Det här med logistiken kring mat är det nog få som uppskattar. Med småbarn och man som föredrar varm mat varje måltid är det en oändlig ström av att komma på vad man ska äta, inte hinna storhandla, småhandla på vägen hem från förskolan, storhandla, laga, diska och börja om igen. Jag tänker att vi ska göra storkok och frysa in, men i ärlighetens namn blir det aldrig av och det finns annat jag vill göra om jag får några minuter över. Vi har haft perioder när vi varit bra på att göra matsedel och storhandla, och det har fungerat bra. Men det faller ofta på att den mentala kapaciteten att komma på vad vi ska äta kommande vecka, och göra en inköpslista till det, är lika med 0 när vi väl dimper ner i soffan på kvällen.
Så förra veckan berättade min chef att de storhandlar var 14:e dag, samma 10 middagar varje gång. På helgerna handlar och lagar de vad de är sugna på. Men till vardags är det samma maträtter som rullar. Samma inköpslista. Jag tyckte det lät väldigt smidigt, så jag tänkte testa och se om det är något för oss! Därför är jag nu i fas att sätta ihop en planering med 10 vardagsmiddagar som är lite varierande i innehåll, någorlunda barnvänliga och framför allt går snabbt att laga. Så får man ju också tänka på att inte enbart köpa färskvaror som inte går att frysa in.
Vad hade ni valt för vardagsrätter, om ni haft ett sådant schema i rull?