysen heller... Siktar in mig på skinkmackor och smoothie (om jag känner mig ambitiös nog, annars nyponsoppa) efter träningen och matlagning imorgon istället.
Även små, någorlunda "torrlagda" bitar av inlagd sill på små brödbitar. Jag hade i dansk iver tagit danskt rågbröd (obs osötat!), men även knäckebröd fungerar ju, och ger en något mer svensk stämning åt det hela. Små brödbitar, valfri sort, med äggröra och klippt gräslök? Du kan ju även roa dig med att göra grönkålschips (eftersom långkål verkar lite feltänkt om man ska klara sig utan bestick). Små bitar rödbeta och getost, med tandpetare?Jag behöver lite tips, hörni
Nästa vecka har jag inte en utan TVÅ små tillställningar i mitt lilla tjäll. Runt 8 personer plus mig vid varje tillfälle - främst har jag tänkt bjuda på adventsfika av olika slag, men på onsdagen kommer mina arbetskamrater och då vill jag gärna ha något lite matigare eftersom de lär komma direkt från jobbet. Dock inte sittande middag eller helst något som man behöver bestick till.
Jag tänker ju att det gärna får gå lite i julens tecken då några av deltagarna är kinesiska och firar första julen i Sverige. Något litet tunnbrödswrap i småbitar med julskinka och grov senap, och rökt lax på rågbröd med pepparrotsost har jag redan tänkt ut (eller tvärtom, lax i wraps och skinka på rågbröd). Har ni några andra tankar? Köttbullar på pinnar funkar ju förstås också. Vi har en pescetarian och en nötallergiker ibland oss (eller ja, det är faktiskt samma person... ).
Även små, någorlunda "torrlagda" bitar av inlagd sill på små brödbitar. Jag hade i dansk iver tagit danskt rågbröd (obs osötat!), men även knäckebröd fungerar ju, och ger en något mer svensk stämning åt det hela. Små brödbitar, valfri sort, med äggröra och klippt gräslök? Du kan ju även roa dig med att göra grönkålschips (eftersom långkål verkar lite feltänkt om man ska klara sig utan bestick). Små bitar rödbeta och getost, med tandpetare?
Sen är jag väldigt förtjust i kombinationen päron, rouqefortost och valnöt. Med en bit hårt päron som bas, bör det kunna funka på tandpetare. (Man kan ju göra några utan valnöt, åt allergikern, förutsatt att det får finnas nötter i rummet.)
Ja, jag har lurat på det där med päron och roquefort, bra tips! Det får finnas nötter i rummet och hon kan tydligen till och med äta lite grann av vissa nötter, så det är ingen fara. Grönkålschips var smart! Grönkålen är ett av mina favoritinslag på julbordet så det vill jag ju gärna ha med
Och ja, sillen borde ju få vara med även om jag misstänker att den inte har någon strykande åtgång. More for me Tack!
Pasta med enkel svampsås och riven parmesan. Vem är jag att förvänta mig mer än så när maten står färdig på bordet när jag kommer hem från stallet?
Fick ju bra tips om era bästa Janssons. Nu är det dags för SILLEN. Köper vanligen färdig sill men blir sugen på att göra egen. Älskar senapssill. Favvorecept? Vill imponera på sillälskarna på julmiddagen
Jag behöver lite tips, hörni
Nästa vecka har jag inte en utan TVÅ små tillställningar i mitt lilla tjäll. Runt 8 personer plus mig vid varje tillfälle - främst har jag tänkt bjuda på adventsfika av olika slag, men på onsdagen kommer mina arbetskamrater och då vill jag gärna ha något lite matigare eftersom de lär komma direkt från jobbet. Dock inte sittande middag eller helst något som man behöver bestick till.
Jag tänker ju att det gärna får gå lite i julens tecken då några av deltagarna är kinesiska och firar första julen i Sverige. Något litet tunnbrödswrap i småbitar med julskinka och grov senap, och rökt lax på rågbröd med pepparrotsost har jag redan tänkt ut (eller tvärtom, lax i wraps och skinka på rågbröd). Har ni några andra tankar? Köttbullar på pinnar funkar ju förstås också. Vi har en pescetarian och en nötallergiker ibland oss (eller ja, det är faktiskt samma person... ).
Var glad att du inte fick korv med mos.
Nej, sill känns ju lite som ett sätt att skoja med svenska underliga matvanor, när det nu kommer kineser. Å andra sidan äter man ju i princip allting i Kina. Även om det inte betyder att alla kineser äter allting.
Sen är det ju trevligt med sådant enkelt som ingridmarieäpplen, klementiner, dadlar och sådant, kanske? Dadlar med getost i?
Jag känner att det skulle vara fint att få med lingon på något sätt. Men jag kommer inte på något.
Lingonen tänkte jag kanske få med i något bakverk... jag hittade något recept på en långpannekaka som man dekorerar med vispad crème fraiche eller liknande och rårörda lingon. Får bläddra lite i böckerna hemma ikväll
Och ja, frukt och sådant absolut