Vikttråden 2016

Status
Stängd för vidare inlägg.
Sen beror det väl på hur låg vikt man vill hålla, hur mycket uppoffringar som krävs. Att tex närma sig spannet för undervikt inom normalspannet för bmi, skulle jag aldrig orka med. Varken att ta mig dit eller hålla mig kvar. Jag tror att rätt många som "kämpar med vikten", helt enkelt eftersträvar en lite orealistiskt låg normalvikt.

Ja så kan det nog vara. Min känsla var just att det krävs ungefär lika mycket ansträngning för gå ner som att hålla den lägre vikten, jag märker ingen skillnad där så att säga (om jag inte skulle sikta på att tappa allt på en vecka eller så, men det är inget för mig). I mitt fall handlar det inte om någon undervikt, men visst i den undre delen av BMIs normalspann. Egentligen är jag nog mest förvånad hur mycket mat och godsaker som faktiskt ryms för att vara stabil på bmi runt 22-23.
 
Ja, ost- och mejeri är nog lätt att ta till ...

Men sedan kan jag tänka mig att icke-veg lunchlådor från restauranger oftast är lika dåliga. Jag tycker att det räcker att ta en smörgås på kafé för att vara törstig resten av dagen. Mycket översaltas för att smaka mer.

Det uppmärksammas väl då och då att mycket lunchmat ute är för energirikt? De där exemplen i GP kändes ju som sådan vegetarisk mat som man frestades att servera sina äldre, manliga släktingar från landet för 20 år sedan, för att slippa höra dem säga att man inte blir mätt på vegetarisk mat. Jag menar, vem kan tro att nedanstående rätt inte är en ren fettbomb?

"En av portionerna i vårt test, gratinerad quornfilé med bearnaise, champinjonsås och rostad potatis, gav lite drygt 1 200 kilokalorier." (min fetning)

Samma rätt med magert kött hade ju gett samma resultat. För mig är det där typisk vegetarisk mat för personer som varken kan laga eller äta vegetariskt. :p
 
Det uppmärksammas väl då och då att mycket lunchmat ute är för energirikt? De där exemplen i GP kändes ju som sådan vegetarisk mat som man frestades att servera sina äldre, manliga släktingar från landet för 20 år sedan, för att slippa höra dem säga att man inte blir mätt på vegetarisk mat. Jag menar, vem kan tro att nedanstående rätt inte är en ren fettbomb?

"En av portionerna i vårt test, gratinerad quornfilé med bearnaise, champinjonsås och rostad potatis, gav lite drygt 1 200 kilokalorier." (min fetning)

Samma rätt med magert kött hade ju gett samma resultat. För mig är det där typisk vegetarisk mat för personer som varken kan laga eller äta vegetariskt. :p
Ja? Men det är ju den maten som faktiskt säljs nu, även om den framstår som föråldrad för dig. Poängen är väl att det svårt att hitta vegetarisk lunchmat med vettigt näringsinnehåll på stan. Eller, som jag skrev i mitt förra inlägg, även icke-vegetarisk lunchmat.
 
Jag hoppar in här i tråden jag med :)

Skrev lite (väldigt lite) i förra tråden men orkade aldrig fullfölja då. Nu är jag igång sedan några veckor, kör viktväktarna och det går riktigt bra :bump:

Efter en lite seg start ligger jag nu på -3.9 kg vilket innebär att jag har ca 15 kg kvar innan jag är nöjd. Men vis av erfarenhet brukar min kropp ha hyfsat lätt för att minska till en viss vikt och efter det är det attans svårt. Den vikten infinner sig redan om 5 kg...

Är helt övertygad om att det är min kropps "trivselvikt", har läst lite om det och verkar stämma helt och fullt på mig. Någon annan med samma problem?
 
Ja? Men det är ju den maten som faktiskt säljs nu, även om den framstår som föråldrad för dig. Poängen är väl att det svårt att hitta vegetarisk lunchmat med vettigt näringsinnehåll på stan. Eller, som jag skrev i mitt förra inlägg, även icke-vegetarisk lunchmat.
Jupp. Tycks helt omöjligt. Förutom ett par ställen där man istället går hungrig från bordet om man äter vegetariskt.
 
Jupp. Tycks helt omöjligt. Förutom ett par ställen där man istället går hungrig från bordet om man äter vegetariskt.
Lunchmat på stan går bort överhuvudtaget för mig, man får en massa sås till allting och väldigt mycket kolhydrater. Möjligen kan det gå på ställen där man själv förser sig av maten, då kan man i alla fall minska skadan. (Då menar jag traditionell varm lunchmat, sallader köper jag när jag inte har med egen mat, då ser jag ju vad jag får).
 
