Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Dagens kryss blev En Ny Kyld Produkt. Nämligen lupinbönfilé. Det är en ganska ny vegan produkt, som jag INTE kan rekommendera. Den var inte oätlig, men nästan. Jag testade den bara för att jag är lite intresserad av lupinbönor.
Klappgröt fick jag ofta när jag var barn. Det är så gott tycker jag det får jag nog ta och göra någon dag!Jag gjorde klappgröt igår, det har jag inte ätit förut vad jag vet. Sen räknar jag tonfiskpastej, stekt ägg och grön sriracha som nytt pålägg, jag har åtminstone aldrig ätit den kombinationen förut.. Visa bifogad fil 20626
Blev nyfiken och googlade på klappgröt för ingen aning vad det var för något sen visade det sig vara sånt som jag alltid fick hos min morbror som liten så nu vet jag att det heter klappgröt på svenska :upKlappgröt fick jag ofta när jag var barn. Det är så gott tycker jag det får jag nog ta och göra någon dag!
Nej!!! Du kan BARA äta den specifika sorten gullupin, bara bönorna och BARA efter korrekt hantering.Kan man äta lupinbönor, alltså?? Själv tycker jag att de är de roligaste blommorna att fota, men hade ingen aning om att de gick att äta. Är även blommorna ätliga? Finns mycket nytt att kryssa där då.
Visa bifogad fil 20638
Jag har bakat veganska kanelbullar som ska säljas på en basar imorgon. Alltså inte bjudas på direkt, men jag skänker dem ju till ett gott ändamål och kryssar därför bjuda på hembakat-rutan. Mitt tips: bakar dem med sojadryck med vaniljsmak istället för mjölk.
Vad tar du istället för smör? Växtbaserat margarin?
Nej!!! Du kan BARA äta den specifika sorten gullupin, bara bönorna och BARA efter korrekt hantering.
Ny bekantskap för mig ikväll, en riktig nudelsoppa. Med allt vad det innebär, tur man har vänner lite överallt. Kombu och bonito flingor here I come!
Jag gjorde klappgröt igår, det har jag inte ätit förut vad jag vet.
Kan man äta lupinbönor, alltså?? Själv tycker jag att de är de roligaste blommorna att fota, men hade ingen aning om att de gick att äta. Är även blommorna ätliga? Finns mycket nytt att kryssa där då.
Det är mannagrynsgröt kokt med saft, sylt eller bär som vispas fluffig. Jag körde på hallon och en gnutta socker, men jag tror att originalet egentligen är med lingondricka.Vad är det nu klappgröt är egentligen? Vet att det har serverats på jobbet ibland, men jag tror aldrig jag smakat. Men visst är det som rosa mannagrynsgröt?
Det är mannagrynsgröt kokt med saft, sylt eller bär som vispas fluffig. Jag körde på hallon och en gnutta socker, men jag tror att originalet egentligen är med lingondricka.
Jag vet återigen inte om det ens räknas, men jag har nog redan ätit gröt på det mesta (allt från dinkel, till quinoa, rågflingor, mannagryn, majsmjöl, havregryn, rågkross, "smörgröt" som mamma gjorde på vetemjöl, smör och äggula när jag var barn, jag har haft en massa olika fröer, nötter och sädesslag i gröt, kokat den på havremjölk, haft i torkade frukter, färska frukter osv i all oändlighet - så - gårdagens frukostgröt får räknas som ny, eftersom jag inte gjort exakt denna kombo förut. Jag åt gröt på havregryn, mathavre, chiafrön och pumpafrön som jag toppade med rostade kokoschips, frysta hallon och tärnat äpple. En ny gröt.