Jeg vet inte exakt vilka kontroller naturpreparat går igenom, bara att det är kontroller och att de som inte uppfyller kraven inte får säljas. I alla fall inte i Sverige.
Det är intressant att titta på biverkningarna också. Att jämföra apotekets läkemedels biverkningar med naturmedlens..... Ja det är en enorm skillnad.
Naturpreparat genomgår inte alls samma typ av kontroller som "skolmedicinska" preparat.
För att ett "skolmedicinskt" preparat ska godkännas krävs som regel minst fem års kontrollerade studier där försökspersonerna ombeds rapportera in alla symtom man får under prövningstiden. Därför kan exempelvis förkylningar och frakturer finnas med på biverkningslistan.
Man övervakar prover för njur- och leverfunktion med mera, vilket gör att man letar efter en del biverkningar, vilket man inte gör för naturmedel.
Man måste visa effekt som är "statistiskt signifikant" på gruppnivå, dvs slumpen eller placebo får inte kunna sägas vara orsak till effekten.
Så kontrolleras inte naturmedel.
Nej, varken du eller jag vet exakt vilka kontroller naturmedlen genomgår men jag vet mycket väl att "skolmedicinska" preparat genomgår mycket noggrannare och mer tidskrävande kontroller.
Nåja, nog om det.
Du skriver i ett annat inlägg att du inhämtar kunskap om sköldkörteln.
Jo, men inte samma kunskap baserad på samma vetenskap som den skolmedicinen ägnar sig åt.
Jag säger inte att du har mer rätt eller mer fel än jag, jag säger bara att det är olika.
Och det lilla jag sett om "hypothyreos typ II" är att det är mycket tyckande och lite vetande.
Jag tycker att det är viktigt att sjukvårdens företrädare å ena sidan följer det som är vetenskap idag, men å andra sidan inser att det som är vetenskap idag kan anses löjligt imorgon.
Det betyder inte att sjukvårdens företrädare ska eller ens får hoppa på lösa teoribildningar, utan MÅSTE hålla sig till det som är vetenskap idag.
Tills något annat är vetenskapligt bevisat.
Just eftersom det är vad den offentliga sjukvården står för.
Man kan säkert bli väldigt frustrerad som "patient" över att sjukvårdens vetenskap har en annan förklaringsmodell än den man själv läst och tror på, men att därför mer eller mindre anklaga sjukvårdens företrädare för att strunta i en är inte särskilt snyggt (jag syftar på den här meningen, som är utklippt ur ett av dina inlägg:
Jag är övertygad om att det finns läkare som bryr sig, men de verkar inte vara speciellt många.)
Den typen av uttalande är egentligen ett väldigt svepande angrepp på läkare, deras personligheter och etik/moral. Det är ett stort ställningstagande från din sida, att (de flesta) läkare inte bryr sig.