Ja? Men det är ju den maten som faktiskt säljs nu, även om den framstår som föråldrad för dig. Poängen är väl att det svårt att hitta vegetarisk lunchmat med vettigt näringsinnehåll på stan. Eller, som jag skrev i mitt förra inlägg, även icke-vegetarisk lunchmat.

Det är ursvårt. Jag köper oftast sushi eller sashimi om jag äter lunch ute, eftersom vi har ett suveränt bra ställe. Vegetariskt tror jag ofta är nyttigare, vilket är en tankevurpa har jag insett.
Det finns ett annat ställe med en vansinnigt god halloumirulle, men den är gigantisk, och innehåller massa goda röror utöver 1/2 kilo isbergssallad. Gissar att 1/3 vore lagom lunch. Jag har jättesvårt att sluta innan tallriken är tom, så den går bort numer.
Annars finns italienskt, pizza, hamburgare, Thai och husman att välja på. Och en indier. Samtliga med stooora portioner eller buffé.

Jag kör matlåda i vanliga fall eller nu då mina satans soppor och barer. Sopporna är att föredra kan konstateras.
 
Lunchmat på stan går bort överhuvudtaget för mig, man får en massa sås till allting och väldigt mycket kolhydrater. Möjligen kan det gå på ställen där man själv förser sig av maten, då kan man i alla fall minska skadan. (Då menar jag traditionell varm lunchmat, sallader köper jag när jag inte har med egen mat, då ser jag ju vad jag får).

Ja, det är svårt. Mat för grovarbetare mitt i kontors- och butikscentrum, liksom. Jag har helt tappat stilen när det gäller matlådor. Sitter just nu och drömmer om sushi. Men varför är så många sushiställen så dåliga?
 
Det är ursvårt. Jag köper oftast sushi eller sashimi om jag äter lunch ute, eftersom vi har ett suveränt bra ställe. Vegetariskt tror jag ofta är nyttigare, vilket är en tankevurpa har jag insett.
Det finns ett annat ställe med en vansinnigt god halloumirulle, men den är gigantisk, och innehåller massa goda röror utöver 1/2 kilo isbergssallad. Gissar att 1/3 vore lagom lunch. Jag har jättesvårt att sluta innan tallriken är tom, så den går bort numer.
Annars finns italienskt, pizza, hamburgare, Thai och husman att välja på. Och en indier. Samtliga med stooora portioner eller buffé.

Jag kör matlåda i vanliga fall eller nu då mina satans soppor och barer. Sopporna är att föredra kan konstateras.
Halloumi är ju fett, och med röror till så kan jag bara tänka mig hur det drar iväg. Jag tar inte ens dressing till salladen på lunchen.

Thai kan däremot funka, jag tar en wok (alltså inte kokosmjölk) och antingen skippar riset eller tar halva portionen, så har jag till nästa dag också. Då vet jag att jag i alla fall bara får i mig en ocean av olja och lite mer socker än jag skulle vilja.

Min favorit till jobblunch är räksallad. Räkor är magert och så ligger det ofta ett ägg i. Perfekt. Men det kostar ju en del om man inte vill ha de tristaste räkorna.
 
Lunchmat på stan går bort överhuvudtaget för mig, man får en massa sås till allting och väldigt mycket kolhydrater. Möjligen kan det gå på ställen där man själv förser sig av maten, då kan man i alla fall minska skadan. (Då menar jag traditionell varm lunchmat, sallader köper jag när jag inte har med egen mat, då ser jag ju vad jag får).

Det beror väl på vilken sorts lunch man är ute efter? De stora hamburgerkedjorna har ju lätta alternativ, man kan köpa falafel i pitabröd och bara välja den röda såsen, många restauranger har dagens soppa. På de flesta matställen kan man dessutom be om att få extra grönsaker i stället för potatis/pasta/ris, och be dem att lägga på mindre sås.
 
2,6 kilo ner efter 1,5 v. Officiell vägdag på lördag. Kommer nog vara i mål innan beach 2016 är över :P
 
Det kan nog jag känna igen mig i. Jag brukar inte vara benägen att ge kroppen eget liv och egna känslor - men när det gäller just det så känns som att min kropp älskar att väga 3 kg mer än jag vill. På den vikten kan jag äta hur mycket (skit) som helst och ligga kvar. För att gå ner 3 kg och stanna där måste jag ständigt banta och kontrollera.

