Jag älskar också prinsesstårta men hade fått lite hicka om jag blivit bjuden på det vid vardagsfika. Hemskt gott är det i alla fall.Inget går upp mot en hederlig prinsesstårta
Jag saknar marsipan!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag älskar också prinsesstårta men hade fått lite hicka om jag blivit bjuden på det vid vardagsfika. Hemskt gott är det i alla fall.Inget går upp mot en hederlig prinsesstårta
Nä, jag fick ju vara artig och tugga och svälja...Nu kan du inte undkomma dom!
Det har inte heller vi gjort, säger man lussekatter så bakar man ju de där i åttor tänker jag så skulle bli besviken om jag fick något annat- med mandelmassa, pärlsocker osv. Jag ÄLSKAR lussekatter, verkligen älskar!Jag kommer inte ihåg att vi någonsin bakat lussebullar (som i runda kanelbullar typ) någon gång, så för oss blir längderna (som ju också är flätor egentligen men ändå inte.) bullar helt enkelt. Men ja, lussekatt är lussekatt och någonting annat. Det är ju egentligen bara deg som måste se ut på ett visst sätt.
En paj är inte varm hela sin livslängd (särskilt inte om de som ska äta inte gillar varm frukt). Hur gillar du dem när de svalnat?
Alltså hotfullt nog med evigt varma pajer. Nu även med evigt kalla fruktpajsogillare.Min hjärna lyckades blanda ihop några ord och förvandla det där till ett förtäckt hot. Typ att folk som inte gillar varm frukt riskerar att inte vara varma hela sin (potentiella) livslängd. Gone swimming in the marsánsås, liksom.
BARA CHOKLAD...JOBBIGT?! Jag ska åka till dig med en exorcist, vik hädan "barachokladdjävulen".Jag ääälskar frukt och bär i bakverk, gärna syrligt så att det bryter det söta! Det är det jag tycker är så himla jobbigt med choklad, den bara... CHOKLAD och sedan finns inget annat.
Jag kan dock absolut sympatisera med päronbesvikelsen.
Hädelse!Angående formen på lussekatter så är det ni kallar katt en kuse för mig. Flertalet googlingsresultat säger samma sak.
https://sarabakar.se/2011/12/09/lussebak/
https://theswedeandsourkitchen.wordpress.com/2012/12/01/lussekatter/
Absolut, men heter ändå katt.Angående formen på lussekatter så är det ni kallar katt en kuse för mig. Flertalet googlingsresultat säger samma sak.
https://sarabakar.se/2011/12/09/lussebak/
https://theswedeandsourkitchen.wordpress.com/2012/12/01/lussekatter/
Åh! Persikohalvor fick jag till efterrätt hos mormor som liten, det var så etablerat att en persikohalva kallades "en efterrätt"På tal om konserverad frukt var det länge standard hos oss att servera konserverade persikohalvor med vispgrädde som efterrätt. Serverades så det såg ut som ett stekt ägg.
Fast det var ändå rätt gott. Något som däremot INTE var gott var den där fruktsoppan som de serverade i skolan. Typ torkad, blötlagd frukt i någon sorts katrinplommonjuice. Den som tyckte det var en fin idé måste ju ha varit kroniskt förstoppad?
Nä nu klarar mitt psyke inte merJust det, rabarberpaj är väldigt tråkigt! Funkar med mycket vaniljsås och deg men annars rätt torftigt.
Jag är ledsen för att jag har orsakat dig detta denna kvällNä nu klarar mitt psyke inte mer
Detta är nog det enda jag kan hålla med om som jag skulle bli BESVIKEN att bli serverad till fika.Alla former av raw-vegan-no-gluten-no-sugar-no-happiness-trams som enligt den frälste ska sMaKa PrEcIs SoM vAnLiGa *insert valfri GOD kaka* och så smakar det 57 nyanser av sågspån med kakaodamm och så sitter vi båda där och lider medan man plågsamt försöker få ner varje tugga som fastnar likt en alltför torr motorsågskedja i halsen. Definitivt fog för att säga upp bekantskapen.
I andra änden av spektrat har jag en god vän som är tokig i sött. Jag är en ganska stor gottegris själv, men den här personen tar det till nya nivåer. I alla fall, resultatet blir att hen ibland köper eller bakar saker som liksom bara är alldeles... för mycket. Ni vet den där Facebooktrenden som var för några år sedan med videos på extrema recept? Typ kladdkaka fylld med marshmallows, doppad i vit choklad, rullad i kola, sprinklad med krossade polkagrisar, instoppad i en donut och sedan friterad och serverad med nutellagrädde. Ok, nu överdriver jag eventuellt en kaksmula här, men ni förstår grejen? Sådant blir också lite jobbigt att bli bjuden på, för det är SÅ mäktigt och toksött och
Då tuggar jag hellre på en stentråkig, snustorr finsk pinne alla dagar i veckan!
Knappt ätbart. Och då är jag ändå inte kräsen vad det gäller sötsaker.Åh, köperulltårta med sylt glömde jag ju bort Serveras det gråter jag inombords