Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nej det är inte dyrare att äta ute längre är till och med billigare med dagens lunch beroende på vad man äter såklart men oftast får man mer för pengarna av att äta ute på lunchen än att köpa hem alla ingredienser ,sallad,bröd ,kaffe osv.Ät ute 4 dagar i veckan så behöver du inte tänka så mycket på vad du äter resten av veckan. Lär ju bli en bättre och mer varierad kost än vad du har idag. Dyrt? Ja. Men det är ju rent krasst alternativet om du avskyr matlagning så mycket att du inte vill laga mat själv.
Jag TROR den potatisen är förvälld? Dvs inte helt rå. Min man älskar sån potatis!Det finns rå skalad potatis att köpa i glasburk. Jag har alltid undrat vem som skulle köpa detta men det är alltså @Nahar . Sen tänker jag på inlagda grönsaker. Är ju perfekt att bara lasta ur burken. Du ska nog gå till hyllan med glaskonserver och botanisera.
När jag blev nyfiken och började googla rå potatis på burk hittade jag ett recept på INLAGD potatis:Jag TROR den potatisen är förvälld? Dvs inte helt rå. Min man älskar sån potatis!
Isåfall vore det ju ännu bättre för @Nahar
Couscous kanske? Jag blandar med kryddor/lite buljongtärning i glaslåda, häller på kokande vatten och så bara på med locket och låt stå. Plus en skvätt olja, en tetra bönor och valfria grönsaker? Blir rätt minimal matlagning.
INGEN prep alls? Men om du, som du säger, kan skära upp saker borde du kunna göra t.ex. en god sallad? Koka pasta, funkar det? Vi har OFTA pastasallad på sommaren. Pasta, valfri grönsaker och/eller frukt, någon ost (finns det vegansk fetaost?), ev bönor/linser på tetra... Vi skivar i någon typ av kött (t.ex. salami) i också - kanske om du använder någon veganskt pålägg i stället? En god dressing och bröd till. Pastasallad funkar fint några dagar i kylen, så då slipper du ju laga mat igen under den tiden. Min pastasallad brukar vara klar när pastan är klar, dvs jag hinner skära upp allt annat under tiden pastan kokar.... Enklare matlagning än så går knappast att hitta.....
Precis som @Araminta skrev ovan, kan du inte leva på råa rotsaker och växter; vårt matsmältningssystem kan inte bryta ner cellväggarna optimalt i t.ex. morötter. Osv. Plus att du antagligen kommer att få magont av alltihopa.
Nötter och frön är bra proteintillskott, men i en tidigare tråd nämnde du att kaloriintaget blir för högt med t.ex. mandel, så det är nog inte heller svaret.
Så, om du vill få i dig tillräckligt med veganska näringsämnen, får du nog finna dig i en viss grad av matlagning. Och vara noga med t.ex. proeinintag. Vad jag förstått är du inte förtjust i tillskott?
Jag tänker att jag har tur om jag kan laga mat en gång i veckan, och då hinner/orkar jag inte göra tillräckligt för matlådor. Eftersom jag är ensam blir det ju oftast lite mat över i alla fallSamtidigt (spånar vidare...) anar jag att du inte vill äta processad mat, eftersom du är hälsomedveten? Det innebär att det mesta måste tillagas från grunden och då blir det knepigt om du vill äta nåt annat än råa rotfrukter, grönsaker och frukt. Å andra sidan blir det en väldigt kalorisnål diet, så då kanske det fungerar med mandel trots att du var orolig över att ha gått upp i vikt av stora mängder nötter varje dag.
Rå potatis innehåller sk resistent stärkelse som måste brytas ner genom kokning, annars blir näringsvärdet i potatisen nästan lika med noll.
Är det helt omöjligt med en matlagningsdag då och då, när du fryser in matlådor? Jag vet att du skrev att det inte var ett alternativ, men av flera "onda ting" är det kanske ändå tänkbart...?
Köp hem mat då?
Är inte ens dyrare längre
Ät ute 4 dagar i veckan så behöver du inte tänka så mycket på vad du äter resten av veckan. Lär ju bli en bättre och mer varierad kost än vad du har idag. Dyrt? Ja. Men det är ju rent krasst alternativet om du avskyr matlagning så mycket att du inte vill laga mat själv.
Det finns rå skalad potatis att köpa i glasburk. Jag har alltid undrat vem som skulle köpa detta men det är alltså @Nahar . Sen tänker jag på inlagda grönsaker. Är ju perfekt att bara lasta ur burken. Du ska nog gå till hyllan med glaskonserver och botanisera.
Jag tycker ganska många restauranger har veganska alternativTack ALLA för tips
Det var just igår när jag satt och väntade på att pastan skulle koka som jag insåg att det här pallar jag inte. Vill helt enkelt kunna ta fram mat, fixa, och äta på 10 minuter, utan någon dötid där jag bara väntar.
