Sylt går också bra, det är ju bär! Men även blåbärs eller äppelmuffins istället för chokladmuffins. Aprikos eller hallonsynt i weinerbröden. Citronfyllning i rulltårta... etc etc.Skall det vara frukt eller bär så sylt isåfall, typ hallongrotta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Sylt går också bra, det är ju bär! Men även blåbärs eller äppelmuffins istället för chokladmuffins. Aprikos eller hallonsynt i weinerbröden. Citronfyllning i rulltårta... etc etc.Skall det vara frukt eller bär så sylt isåfall, typ hallongrotta.
Eller hur! Och ofta massa vaniljkräm. Jag gillar vispgrädde. Vaniljkräm är ok i mindre mängder. Men på prinsesstårta öser man verkligen på med vispgrädde och vaniljkräm så att det känns som man bara äter det, samt en ganska torr tårtbotten. Det blir bara för mkt. Och därtill marsipanen.Detta
Prinsesstårta är en styggelse, massa grädde, sylt och marsipan.
Det är jag uppvuxen med ifrån morfar och äter fortfarande ibland vid julNåt jag som barn tyckte var underbart men som nog få vuxna skulle acceptera.
Tant Klara i en granngård tyckte om barn, och vi gillade henne. Hon bjöd alltid på nåt. Inte sällan två runda pepparkakor med messmör mellan.
Varma frukterMen äppelpaj? Blåbärspaj?
Rabarberpajen då?!
En paj är inte varm hela sin livslängd (särskilt inte om de som ska äta inte gillar varm frukt). Hur gillar du dem när de svalnat?Varma frukter
Fruktansvärt.Varma frukter
Finns ju så många olika pajer och frukter och bär att ha i. Men nä med några få undantag och de är så få så knappt värt att räknas.En paj är inte varm hela sin livslängd (särskilt inte om de som ska äta inte gillar varm frukt). Hur gillar du dem när de svalnat?
Jäpp. Marsipan är för sockrigt.Eller hur! Och ofta massa vaniljkräm. Jag gillar vispgrädde. Vaniljkräm är ok i mindre mängder. Men på prinsesstårta öser man verkligen på med vispgrädde och vaniljkräm så att det känns som man bara äter det, samt en ganska torr tårtbotten. Det blir bara för mkt. Och därtill marsipanen.
Budapestrulle som nån sa är ju hemskt. Vem fan kom på att stoppa inlagda mandariner i en bakelse? Eller, vem fan kom på att lägga in mandariner öht??
Går och gömmer mig på ett säkert ställe tills julen är över....Inte hos de onda jävlarna som stoppar russin i degen
Du är trygg med oss i russinligan.Går och gömmer mig på ett säkert ställe tills julen är över....
Jag läste för snabbt och min hjärna kopplade ihop era inlägg, blev helt sjukt provocerad och bara ”Burkchampinjoner med vaniljglass?! MEN NU FÅR NI GE ER! ”
JA, exakt helt rätt! Äntligen fler än jag som reagerar. Får sitta på fingrarna här!Alltså lussekatter.
Lussekatt om det är 8 or, saffransbulle eller lussbulle om man så vill om de är bullformade. Det hörs på namnetJapp! Har funderat på att ta upp det i en tråd om vilket namn gäller, själv mixar jag vilt mellan lussekatter och lussebullar Saffransbulle skulle jag säga om en som inte är den klassiska!
Du är trygg med oss i russinligan.
Lussekatt om det är 8 or, saffransbulle eller lussbulle om man så vill om de är bullformade. Det hörs på namnet
A safe havenDu är trygg med oss i russinligan.