Tittar in i ditt kök, del 13

Status
Stängd för vidare inlägg.
Blev en nörköttsgryta (rödvin, lök, timjan, rosmarin, lagerblad, peppar, buljong, morötter, champinjoner och tomatpuré) med lite syltlök och potatismos. Lindemans äppelöl till. Efterrätten blev turkisk yoghurt, honung och lite torkad frukt.

Middagsunderhållningen var Great British Menu och deras finalavsnitt med huvudrätter.
 
Jag släpade mig iväg och köpte hoisinsås, någon importerad variant gissar jag, och vilken skillnad mot den där Blue Dragon jag har haft innan. Blue Dragon är god, inget ont om den, men denna var otroligt fin. Saltare och sötare och... allt! Det var till och med en "varningsetikett" på om att ta en sked i taget, rimligtvis för att den är så mycket mer potent än de vi producerar i västvärlden.

Och rullarna? Jo, nu på fjärde fredagen (och sjätte rullningen, har ju gjort lördagsluncher på rester ett par gånger) har jag fått in knycken. Det är en riktigt skön stund i köket på kvällskvisten med någon podd i högtalarna och lite pill för händerna.

Efterrätt? Noggerglass, på halvliterspaket. Wow! Och Bron som underhållning, har inte sett förut men ja, jag lär fastna.
 
Ikväll ska jag laga indiskt förresten. Jag blev uttagen av Smartson att testa Santa Marias nya indiska kryddblandningar och ska göra tikka masala på halloumi och kikärter. Naturligtvis hade det varit bättre med paneer, men jag orkar inte göra egen och tror inte att det finns på varken Ica eller Hemköp. En kompis gjorde hur som helst på halloumi häromdagen och det var tydligen brutalt gott, så jag provar! Fast skulle Hemköp på Frölunda Torg ha antingen just paneer eller en riktig fetaost så är ju det ett alternativ också.

Jag fick en förpackning syrad grädde i min MatHem-leverans igår som gratis varuprov, så jag använder den istället för den stipulerade crème fraichen i receptet. Det ska vara röd paprika i också, och lite annat krafs, jag höftar förstås som vanligt och gissar att jag kommer att ha i färsk röd chili också, sådana här färdiga mixar brukar vara lite klena för mina smaklökar som ju danats i Londons Banglatown ;)

Naanbröd fick man också hämta ut och jag struntar nog i andra kolhydrater och köper en burk mango chutney istället. Ser fram emot det, det var längesen jag åt indiskt.

Fick även hem en fin butternut squash igår som jag ska göra något roligt med tillsammans med gul currypasta har jag tänkt, men det blir väl framåt veckan. Och två riktigt härliga auberginer. Jag gjorde ju en underbar gratäng med auberginer, långkokt tomatsås och mozzarella för några veckor sedan, det blir nog favorit i repris på den imorgon, kanske till köttfärsbiffar med något roligt i.
 
Igår hade min partner releasefest för sin nya bok. Jag hade förberett en underbar sås med shalottenlök, vitt vin, citron, fiskfond, mycket vitlök, grädde och lite saffran. När vi kom hem drack vi Alexandre Bonnet och jag sjöd lax, torsk och pilgrimsmusslor i såsen och serverade med färsk pasta och sparris samt lite parmesan (italienare hade tvått sina händer). Så sjuuuuukt gott! Perfekt balans med saffranen som inte tog över och inte smakade lussebulle som jag tycker att fiskgrytor med saffran ofta gör.
 
Ikväll ska jag laga indiskt förresten. Jag blev uttagen av Smartson att testa Santa Marias nya indiska kryddblandningar och ska göra tikka masala på halloumi och kikärter. Naturligtvis hade det varit bättre med paneer, men jag orkar inte göra egen och tror inte att det finns på varken Ica eller Hemköp. En kompis gjorde hur som helst på halloumi häromdagen och det var tydligen brutalt gott, så jag provar! Fast skulle Hemköp på Frölunda Torg ha antingen just paneer eller en riktig fetaost så är ju det ett alternativ också.

Jag fick en förpackning syrad grädde i min MatHem-leverans igår som gratis varuprov, så jag använder den istället för den stipulerade crème fraichen i receptet. Det ska vara röd paprika i också, och lite annat krafs, jag höftar förstås som vanligt och gissar att jag kommer att ha i färsk röd chili också, sådana här färdiga mixar brukar vara lite klena för mina smaklökar som ju danats i Londons Banglatown ;)

Naanbröd fick man också hämta ut och jag struntar nog i andra kolhydrater och köper en burk mango chutney istället. Ser fram emot det, det var längesen jag åt indiskt.

Fick även hem en fin butternut squash igår som jag ska göra något roligt med tillsammans med gul currypasta har jag tänkt, men det blir väl framåt veckan. Och två riktigt härliga auberginer. Jag gjorde ju en underbar gratäng med auberginer, långkokt tomatsås och mozzarella för några veckor sedan, det blir nog favorit i repris på den imorgon, kanske till köttfärsbiffar med något roligt i.
Du verkar vara i ett fint mat-flow, @Anna !
 
Idag är det smaskismask på menyn. :) Gjorde en viltgryta med älg, kantareller, smålökar, rödvin, morötter, palsternacka mm. Till det pressad potatis (egen). Till efterrätt har jag gjort toscakorgar som sen ska fyllas med egengjord vaniljglass (en av sönerna hade vaniljstänger i mängder med hem från Malaysia:love: han vet hur han ska fjäska in sig ....) och varma hjortron.
 
Orkade inte med fler mackor så köpte en burk moussaka igen :d
Ska till stan nästa vecka, då blir det god lunch av något slag en dag iaf.
 
Macka till lunch. Macka med groddar, tomat, paprika och majonnäs. :o

Till middag ska jag äta KÖTT! Eller köttfärsbiffar i alla fall. Det känns nästan lite konstigt, har inte ätit kött hemma på månader. Till biffarna har det önskats potatismos, så det blir mos, svampsås och grönsaker. Kunde varit värre.
 
Igår hade min partner releasefest för sin nya bok. Jag hade förberett en underbar sås med shalottenlök, vitt vin, citron, fiskfond, mycket vitlök, grädde och lite saffran. När vi kom hem drack vi Alexandre Bonnet och jag sjöd lax, torsk och pilgrimsmusslor i såsen och serverade med färsk pasta och sparris samt lite parmesan (italienare hade tvått sina händer). Så sjuuuuukt gott! Perfekt balans med saffranen som inte tog över och inte smakade lussebulle som jag tycker att fiskgrytor med saffran ofta gör.

Får jag flytta hem till dig?
 
Fick äntligen ändan ur och gjorde dillkött. Tog mig halva dagen och nu ser köket ut som en hazmat zone. Tanken leker att stänga dörren och aldrig öppna igen. Nåja, gott blev det, och eftersom jag egentligen gillar såsen och potatisen bäst så blir det billigt också, följde inte helt instruktionerna för hur mycket kött och sås det ska vara ;). Stooor gryta med massor av sås som jag tänker frysa in :d
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
661
· Visningar
29 352
Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
4 086
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Jag tror att jag "gått i väggen". I lördags gick ett av akvarierna här hemma sönder och så även jag. Det kändes som att allt rasade runt...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
6 216
Senast: Jahaja
·
Juridik & Ekonomi Jag vet inte vad jag vill med tråden men,, jag behöver lämna. Jag har koll på alla bostadsköer, privata hyresvärdar och blocket bostad...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
8 177
Senast: Enya
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Skadade hästar och konvalescenter
  • Födda 2022
  • Bildtråd

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp