Avokado (utbruten från Har ni något sånt där som alla andra har gjort men inte ni?)

Fasen, jag satt på ett kafé för ett par timmar sen och borde tagit en bild på de fina avocadomackorna i disken! 😂

KL

Den här tråden blev kul! 👌🏼 Konstigt dock att nästan inget ätbart går att diskutera på buke utan att någon känner sig kränkt (som sagt, KL, jag menar inte dig). Mat och ätande verkar så laddat.
Mat och ätande är laddat för många
 
Det är det, fast samtidigt är det ju lite motsägelsefullt att själv ta upp någonting som man tycker är "lite konstigt/någonting ovanligt" och sedan bli ledsen för att andra håller med tycker jag. Särskilt i en lättsam tråd.
Nu tycker jag inte det var riktigt på det viset
Jag tyckte spåret borde ha släppts och inte blivit en egen tråd alls
Och jag tycker vi släpper det helt nu
 
Det har ar inte helt correct. Massor av Bi-kupor transporteras (det kallas for "migratory bees") for att polinera allt fran applen, watermelon, pumpkins, mandel, avocado, och inte minst alla olika vaxter som odlas for fron har i "Pacific North West". Odlarna hyr in bikupor for att polynera allt som blir battre om nagra bin hittar dit och polynerar.

Biodlarna hyr ut ett visst antal bikupor till odlarna av olika "crops" Mandel startar i Californien i February och ar den "crop" som behover mest bin sa de kors fran Idaho, Washington, Oregon, och Californien till odlarna av mandeltrad. Honungen blir dar bitter och kan inte anvandas och varje kupa ar darfor dyrare an for andra arter som hyr bin for polination. Sedan flyttas bikuporna till andra farmer och skorder tills framemot October da jag gissar att biodlarna tar hem kuporna for att titta till sina bin innan det ar dags att skeppa dem till Califroniens mandelfarmer igen.

Da jag tillbringat mycket tid i Norra Californien vid mandel farmer och lart kanna flera stycken odlare av mandel trad och undrade over bikuporna sa fragade jag hur det fungerade.
Tack för infon! Skönt att höra det inte var så illa.
 
Just ditt inlägg var ju inte ett av dem som var kritiska.
Jag upplever inte att de som följde var kritiska heller, de uttryckte mest förvåning.
Tycker det är lite intressant att se hur somliga saker upplevs som vardag för en del och inte alls för andra. Jag har hittils inte sett något kränkande eller otrevligt inlägg från någon i tråden.

Tycker mest det är spännande att något så menlöst (i mitt tycke) som avokado genererat fem sidor. :D
 
Men vadå finns överallt? Vad äter ni som stöter på avokado överallt?
Förutom mexikanskt, tacos och i dessa vidriga bowls och sallader så tycker jag inte avokado förekommer i någon annan mat?
Jag brukar be dem lägga på avokado när jag köper hämtpizza. :p

Kl
Avokado innehåller väl en hel del nyttiga fetter?
 
Nej. Det blir jättekonstigt nu för att tråden bröts ut från den där de flesta inläggen postades. Den tråden handlade om saker man aldrig gjort som ”alla andra” har gjort. Det var väldigt många saker som togs upp där utan att någon skrev att det var konstigt eller la någon som helst värdering i det tills någon skrev att de aldrig provat avokado. Då började flera användare ifrågasätta hur det ens var möjligt. Flera av de grejerna som hade skrivits innan kan jag personligen undra hur man kan undvika men jag skrev inte det. Ingen annan heller. Det skapade dålig stämning att ifrågasätta i en sån tråd varför man aldrig provat avokado när hela tråden gick ut på att man kanske inte testat något som alla andra gör, har sett eller vad det nu var. Jag tycker man ska vara lite försiktig när man börjar ifrågasätta folks matvanor. Plus att jag inte förstår varför det är konstigare att en vuxen person aldrig ätit avokado än att en vuxen person inte har hål i öronen eller har körkort.

Men som sagt - när detta med just avokadon blev en egen utbruten tråd missas ju hela kontexten där samtalet startade. Jag ifrågasätter inte om folk tycker att jag är asmärklig som inte ätit avokado (jag var inte ens en av dem som skrev det) mer att detta var det enda som var så konstigt att det krävdes att det skulle ifrågasättas.

Det är ju inte så märkligt. Man kan prova avokado en gång i fem sekunder. Man kan inte i fem sekunder prova att ta hål i öronen eller prova att ta körkort. (Eller ja, kan kan man ju men det är ju inte innebörden av att prova.)
 
Om man avstår avokado av miljöskäl så borde man ju avstå från att köpa textilier i bomull också ...

Anledningen till att så många i tråden inte sett avokado i maträtter/mackor etc är antagligen för att den är dyr. Min stampizzeria sa att en avokado kostar 25 kr för dem.
Plus att de blir dåliga fort om de ligger nån dag i en sallad eller macka i butik.
 