Jag tänker att jag har tur om jag kan laga mat en gång i veckan, och då hinner/orkar jag inte göra tillräckligt för matlådor. Eftersom jag är ensam blir det ju oftast lite mat över i alla fall
Tråden är en del i mitt försök att se till att det blir mer än bara mackor och färdigköpt (vilket med det lokala veganska utbudet innebär mest kakor tyvärr). Jag kommer troligtvis inte få magont, brukar ha som mest ont i magen när jag äter processat och som minst när jag äter mycket råa fibrer, så på det planet blir det bra.
Finns en del veganskt processat protein som är nyttigt och bra, så det ska jag nog lösa
Det blir väldigt dyrt med tanke på att närmsta veganska restaurang ligger drygt 2 h bort enkel väg. Om vi inte räknar snabbmatskedjan 1 h bort tur och retur - men fortfarande inte precis snabbt, enkelt, eller billigt.
Alltså jag har funderat på den där potatisen men den ser ju så äcklig uuuut Får kanske testa ändå.
Lust att komma över?Låt någon som gillar matlagning laga mat åt dig.
Köp färdigrätter? Eller köp luncher ute om du har råd?Jag tycker inte om att laga mat. Så jag vill sluta med det (åtminstone till vardags). Samtidigt vill jag äta nyttigt, veganskt, fiberrikt. Tänkte att det kanske finns folk här som vill hjälpa mig spåna alternativ!
INGEN prep. Inga tips om storkok eller riva 500 morötter i förväg i en låda. Jag vill inte! Vad jag däremot gärna gör är att skära upp saker med en vass kniv precis innan, typ skära gurkskivor och stoppa i munnen/på tallrik/på macka - men inget hålla på och hacka saker och blanda och förkoka bulgur och whatnot. Det är bara jag som ska äta ändå så jag kan lika gärna blanda det i munnen om det ska ätas ihop.
Bra att veta är att jag gillar rå potatis (men ätes inte ofta på grund av skalandet/tvättandet - men hur länge håller skalad potatis i kylen? typ som frukt kanske?). Poängen är att det behöver inte vara särskilt fancy eller gott eller kryddigt. Vill dock ha mat som tuggas, inte huel eller måltidsdrycker. Tänker ändå äta såhär 9 av 10 måltider så lite variation får det vara.
Hellre för många tips än för få
Jag misstänker att du inte bor långt ut på landsbygden. Jag pallar liksom inte koka pasta så då pallar jag inte cykla in till byn heller för att få typ kokt potatis och lingonsylt utan något tillJag tycker ganska många restauranger har veganska alternativ
Synd att er veganska är så långt bort annars är det oerhört skönt att äta lunchen ute
Lite veganska färdigrätter blir det nog men de är dyra och tyvärr inte så nyttiga.Köp färdigrätter? Eller köp luncher ute om du har råd?
Du gör ju som du vill såklart , men hela grejen med pastasalladen är ju att det inte blir någon dötid? Du sätter igång pastan, och sedan skär du upp resten under de 10 minuter som den kokar. Klart!Det var just igår när jag satt och väntade på att pastan skulle koka som jag insåg att det här pallar jag inte. Vill helt enkelt kunna ta fram mat, fixa, och äta på 10 minuter, utan någon dötid där jag bara väntar.
Tänkte om du jobbade på dagarna och kunde äta lunch ute men det är klart att alla inte jobbar dom tiderna eller i cityJag misstänker att du inte bor långt ut på landsbygden. Jag pallar liksom inte koka pasta så då pallar jag inte cykla in till byn heller för att få typ kokt potatis och lingonsylt utan något till
Lite veganska färdigrätter blir det nog men de är dyra och tyvärr inte så nyttiga.
Men hur handlar du för att få det dyrare att göra egen mat? Nu odlar jag iof en hel del grönsaker själv men inte ens med bara köpeingredienser så kostar det ofta mer än 40-50 kr per portion och lunch har man tur om man hittar under 100 kr här.Nej det är inte dyrare att äta ute längre är till och med billigare med dagens lunch beroende på vad man äter såklart men oftast får man mer för pengarna av att äta ute på lunchen än att köpa hem alla ingredienser ,sallad,bröd ,kaffe osv.
Ta en tur till Ica maxi och handla hem ingredienser och sallad och fikaMen hur handlar du för att få det dyrare att göra egen mat? Nu odlar jag iof en hel del grönsaker själv men inte ens med bara köpeingredienser så kostar det ofta mer än 40-50 kr per portion och lunch har man tur om man hittar under 100 kr här.
När jag lagar mat uppstår sällan någon dötid, det har man liksom planerat ganska väl. Men å andra sidan gillar jag att fixa och laga mat och lägger det extremt högt på vad fritiden används till ur många aspekter.Du gör ju som du vill såklart , men hela grejen med pastasalladen är ju att det inte blir någon dötid? Du sätter igång pastan, och sedan skär du upp resten under de 10 minuter som den kokar. Klart!
Det kan vara svårt att handla för en portion, blir ett enormt svinn.Ta en tur till Ica maxi och handla hem ingredienser och sallad och fika
Vet inte hur man ska få det under hundralappen om det inte är soppa