Min kompis som är nutritionist brukar säga att kroppen har en trivselvikt där den tycker om att ligga. Nån slags jämnvikt liksom som är relaterat till kroppen, förbränning och naturligtvis också det dagliga intaget som man känner att man mår bra på.
 
Det beror väl på vilken sorts lunch man är ute efter? De stora hamburgerkedjorna har ju lätta alternativ, man kan köpa falafel i pitabröd och bara välja den röda såsen, många restauranger har dagens soppa. På de flesta matställen kan man dessutom be om att få extra grönsaker i stället för potatis/pasta/ris, och be dem att lägga på mindre sås.
Klart det gör. Men jag menade alltså de vanliga kött/fisk/sås/kolhydrater som ofta är dagens lunch. Och det är klart att jag ber om mindre sås och tar mer grönsaker om jag tvingas äta sådant. Soppa tar jag däremot inte, det mättar inte utan en hel stapel med bröd.
 
Klart det gör. Men jag menade alltså de vanliga kött/fisk/sås/kolhydrater som ofta är dagens lunch. Och det är klart att jag ber om mindre sås och tar mer grönsaker om jag tvingas äta sådant. Soppa tar jag däremot inte, det mättar inte utan en hel stapel med bröd.

Jag förstår. Jag tycker att det är värst med "kantinmat", alltså större personalrestauranger. I alla fall om de inte har en bra salladsbar (som innehåller lite roligare ingredienser än isbergsallat, bleka blaskiga tomater av billigaste sort, och burkmajs...).
 
Jag förstår. Jag tycker att det är värst med "kantinmat", alltså större personalrestauranger. I alla fall om de inte har en bra salladsbar (som innehåller lite roligare ingredienser än isbergsallat, bleka blaskiga tomater av billigaste sort, och burkmajs...).
Ja det håller jag verkligen med om! Riktiga restauranger brukar ju numera ha jättefina salladsbord som man kan fylla upp tallriken med.
 
Det är ursvårt. Jag köper oftast sushi eller sashimi om jag äter lunch ute, eftersom vi har ett suveränt bra ställe. Vegetariskt tror jag ofta är nyttigare, vilket är en tankevurpa har jag insett.
Det finns ett annat ställe med en vansinnigt god halloumirulle, men den är gigantisk, och innehåller massa goda röror utöver 1/2 kilo isbergssallad. Gissar att 1/3 vore lagom lunch. Jag har jättesvårt att sluta innan tallriken är tom, så den går bort numer.
Annars finns italienskt, pizza, hamburgare, Thai och husman att välja på. Och en indier. Samtliga med stooora portioner eller buffé.

Jag kör matlåda i vanliga fall eller nu då mina satans soppor och barer. Sopporna är att föredra kan konstateras.
Jag har hjälpligt lärt mig att hantera lunchbufféer, tycker jag. Det funkar rätt bra att ta mycket av grönsaker och lite lagom av kött/fisk och rätt lite av ris/nudlar/bröd/vad de nu har. Fördelen är att jag lugnt kan äta så mycket jag vill på det sättet, och jag vill nästan alltid äta rätt mycket.

Men det ställer ju vissa minimikrav på bufféns innehåll, det gör det.

Riktigt goda middagsbufféer ställs jag så gott som aldrig inför, och ju godare de är, desto mindre benägen är jag att ens vilja lära mig hantera dem.
 
Såhär efter lunchsushin noterar jag att felet med sushi är bristen på grönsaker. Jag brukar ta en massa extra sjögrässallad när det finns, men det fanns inte idag.
 
Är hemma och är sjuk. Känner mig väldigt ynklig, vill köpa glass till min onda hals. Står emot så mycket jag förmår! Hoppas jag att jag kan fortsätta med kuren (utan att vackla) som vanligt trots feber.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag tycker den här tiden på året känns så himla sorglig. Det blir mörkt tidigare och tidigare och känns så väldigt långt till våren när...
2 3
Svar
55
· Visningar
1 656
Senast: Takire
·
Mat Jag har börjat fundera lite kring mina frukostvanor... De är inte direkt dåliga, kunde ha varit värre, men ganska tråkiga och skulle nog...
2 3 4
Svar
71
· Visningar
3 554
Senast: Pilot
·
Kropp & Själ Det här kan vara ett känsligt ämne för vissa, men jag känner att jag behöver prata om det här och kanske få några kloka ord/råd... För...
Svar
2
· Visningar
699
Senast: miumiu
·
Kropp & Själ Egentligen har jag ett fantastiskt bra liv. Jag älskar mitt lilla hus, jag älskar mitt yrkesval, jag har bra kollegor och en bra chef...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 102
Senast: Thaliaste
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp