Vad jobbigt att du haft så mycket problem på sistonde, håller med om att du visst får tycka synd om dig själv, så länge du inte känner att du mår sämre av att göra så (om du fattar vad jag menar)....
Tycker du att det blivit värre pga koronapandemin, får du sämre uppföljning nu t.ex? Jag har ju inga ätstörningar per definition, men jag tycker ändå det är jättesvårt att låta bli med att äta precis hela tiden när jag jobbar hemifrån istället för från kontoret. Bäste sättet för mig att inte tänka på mat är att vara i aktivitet så mycket som möjligt, gärna utomhus...
Lite osäker på vad du undrar ang. mellanmål? Alltså vad man äter i mellanmål, eller hur?
Vet att du testat på sockerberoende-kurs tidigare och att det inte funkade, men deras sätt att äta (eller åtminstonde lowcarb) brukar ju funka mkt bra mot IBS, fibromyalgismärten och även sötsug/cravings, så kanske värd att fundera på? Min ena kompis har blivit jättemycket bättre från både sin fibromyalgi och IBS sedan hon ändrade till att äta antiinflammatorisk och low-carb... Hon har inte heller någon direkt "nej-mat" (det kunde väl vara triggande för dig om jag minns rätt) utan tänket är mera att "jag vill inte äta detta pga jag vet att jag kommer må dåligt om jag gör det."
Hoppast att du med hittar ett sätt som funkar för dig och får dig att må bättre!