Tittar in i ditt kök, del 13

Status
Stängd för vidare inlägg.
Nej nej. Måltid mitt på dagen = middag; måltid på kvällen = kvällsmat. Lunch = nåt snobberi storstadsmänniskor eventuellt ägnade sig åt. Mvh/ uppvuxen i arbetarfamilj.

Men nej! :eek: Om någon trevlig beundrare vill "bjuda dig på middag", väntar du hen mitt på dagen då?
 
Vollevangen var alltså huvudrätt varje fredag? För den kunde ju inte vara förrätt för förrätt var inte grejen. Eller hette den kvällsmat? Middag på kvällen? Då brukar man ju kalla måltiden mitt på dagen för lunch?

Jag är intresserad av den lingvistiska sidan av vollevangen, märker jag. :D

Hm. Alltså jag minns inte. Den var nog fredagsmys innan fredagsmyset uppfanns. Vi kanske åt någon lätt middag 17.00 och sedan vollevangen senare. Men det var inte varje fredag, bara ibland var det så festligt att vi åt vollevang.

Det kan också ha varit på lördagar vi åt den, till Hylands hörna.

Nej nej. Måltid mitt på dagen = middag; måltid på kvällen = kvällsmat. Lunch = nåt snobberi storstadsmänniskor eventuellt ägnade sig åt. Mvh/ uppvuxen i arbetarfamilj.

Men nej! Middagen var 17.00 (pappa slutade jobba 16.14). På det vi idag kallar lunchtid åt jag min syster skolmat, pappa hade med smörgåsar till jobbet och vad mamma åt vet jag faktiskt inte. Hon var hemmafru tills jag var 9, därefter jobbade hon 12.30-16.30 hela sitt yrkesliv. Hur hon fick maten på bordet på en halvtimme begriper jag inte, det var i alla fall inte med hjälp av någon övrig familjemedlem. :meh: Förmodligen lagade hon i förväg och värmde.

Lunch håller jag däremot helt med dig om!

Haha! Min pappa ville gå och kräkas när han för ett par år sedan insåg att han hade avlat ett barn (jag misstänker att det gäller båda barnen) som åt lunch. Det bara gör man inte :D

Precis! Jag har dessutom för mig att jag konstaterat att du och jag kommer från ungefär samma krokar. Det var nog något lokalt lunchmotstånd! :up:
 
Jag skulle precis sätta igång med en boeuf bourguignon. Men efter en hisklig upplevelse som varit värd ett heluppslag i kvällspressen med rubriken "Det äckliga förstörde Philosophias kvällsmys" gjorde att köttet hamnade i soporna.

Nu funderar jag över vad jag hitta på för annan middag.
 
Åååh gulle dig :love:

Och nu har jag omsatt inspirationen!
Gick till torghandeln och handlade massa grönsaker (pak choi och broccoli blir det till dumplingsarna ikväll) och frukt samt den största blombukett jag kunde hitta. Nu har jag bakat en sats saffransmuffins (min barndoms favorit, serverades alltid på min födelsedag som brukar infalla första advent-helgen) och städar hemma, tänder ljus och satt blommorna i finvasen. Älska helger!
 
Jag är ev liiiiite liiiite avundsjuk (läs otroligt enormt mycket) på att du är i Edinburgh och verkar ha ett sånt hemskt matöde framför dig @Mineur :D

Själv har jag hängt på brukshundsklubben hela dagen och arrangerat familjedag, vilket innebar den fashionabla lunchen: kokt quornkorv med bröd och ketchup, tråkigt kaffe och alldeles för många köpta havrekakor och pepparkakor som inte ens var goda :o Nu laddar jag för kvällens middag med familjen genom att ligga på soffan och klappa katt, vilket är typ det enda jag egentligen vill göra resten av helgen :D
 
Men nej! Middagen var 17.00 (pappa slutade jobba 16.14). På det vi idag kallar lunchtid åt jag min syster skolmat, pappa hade med smörgåsar till jobbet och vad mamma åt vet jag faktiskt inte. Hon var hemmafru tills jag var 9, därefter jobbade hon 12.30-16.30 hela sitt yrkesliv. Hur hon fick maten på bordet på en halvtimme begriper jag inte, det var i alla fall inte med hjälp av någon övrig familjemedlem. :meh: Förmodligen lagade hon i förväg och värmde.