Jag har testat avokado två gånger tror jag, en gång guacamole och en gång på sushi. Helt okej, ganska intetsägande. Kan inte påstå att jag förstår mig på grejen med avokado på bröd men är det vad folk vill äta så gör det :up:
 
Om man avstår avokado av miljöskäl så borde man ju avstå från att köpa textilier i bomull också ...

Anledningen till att så många i tråden inte sett avokado i maträtter/mackor etc är antagligen för att den är dyr. Min stampizzeria sa att en avokado kostar 25 kr för dem.
Plus att de blir dåliga fort om de ligger nån dag i en sallad eller macka i butik.
Imponerad över att det finns! Tror aldrig jag sett nån pizza med avocado
 
I avokado-spåret kan jag rapportera att guacamolen var himmelsk och mina tacos hade inte varit hälften värda utan.

Men jag har ändå förståelse för att någon med noll kärlek till den lena syrliga hettan hade tyckt att det förstört taco-upplevelsen.

Mat är gott - men vi gillar olika.
 
Ja, jag har lärt mig det just på buke, hade aldrig stött på det innan.
Eller så är det helt oladdat istället 🙈
Jag är en sån där som knappt åt alls som ung inte pga ätstörningar utan pga ointresse för mat men som vuxen har jag ändå provat på både svamp och Oliver och kan uppskatta en god måltid :) men att världen skulle gå under för jag inte provat allt finns fortfarande inte på min karta :kr
 
Nej alltså jag tycker inte att det är konstigt att folk inte har ätit det, det får man väl göra som man vill med tänker jag, men i mitt inlägg vänder jag mig främst emot det här att avokado skulle vara väldigt ovanligt och något man knappt stöter på i Sverige, förutom om man besöker väldigt specifika restauranger. Det stämmer inte, enligt mig, utan det återfinns på menyerna av fler av landets största kedjor (inklusive billiga snabbmatsställen) och är en ganska trendig ingrediens överlag. Sedan är det ju dock ofta så att man inte lägger märke till det man inte är intresserad av, så att det faktiskt råkar finnas alternativ med avokado på *ställe X* kan säkert gå många förbi eftersom att de helt enkelt inte är intresserade av det. För mig är avokado bland det godaste som finns, så jag tenderar att få syn på alla eventuella avokado-alternativ blixtsnabbt eftersom det är något som jag är intresserad av att köpa.
Jag kan inte se att någon har påstått att det är svårt att stöta på i Sverige. Bara att det inte är svårt att låta bli att stöta på det. Tex när man faktiskt inte äter ute. Vilket många inte gör. Senaste gången jag åt en pizza eller på en hamburgarkedja- åt ute förutom då lunchen på jobbet var alltså den 14 mars 2023. Då åt jag på Burger King i Lund med barnen, Whooper meal, gissar ingen avokado där. Och en pizza när jag kom hem igen, med bea, oxfile och svamp. Ingen avokado där. Jag har inte köpt en sallad ute på den här tiden sedan dess, jag har köpt en fralla med ost och skinka på pressbyrån. Jag har köpt korv med bröd vid två tillfällen, ingen avokado där heller.
Om man inte har en tendens att äta ute eller köper mat som innehåller just avokado till vardags så är det inte speciellt svårt att inte "råka ut för det" helt enkelt.

Så som det ser ut med ekonomin i dagens situation, hur många fattiga människor har råd att äta ute och har råd att äta sallader osv? Jo de som har en viss ekonomi, en privilegierad bubbla. Vi andra får nöja oss med hemmafixad mat och kan därmed fortsätta välja vad vi ska äta.
 
Jag upplever inte att de som följde var kritiska heller, de uttryckte mest förvåning.
Tycker det är lite intressant att se hur somliga saker upplevs som vardag för en del och inte alls för andra. Jag har hittils inte sett något kränkande eller otrevligt inlägg från någon i tråden.

Tycker mest det är spännande att något så menlöst (i mitt tycke) som avokado genererat fem sidor. :D
Och jag har å andra sidan inte sett att någon har blivit kränkt heller här? Mest att man inte förstår hur man kan vara så förvånad över att någon aldrig ätit det och inte ens anstränger sig för att inte ha ätit det.
Tycker det är trist att dra kränktkortet faktiskt.
 

Liknande trådar

Tjatter Som rubriken lyder - har ni någon grej som är en sån där "alla andra har gjort det" men inte ni? Nu tänker jag inte stora grejer som att...
11 12 13
Svar
245
· Visningar
11 913
Senast: Lingon
·
Kropp & Själ Först så vill jag på peka att dethär är känsliga ämnen så ni kan ju tänka på det både om ni ska läsa det och hur ni svarar ifall ni vill...
2
Svar
32
· Visningar
2 372
Senast: Amha
·
Relationer Konstig rubrik kanske men jag ska förklara. Jag har iprincip alltid varit väldigt blyg och så. Och ända från jag var liten så um gicks...
2
Svar
35
· Visningar
1 568
Mat Min första reaktion här var att säga att du har fel, det smakar inte alls neutralt! Men vem är jag att avgöra hur du uppfattar saker...
2 3
Svar
46
· Visningar
1 378
Senast: co-SMAD4
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2025
  • Avels fråga
  • Hur är processen

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp