Jag är så mätt att jag vill gråta. Men jag har en kvar. Och den ska ätas!! Det blev väldigt bra. Och väldigt stökigt i köket...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tråktacos på BARNETS önskemål. Sen bananasplit för att vara en GOD MOR åt densamme.
Proppmätt. Marängerna var godast.
Allt för BARNET
Du verkar vara i ett fint mat-flow, @Anna !Ikväll ska jag laga indiskt förresten. Jag blev uttagen av Smartson att testa Santa Marias nya indiska kryddblandningar och ska göra tikka masala på halloumi och kikärter. Naturligtvis hade det varit bättre med paneer, men jag orkar inte göra egen och tror inte att det finns på varken Ica eller Hemköp. En kompis gjorde hur som helst på halloumi häromdagen och det var tydligen brutalt gott, så jag provar! Fast skulle Hemköp på Frölunda Torg ha antingen just paneer eller en riktig fetaost så är ju det ett alternativ också.
Jag fick en förpackning syrad grädde i min MatHem-leverans igår som gratis varuprov, så jag använder den istället för den stipulerade crème fraichen i receptet. Det ska vara röd paprika i också, och lite annat krafs, jag höftar förstås som vanligt och gissar att jag kommer att ha i färsk röd chili också, sådana här färdiga mixar brukar vara lite klena för mina smaklökar som ju danats i Londons Banglatown
Naanbröd fick man också hämta ut och jag struntar nog i andra kolhydrater och köper en burk mango chutney istället. Ser fram emot det, det var längesen jag åt indiskt.
Fick även hem en fin butternut squash igår som jag ska göra något roligt med tillsammans med gul currypasta har jag tänkt, men det blir väl framåt veckan. Och två riktigt härliga auberginer. Jag gjorde ju en underbar gratäng med auberginer, långkokt tomatsås och mozzarella för några veckor sedan, det blir nog favorit i repris på den imorgon, kanske till köttfärsbiffar med något roligt i.
Du verkar vara i ett fint mat-flow, @Anna !
Igår hade min partner releasefest för sin nya bok. Jag hade förberett en underbar sås med shalottenlök, vitt vin, citron, fiskfond, mycket vitlök, grädde och lite saffran. När vi kom hem drack vi Alexandre Bonnet och jag sjöd lax, torsk och pilgrimsmusslor i såsen och serverade med färsk pasta och sparris samt lite parmesan (italienare hade tvått sina händer). Så sjuuuuukt gott! Perfekt balans med saffranen som inte tog över och inte smakade lussebulle som jag tycker att fiskgrytor med saffran ofta gör.