Lunch håller jag däremot helt med dig om!

Precis! Jag har dessutom för mig att jag konstaterat att du och jag kommer från ungefär samma krokar. Det var nog något lokalt lunchmotstånd! :up:

Hos oss åts middag (lagad av pappa så långt jag kan minnas) när jag kom hem från skolan. Mamma lagade nog och förberedde en del på helgerna, men själva färdigställandet stod pappa för. Mina föräldrar var inte som alla andra föräldrar här, utan de var hemma 50% var med mig och min 5 år äldre syster tills vi började förskolan när vi var 6. Efter att jag börjat skolan var det alltid pappa som var hemma när jag kom från skolan. Mamma var lärare och åt lunch på jobbet. Pappa hade med sig mackor till jobbet och vi åt ju på skolan. Om vi var mer hungriga på kvällen blev det någon form av lättare kvällsmat.

Nu för tiden är deras matvanor mycket uppstyrda. En macka och kaffe vid sju när de går upp. Sedan 11-kaffe/äggfrukost. Exakt 11. Och middag exakt 15.30. Alla dagar i veckan. Mycket praktiskt när jag är hungrig och inte orkar åtgärda det själv :D
 
Jag skulle precis sätta igång med en boeuf bourguignon. Men efter en hisklig upplevelse som varit värd ett heluppslag i kvällspressen med rubriken "Det äckliga förstörde Philosophias kvällsmys" gjorde att köttet hamnade i soporna.

Nu funderar jag över vad jag hitta på för annan middag.
Berätta!
 
Hos oss åts middag (lagad av pappa så långt jag kan minnas) när jag kom hem från skolan. Mamma lagade nog och förberedde en del på helgerna, men själva färdigställandet stod pappa för. Mina föräldrar var inte som alla andra föräldrar här, utan de var hemma 50% var med mig och min 5 år äldre syster tills vi började förskolan när vi var 6. Efter att jag börjat skolan var det alltid pappa som var hemma när jag kom från skolan. Mamma var lärare och åt lunch på jobbet. Pappa hade med sig mackor till jobbet och vi åt ju på skolan. Om vi var mer hungriga på kvällen blev det någon form av lättare kvällsmat.

Nu för tiden är deras matvanor mycket uppstyrda. En macka och kaffe vid sju när de går upp. Sedan 11-kaffe/äggfrukost. Exakt 11. Och middag exakt 15.30. Alla dagar i veckan. Mycket praktiskt när jag är hungrig och inte orkar åtgärda det själv :D
Låter onekligen jättepraktiskt :up:
 

Jag gjorde det först när jag skrev inlägget, men redigerade det snabbt eftersom det här ändå är en mattråd. Folk ska ju kunna äta med god aptit utan att jag förstör. Men det slår mig faktiskt att det numera finns en spoilerfunktion, så varsågod:
För att göra en ganska kort historia kort. Det var en varböld i köttet som sprack och flöt ut över skärbrädan, kniven och köttet. :yuck:
 
Jag gjorde det först när jag skrev inlägget, men redigerade det snabbt eftersom det här ändå är en mattråd. Folk ska ju kunna äta med god aptit utan att jag förstör. Men det slår mig faktiskt att det numera finns en spoilerfunktion, så varsågod:
För att göra en ganska kort historia kort. Det var en varböld i köttet som sprack och flöt ut över skärbrädan, kniven och köttet. :yuck:

Magi!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
666
· Visningar
29 575
Senast: Hajfisk
·
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
4 087
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Jag tror att jag "gått i väggen". I lördags gick ett av akvarierna här hemma sönder och så även jag. Det kändes som att allt rasade runt...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
6 218
Senast: Jahaja
·
Juridik & Ekonomi Jag vet inte vad jag vill med tråden men,, jag behöver lämna. Jag har koll på alla bostadsköer, privata hyresvärdar och blocket bostad...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
8 231
Senast: Enya
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Målbilder för trubbnosar.
  • Uppdateringstråd 30
  • Promenadskor vinter

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp